Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti meghívnátok őket az esküvőtökre? Bővebben lent.
Amit tudni kell, hogy egyik unokatesómék tartoznak a családunknak lassan 2 éve, persze vissza adni nem akarják (pedig 2 havi keresetből megtudnák oldani), elég ritkán találkozunk velük, de ha igen akkor általában mi mentünk hozzájuk, nekik nehezükre esik, hogy 5 km utazzanak... a másik, hogy még a ballagóra sem hívtak meg minket, pedig rajtunk kívül nincs rokonuk, vagyis van, de ez más lapra tartozik.
Én nem akarom őket meghívni, de viszont a szülők ragaszkodnak hozzá, ez a mi nagy napunk lesz, szerintem csinálhatom úgy, ahogyan mi szeretnénk.
Mi a véleményetek erről?
Ha a szülők fizetik az esküvőt, van beleszólásuk.
Ha meg nem, akkor is a szüleid, nem lehet lesöpörni őket.
Az odáig frankó, hogy ez a ti napotok, és úgy csináljátok, ahogy akarjátok, egészen addig, amíg ezzel nem hoztok bajt másokra.
Lehet, ha nem hívjátok meg őket, akkor anyudékra is pipák lesznek.
Másrészt, ha anyudék (is) fizetik a lagzit, nem (csak) ti, akkor van beleszólásuk.
Nem lenne egyszerűbb nyelni egyet a családi békéért?
(Mellesleg, ha megharagszanak rátok, akkor még kisebb az esély, hogy valaha visszafizetik a kölcsönt.)
Még, ha a szülők fizetik is, akkor sincs ebbe beleszólásuk. Hogy miért nem? Mert - elvileg - a szülő azért fizeti az esküvőt (vagy ad bele), mert ezzel is hozzá akar járulni a gyereke boldogságához, életének elkezdéséhez, nagy napjához...
És nem azért, hogy cserébe ő állítsa össze a vendéglistát!
Természetesen elmondhatja a véleményét, kérhet is a gyerekeitől, de a döntés nem az övé lesz, mert nem az ő esküvője.
Ez az én véleményem.
Lehet, hogy azért nem akarják, hogy ne hívd meg őket, mert akkor azt hihetnék, hogy a tartozás a szülők ragaszkodtak hozzá, hogy ne legyenek jelen.
És ennek a látszatát szeretnék elkerülni.
Szerintem hívd meg őket. Egyrészt minden hibájuk és korábbi afférok (tartozás) ellenére a rokonaid és sosem tudhatod, mikor lesz szükségük rád. Ha a szüleid szeretnék, akkor pláne, mert mégis csak családi ünnep az esküvő, nekik is ugyanúgy nagy nap, mint nektek. Nem azért, mert kötelesség meghívni őket, hanem mert illik. És legyetek jobbak náluk, emelkedjetek felül a sérelmeiteken. Lehet, hogy a gartuláción kívül nem is fogod őket látni egész este. Én biztos, hogy minden rokonomat meghívnám az esküvőmre. A ballagásomra is vagy 60 embert meghívtunk, mert vagy szűk családi kör 10 emberrel, vagy bő 60-nal és mivel mi is voltunk néhány ballagásom (nem mindenkinél) illett meghívni. Szerintem ne akard számszerűsíteni, hogy ti hányszor voltatok nálunk és ők hányszor voltak és ez a ti részetekről mekkora "áldozat" volt és az ő részükről mennyivel kisebb. Ha "áldozat" volt, minek mentetek egyáltalán? Olyanok voltak ballagásomon, akikkel jó ha beszéltem 20 mondatot életemben vagy annyit se, de akkor is a rokonaim és NAGYON jó volt látni őket és nagyon örültem, hogy ott vannak. Szóval szerintem lépjetek túl az anyagi és érzelmi kicsinyeskedésen és hívjátok meg őket. Az esküvődön úgysem a vendégekkel fogsz foglalkozni, az a szüleid dolga lesz. Boldog leszel és a férjeden kívül senki nem fog érdekelni.
Szerintem.
19/L
Köszönöm szépen mindenki válaszát!
A ballagáshoz vissza térve, mi meghívtuk őket, de ők minket nem anno! Nem fura ez egy kicsit? Pedig nem voltunk haragban!
Most sem vagyunk, csak érdekes, hogy mi segítettünk nekik mindenben, de ha úgy adódott akkor ők nem!
Másrészt pedig eléggé hiányosak a kulturális viselkedés terén, nem szeretném ha szégyent hoznának ránk, főleg a "kisebbik" fiúk aki anno még 12 dolgot elvitt tőlünk, de ezt a szülők nem tudják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!