Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti voltatok már olyan esküvőn, ahol az egyik félnek sokkal több rokona volt ott, mint a másiknak? Mit gondoltok erről?
Nincs ezzel semmi probléma. Nem gondolnék bele semmit.
Csak azért mert esküvőm van és a vőlegényem 10x annyi családtagját hívta meg, mint én, nem fogom azokat is meghívni a sajátjaim közül akikkel amúgy nem tartom a kapcsolatot.
Szia!
A mi esküvőnkön nagyjából ez volt. Az én családom szorosan tartja a kapcsolatot, így voltak arról a részről kb. 80-an, míg a férjem családjából kb. 20-an barátokkal együtt. Anyósom nem akart lemaradni, ezért hívott olyat is, akit még a férjem sem nagyon ismert... A vége az lett, hogy volt olyan rokon, aki el sem jött (pedig fel is hívtuk előtte, hogy jön-e a menü/italfogyasztás miatt).
Nálunk mondjuk vendégarányosan a szülők fizették a lagzi részét (ennivaló, ital), így anyósomék buktak a dolgon.
Ha megteheti a pár, hogy nagyobb lagzit tartson, akkor én meghívnám a távolabbi rokonokat is. Legalább a másik fél is megismeri a családot, és valószínű nem véletlen, hogy összejárnak. Ne görcsöljenek a fura vendégarányokon.
Ja, az én családom azóta is rendszeresen tart valami összeröffenést, ahova minket is elvárnak, míg a férjem családjából néhány emberkével tartjuk a kapcsolatot.
4-es vagyok.
Az esküvőn senki sem azzal foglalkozott, hogy melyik részről mennyi vendég van. Legalábbis az én családom nem, ők még a mai napig dícsérnek mindent.
A lényeg a jó hangulat, és ez nem a vendéglétszámtól, vendégarányoktól függ.
A nővéreméknek most lesz az esküvőjük 3 hét múlva. A vőlegény felől 120-an vannak tőlünk meg kb. 30-an, 40-en, úgy hogy a nővérem barátnőit is számoljuk párostól...
Sajnos a mi családunk is defektes, nem is kicsit. Meg még anyám is "rászervezett" az esküvőre...:(
Cikinek nem ciki.
Még nem volt esküvőnk,de valahogy nekünk is így fog kinézni.A párom nagy esküvőt szeretne pedig ő a férfi :D
Az ő teljes rokonsága kb 110fő amíg az enyém kb 15!Nem viccelek,tényleg így van.Ez a 15 fő a "mag" a szűk családom.Ha szeretném csinálhatnék ebből a 15 fővől 45 főt is,mert rokonok vannak még,de 10-15 éve semmit nem hallott szinte róluk senki.Akkor meg mi értelme lenne meghívni őket?Csak azért mert hülyén jön ki,hogy mi csak 15en vagyunk a vőlegény rokonai meg 115-en? :) Neem, engem tuti nem fog ez érdekelni...
Tesomé ilyen volt. Abban egyeztek meg, hogy mindenki fizeti a családja után a dolgokat, vacsorát. Menyasszony oldalárol voltak vagy 30-an, mi oldalunkon csak mi 6-an, mert a tesomnak nem volt pénze az eskuvore (nem készultek rá, megismerkedésuk után azonnal teherbe esett a lány és a szulei azonnal hozzá is adták a lányt, nem volt választása).
Másnap, amikor mentek kirendezni a vacsit, a menyasszony apukája azt mondta, hogy akkor felesben fizetnek mindent. Tehát a tesom fizetta a menyasszony sokonságának a felét, tesom meg fizetett mint a katonatiszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!