Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti meghívnátok őket az esküvőtökre? Bővebben lent.
Amit tudni kell, hogy egyik unokatesómék tartoznak a családunknak lassan 2 éve, persze vissza adni nem akarják (pedig 2 havi keresetből megtudnák oldani), elég ritkán találkozunk velük, de ha igen akkor általában mi mentünk hozzájuk, nekik nehezükre esik, hogy 5 km utazzanak... a másik, hogy még a ballagóra sem hívtak meg minket, pedig rajtunk kívül nincs rokonuk, vagyis van, de ez más lapra tartozik.
Én nem akarom őket meghívni, de viszont a szülők ragaszkodnak hozzá, ez a mi nagy napunk lesz, szerintem csinálhatom úgy, ahogyan mi szeretnénk.
Mi a véleményetek erről?
A fenti új információk ismeretében én nem hívnám meg őket.
Kivéve, ha a szülők fizetik az esküvő jó részét.
Először is, szerintem ez a legnormálisabb válasz:
"szerintem ülj le és beszéld ezt meg a szüleiddel nyugodtan, higgadtan kulturális körülmények között"
Ki az a barom, aki ezt lemínuszolta?
Bezzeg a "dögöljön meg mindenki, akkor is azt csináld, amit akarsz" mindjárt 100%-ot kapott. (Nyilván neki nincsenek szülei.) De most komolyan, tényleg érdemes a szülőkkel baromira összeveszni ilyen nyomoronc rokonok miatt? A szülők nyilván hagyománytisztelők, és úgy gondolják, illik meghívni őket, avagy meg akarják mutatni, hogy bár titeket nem hívtak meg a ballagásra, ez a család akkor is normális. Csakhogy! Ez bizony akkor is a ti esküvőtök. (Ja, és hagyjuk már a ki-fizeti-az-beleszólhat maszlagot, mert ez elég undorító. Senkinek sincs joga a pénzéért magának tudni a listaállítás jogát más esküvőjén. De ez itt amúgy se játszik)
Nekem az a véleményem, hogy először is döntsd el:
- Azért nem hívod meg, mert valóban utálod őket, és semmi keresnivalójuk életed eme fontos eseményén
- Azért nem hívod meg őket, mert ők se hívtak meg a ballagásra - ez elég kicsinyes
- Azért nem hívod meg őket, mert nem elég, hogy tartoznak, még potyázzanak is egy ilyen bulin? (Nyilván kiszúrnák a szemeteket valami pohárkészlettel)
Szóval csak pipa vagy rájuk, de igazán nem haragszol, vagy a hátad közepére sem kívánod őket? Ha ez utóbbi, hát ezt mondd anyukádnak. Mellesleg, ha kerülnek benneteket, lehet, el sem mennének, na az mekkora blama lenne. Egy biztos. Anyáddal összeveszni egy ilyen rokon miatt kár. Győzködd még egy kicsit.
Én meghívnám őket. Aztán amikor kezdődik a menyasszonytánc, akkor bemondanám a mikrofonba, hogy "XY. most aztán nyúlj a pénztárcád mélyére, tudod két éve amúgy is tartozol már nekem".
Szerintem ettől nagyobb megaláztatás nem kell. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!