Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ha a szűk családban van olyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a szűk családban van olyan rokon, akit a hátatok közepére sem kívántok, ti meghívnátok az esküvőtökre?

Figyelt kérdés
Nem nagy a család egyikünk oldaláról sem. Szülők, testvérek, nagyszülők, pár barát, 1-2 távoli rokon, összesen max 30 ember lenne. A párom testvérének a párjáról van szó. 12 éve vannak együtt, együtt is élnek, de nem házasok. A családhoz tartozik, de nagyon rossz a kapcsolatunk vele. Elviseljük egymást, van 1-2 "pofavizit" pár havonta, de nem akarunk jópofizást az esküvőnkön, nem véletlenül hívunk csak hozzánk közel álló embereket. Nem kivitelezhető, hogy sértődés nélkül eljöjjön csak a párom testvére, viszont ez a mi napunk, csak rólunk kéne szólnia! Ti mit tennétek? Mi lehetne a megoldás? Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
2013. aug. 22. 18:55
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
45%
Meghívnám. Nagyon nagy bunkóság lenne szerintem, ha nem ezt tennétek.
2013. aug. 22. 18:58
 2/17 anonim ***** válasza:
70%

Én meghívtam (unokatesómat és családját, én is az asszonkát nem csípem, ő sem felesége, de 10-enéve 1 pár van 2 gyerek is)

És a helyedben is meghívnám, mert ezzel nem a sógorod/nőd párját, hanem a párod testvérét sértitek meg.

Én speciel el sem mennék a tesóm esküvőjére, ha a vőlegényemet nem hivná meg. 30 ember közt szerintem nem fog idegesíteni...

2013. aug. 22. 19:00
 3/17 anonim ***** válasza:
80%

Igen, meghívnám. A párokat, akik ilyen régóta együtt vannak alapból illik együtt meghívni, attól függetlenül, hogy nem házasok. Ma már egy komoly kapcsolat nem feltétlenül házasság, ezért nem állja meg a helyét a régi illem, hogy csak jegyeseket, vagy házasokat illik együtt hívni.

Ha nem hívjátok meg, azzal a párod testvérét sértitek meg.

Igaz, ez a ti napotok, ti vagytok a főszereplők, de nem csak rólatok szól. Ha azt akarjátok, hogy csak rólatok szóljon, akkor intézzétek két tanúval.

Ha vendégeket hívtok, nem vehetitek őket semmibe.

Én meghívnám őket együtt és erre a napra félretenném a személyes sértettséget. Nem kell egész este vele bájcsevegni, úgyis el lesztek foglalva eléggé.

2013. aug. 22. 19:06
 4/17 anonim válasza:
87%

Akkor szólna csak rólatok ez a nap, ha egyáltalán nem hívnátok vendégeket. Így, hogy hívtok, már nem csak rólatok szól. A párod testvérével nem lehet csak úgy megtenni, hogy a párját nem hívjátok meg, ez az egész további kapcsolatotokra rányomná a bélyegét, nem éri meg egy nap miatt talán egy életre megsérteni.

Nem kell a párjával foglalkozni, lesz még 29 másik ember, akivel lehet.

2013. aug. 22. 19:08
 5/17 A kérdező kommentje:
Tudom, és igazatok van. Csak elviselhetetlen személy, beszólogat, és sértő megjegyzései vannak. Félek, hogy akkor is lesz valami, amivel felhúz, és nem szeretnék feszültséget. Nem képes a szituációknak megfelelően viselkedni, szúrja a szemét a kapcsolatunk, biztos van 1-2 beszólás a tarsolyában akkorra is.
2013. aug. 22. 19:08
 6/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igazatok van, csak felmerült bennem a gondolat, hogy mi lenne, ha... Volt valaki már ilyen helyzetben? Okozott a személy bármilyen kellemetlenséget?
2013. aug. 22. 19:11
 7/17 anonim ***** válasza:
91%
Szerezz be te is egy két beszólást a tarsolyodba. Pl ha valamit beszól, akkor szólj vissza mindenki előtt mosollyal a szádon valami olyat, mint "Egy esküvőn vagy, légyszíves ne viselkedj úgy mint egy gyerek!" ami szerintem mások előtt hangozva számára elég ciki lehet, de rád nézve inkább "érett" visszavágás. Szóval remélem érted mire gondolok:D Vagyis én lehet ezt tenném :)
2013. aug. 22. 19:12
 8/17 anonim válasza:
100%

A lényeg, hogy bármi történik, ne hagyd magad felhúzni. Ne félj, abban a tudatállapotban nem fog érdekelni :) (Magamból és a saját esküvőmből indulva ki.)

A párod tesóját pedig finoman meg lehet kérni, hogy segítsen fenntartani a békés hangulatot. (magyarul állítsa le, ha bunkó akarna lenni)

2013. aug. 22. 19:13
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Hívd meg. Ha beszól, szólj vissza, például ha megjegyzést tesz bármire, az esküvővel kapcsolatban, vedd elő a legédesebb mosolyodat és úgy válaszold: "-Majd ha neked lesz esküvőd..
2013. aug. 22. 19:20
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Képzeld magad fordított helyzetben. A párod bátyja nősül. így elmegy a párodhoz, és meghívja az esküvőre. De megkéri a párodat. hogy téged ne vigyen, mert te nem kívánatos vendég vagy.. Hogy éreznéd magad??? Hogy érezné a párod magát??

Igaz a ti esküvőtök is, de ne kezdjétek a közös életet úgy hogy örök haragot csináltok egy közeli rokonnal.

Hívd meg a nőt, és ha van valami csípős megjegyzése, akkor nem megsértődni kell, hanem hangosan odaszólni neki

"-Drágám! Ha valami nem tetszik akkor emeld fel a fenekedet és menj haza.. Senki nem kíváncsi az idétlen megjegyzéseidre. Ha nem vagy képes magadban tartani akkor kívül tágasabb.."

Hidd el a szégyen nem téged fog megérinteni..

2013. aug. 22. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!