Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Csak én látok rémeket?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak én látok rémeket?

Figyelt kérdés
Egy hónapja volt az esküvőnk, szűk családi körben, mindössze negyvenen voltunk, kb. fele-fele arányban, mármint fele a vendégeknek a férjem részéről érkezett, fele pedig az én részemről. Kicsit megütköztem már a nászajádékok bontogatása során is, ugyanis az én részemről kb. egy millió forintot kaptunk, s férjem részéről a vendégek pedig közösen adtak egy üveg bort, egy doboz csokit és tízezer forint értékű ajándékutalványt, mindössze ennyit. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy egy főre szinte tízezer forint volt a vacsora. S tudni kell azt is, hogy egy gyerekről van szó, a többiek mind felnőtt emberek, az átlagnál jobb fizetéssel. No, de visszatérve, akkor nem szóltam semmit, gondoltam én reagálom túl a dolgokat, de most a férjem azzal az ötlettel jött, hogy a befolyt pénzt szánjuk arra, hogy felújítsuk a szülei vidéki házát, mert majd valamikor az úgyis a mienk lesz. Valamikor.. gondolom majd harminc év múlva sor kerül erre. S úgy a sorok között határozottan utalgat arra, hogy a pénz közös, s így normáli az, hogy őneki is van beleszólása, hogy mire költjük. Szerintem is van, tévedés ne essék, de az már mégiscsak felháborító, hogy az én részemről kapott nászajándékot az ő szüleire akarja költeni, s nem közös célra, valami olyasmire, aminek már most hasznát vehetnénk. Az az érzésem, h csak a pénzemért kelletem neki, s ki akar használni. Undorító, amikor egy férfi egy nőn akar élősködni!!!
2013. okt. 26. 19:46
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
95%
Mennyire van sok pénzed neked/a családodnak? Ezek után én is elgondolkodnék rajta ne haragudj :/ Mert ez most kb úgy néz ki, hogy esküvő volt = anyuciék házát újítsjuk fel... van beleszólása a pénzbe persze, de én nem ebbe fektetném bele semmiképp. Inkább saját házba, vagy elraknám megtakarítási számlára vagy lekötném...
2013. okt. 26. 19:55
 2/17 anonim ***** válasza:
93%
Va beleszólása, az tény. Na de ezt tényként neki is elmondhatnád, amit ide leírtál. Az utolsó mondatokat leszámítva. Ha sértődés lesz belőle, akor semmi jóra ne számíts.
2013. okt. 26. 19:59
 3/17 anonim ***** válasza:
43%

Alapvetően igazat adok neked és megértelek, de...

De mindig is undorítónak tartottam, amikor a lagzi tervezésekor azt számolgatják, hogy egy fő mennyibe fig kerülni, és mennyi hasznot várhatnak a vendégtől.

Egy lagziba olyanokat hívj meg, akiket akkor is szívesen látnál, ha egy fillért sem adna. Ne kereskedni akarjatok a vendégekkel, hanem megosztani velük a legszebb napotokat.

Más: Az esküvő előtt nem derült ki, hogy milyen pénzsóvár és zsugori a pasi? Sürgősen válj el, ha már 1 hónap után ilyen!

Nem csak konkrétan a lagzi miatt, hanem mert ilyen a mentalitása. Soha nem fog megváltozni.

2013. okt. 26. 20:11
 4/17 anonim ***** válasza:
45%

Miért nem beszélitek meg,jogilag pedig tényleg közös pénz, és lényegtelen ki mit adott bele.

Ebből mondjuk nekem egyáltalán nem az élősködés jön le.

2013. okt. 26. 20:13
 5/17 anonim ***** válasza:
83%

Az utolsó sort felejtsd el, de a többit meg kellene beszélni. Te egyébként mit szeretnél a pénzzel, esetleg félretenni?

Egyébként volt már, hogy gyanítottad, hogy pénzsóvár? Ha igen, még nem késő talán házassági szerződést kötni, bár azt előbb szoktak. (Én mondjuk irtózok ettől, de nálunk nem is merült ilyen probléma fel.)

2013. okt. 26. 20:21
 6/17 anonim ***** válasza:
80%

Hát ezen én is megütköznék. Nálunk a férjem részéről érkezett majdnem minden pénz, de egyik család sem tehetős. Egyedül apám tudott volna pénzt adni, de pont előtte adott pénzt...óriási összeget, amiből vettük a házunkat ("csak" az alapra volt elég, hitelt vettünk fel rá-mi pénzünkből meg felújítjuk). Pedig direkt megjegyeztem, hogy senki semmit. De sem én nem izéltem rajta, hogy én pénzemből lett a ház, sem ő nem izélt rajta, hogy csak felőle kaptunk pénzt. Az esküvőről befolyt pénzből fizettük a kaját egyébként, de ha azt mondta volna, hogy szülei házának felújítására kell a pénz, leültem volna vele és megbeszéltem volna vele, nem engedtem volna. Mindig megbeszéljük az anyagi dolgokat. A pénzes dolgokban egyébként általában én döntök, de mindig igazat ad nekem.

Valahogy beszéljétek meg és ne menj bele ebbe. Az életeteket most kezditek, végre pénzhez juttok és egy olyan dologba akarja befektetni, amit 30 év múlva tudtok élvezni, ráadásul a befektetett pénzetek nem kamatozik, hanem fogy, mert a felújítás után kopni fog a dolog, sőt, mire odaértek, addigra új felújításra szorul. Pl: ha új szőnyegre kell, 30 év múlva már 3x ki lesz cserélve az a szőnyeg, ergo kidobtad az ablakon a pénzt, mert azt a szőnyeget nem is te használtad...azzal meg ne jöjjön a férjed, hogy úgy is ti öröklitek, mert anélkül is ti öröklitek, hogy adnátok bele pénzt. A bejött összeget mindenképp magatokra kell költeni, hiszen azért adják a rokonok.

2013. okt. 26. 20:32
 7/17 anonim ***** válasza:
78%

Az oké h közös a pénz mert tény h az mert nem csak te kaptad hanem TI kaptátok. Ez idáig rendben is van...DE h az anyjáék nyaralójára költsétek az már nevetséges. És ahogy írod 30 év múlva majd a tiétek lehet mi lesz még akkor abból??? Meg mi az h ő rájuk költsétek? Van nektek is kiadásaitok és szerintem ha most nem is akarjátok semmire sem költeni jól fog jönni, mert sose lehet tudni mikor kerültök olyan helyzetbe. AHogy értelmeztem gyereketek még nincs. De ha majd idővel lesz az se két fillér.

Szerintem ez nem magától pattant ki a kis agyából a férjednek hanem ott a szülők pedzegették ezt a dolgot. És telebeszélték minden hülyeséggel a fejét h elhiggye milyen jó biznisz is lenne ez. Ne hagyd magad. Olyanra költsétek amibe mind a ketten beleegyeztek. Ha ezt nem érti meg h nem azért kaptátok a pénzt h másra fordítsátok akkor ott neki vannak gondok. Én biztos h nem hagynám.

Nem ki akar használni mert ha a pénzed kellett volna neki akkor már előtte is látnod kellett volna ezt. Biztos h nem amiatt van most ez az ötlet. Inkább az amit előtte is írtam.

2013. okt. 26. 20:40
 8/17 anonim ***** válasza:
91%

Nekem is úgy tűnik mint az előttem hozzászólónak, hogy a szülei mondták azt neki, hogy költsék az ő nyaralójukra a pénzeteket, mert később majd megkaptátok.

Mond meg neki, hogy NEM, mivel ahogy neki is, neked is van beleszólásod, és nem fogod majd megvárni azt a 30 évet, míg meg nem halnak. Költsétek hasznos dolgokra a pénzt, és ha megharagudnak emiatt rád, akkor én szemtől szembe megmondanám nekik, hogy ez az ÉN pénzem is, nem csak a fiatoké, és nem fogom megvárni míg meghaltok, hogy enyém lehessen a nyaraló!

De elmondhatom azt is, hogy a férjednek sincs olyan sok esze, hogy nem vágta rá a szüleinek azonnal, hogy nem erre szándékoztok elkölteni a pénzeteket.

2013. okt. 26. 20:56
 9/17 anonim ***** válasza:
75%

Önmagában nem értek egyet azzal, hogy az esküvőn "kalapolják" a pénzt, ez olyan cigány szokás...

Viszont nászajándékot illik adni - mindenkinek a maga lehetőségei és pénztárcája szerint. Az atomgáz, hogy a HÚSZ FŐS CSALÁD összesen összedobott egy üveg bort (remélem Tesco Value 399 ft-os....) egy doboz csokival meg egy 10e forintos vásárlási utalványt. Ez egyszerűen nagyon gáz, ennél még az is jobb lett volna, ha nem adnak semmit...

A KÖZÖS ajándékotokat - pláne annak tudatában, hogy honnan van - én biztosan nem engedném, hogy az anyós+após nyaralójára költsétek el.

2013. okt. 26. 21:37
 10/17 anonim ***** válasza:
68%

Odáig rendben, hogy közös a pénz. De a szülei háza az ő szüleié, az nem közös ház. Miért költenétek rá? Az hogy kb.30 év múlva tiétek lesz, hát azt még meg is kell érni...bármi történhet addig, akár el is válhattok, akkor meg mi van? Oda a pénz is.

Nehogy ráköltsd arra a házra, tényleg kihasználás szagú az egész, és az is lehet, hogy tényleg a szülők pedzegették ezt neki.

Tehát röviden: NE egyezz bele semmiképp.

2013. okt. 26. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!