Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kutyás esküvő (helyszínek, tapasztalatok)?
A kutyabarat.hu-n szétnézhetsz esetleg, van facebook-oldaluk is. A Dunamenti-Sáros mudi tenyészet alapítóinak is kutyás esküvőjük volt, nagyon készségesek, biztos szívesen megosztják a tapasztalataikat, ha írsz nekik. Én a TordasZoo-t azért javasoltam, mert egyben állatorvosi klinika is, vészhelyzet esetén közel a segítség.
Üdv, az alaposan lepontozott 10-es :D
(valaki nagyon utálhatja a kutyákat)
#21 köszönöm,fel fogom őket keresni mindenképpen :)
Utolsó. Idéznéd kérlek azt a mondatomat, amelyben a VÉLEMÉNYEDET kértem arról, hogy az én kutyáim milyen helyzeteket élveznek? Amíg ezt nem tudod megtenni, kérlek, máshol kamatoztasd páratlan válaszadási tehetségedet - én sem megyek oda makogni egy színes menyasszonyi ruhákról szóló kérdéshez, hogy NEKEM a fehér tetszik.
Mégis miben más egy NEM zenebömböltetős, lagzinak kinevezett baráti összejövetel, mint mondjuk egy kutyakiállítás, ahol sokkal nagyobb tömeg és zaj van, meg egy csomó kisgyerekes család látogatóként? Vagy bármilyen kutyás rendezvény, pl. egy agility-verseny? Honnan tudjátok ti azt, hogy végigszenvedik majd a kutyák az egészet, és a gazdik se tudnak tőlük nyugton lenni? Annyira kimeríti őket szellemileg a sok új inger meg az egymás közti játék, hogy délutánra békésen szunyókálnak majd a boxban vagy a gazdájuk széke, lába mellett.
Mi most voltunk egy hónapja a TordasZoo-ban a mudis tenyészszemlén (volt annyi ember, mint egy kisebb esküvőn, valamivel több, mint 40! kutya és ennél több ember), hát a kutyám úgy szenvedett, hogy ment mindenkihez simiztetni magát, és a nagy füves részen kergetőzött a többi elengedett mudival. Dél körül szellemileg lefáradt, ahogy a sokat vezető vőlegényem is, ezért aludtak egy jót a kocsiban. Délután játszott és ismerkedett tovább.
Alkalmanként egy jól szocializált kutya, ha olyan a természete, kifejezetten élvezi a nyüzsgést. Én járok a mudimmal falunapokra, majálisokra is, lelkesen produkálja magát a gyerekeknek, simizteti magát, osztja a pacsikat, a nagyobbaknak a parancsukra az ölükbe ugrik, hozza vissza nekik a labdát. Pedig alapból egy idegenekkel bizalmatlan kutya a fajtájából adódóan, de ilyen helyeken átkapcsol, tudja, hogy ez más helyzet. Örül, hogy a figyelem középpontjában lehet (és a barátságos viselkedésével remek reklámot csinál ennek a kihalófélben lévő fajtának). Nézzetek régi festményeket, az urak vadászat utáni vacsorájánál is ott voltak az agaraik, kopóik.
Én a kérdező helyében egyedül az esküvő időpontján változtatnék. Májusra vagy őszre tenném. Augusztusban embernek-állatnak egyaránt megterhelő a hőség.
Lehet ezt is lepontozni, mint a korábbi két válaszom :) Már megszoktam, hogy ezen az oldalon like/dislike-funkciót töltenek be a gombok, holott teljesen más a feladatuk...
Azért egy kutyakiállítást, tenyésszemlét, agility versenyt nem kéne összehasonlítani egy lakodalommal, esküvői vacsorával.
De érdemes alapból kutyabarát helyet keresni, jópénzért sem fogják üdvözölni a kutyákat, főleg augusztusban, mikor normális násznépet is szerezhetnek. Egy étterem tulajnak hiába magyarázod, hogy nem rágnak, nem rombolnak, jól neveltek, nem szarják tele az udvart, vagy ha igen, akkor felszeditek, én is azt mondanám, hogy nincs az a pénz, az éttermem többet ér egy-egy vadidegen álmánál, majd jönnek főszezonban olyanok, akiknek nincs kutyája. Szóval szerintem ne is pazarold az idődet olyan helyek felkeresésére, ahol nem eleve tárt kapukkal várják a kutyákat.
Kedves Kérdező, nem tudom, jársz-e még erre, de kérlek, ha látod ezt, elmondanád, hol tartottátok végül az esküvőt? Remélem nagyon jól sikerült! :)
Mi is házasodni készülünk, és eszünk ágában se lenne kihagyni belőle a kutyánkat, de sajnos még így évekkel a kérdésed után se egyszerű helyszínt találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!