Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ti meghívnátok őket az esküvőt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti meghívnátok őket az esküvőtökre? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Amit tudni kell, hogy egyik unokatesómék tartoznak a családunknak lassan 2 éve, persze vissza adni nem akarják (pedig 2 havi keresetből megtudnák oldani), elég ritkán találkozunk velük, de ha igen akkor általában mi mentünk hozzájuk, nekik nehezükre esik, hogy 5 km utazzanak... a másik, hogy még a ballagóra sem hívtak meg minket, pedig rajtunk kívül nincs rokonuk, vagyis van, de ez más lapra tartozik.

Én nem akarom őket meghívni, de viszont a szülők ragaszkodnak hozzá, ez a mi nagy napunk lesz, szerintem csinálhatom úgy, ahogyan mi szeretnénk.

Mi a véleményetek erről?

2012. jan. 22. 21:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
69%
08.48-as hozzászólásán eléggé felhúztam magam. Már ne haragudj, de egész más olyan rokont hívni egy eseményre, akiket nem ismerek még annyira és olyat akivel kapcsolatban csak kellemetlen érzéseim vannak. Nagyon egyoldalú ez a rokonság, úgy látom elég szépen kihasználnak majd utána jót röhögnek rajtatok, hogy hagyjátok. Az ilyen rokonokat nemhogy esküvőre nem hívnám meg, de alapból nem tartanám a kapcsolatot velük. És ez nem illem kérdése, hanem a viselkedésük következménye.
2012. jan. 23. 09:41
 12/19 anonim ***** válasza:
81%

A fenti új információk ismeretében én nem hívnám meg őket.

Kivéve, ha a szülők fizetik az esküvő jó részét.

2012. jan. 23. 13:42
 13/19 A kérdező kommentje:
Mi fizetjük az esküvőt, mi spóroltuk össze az egészet.
2012. jan. 23. 16:49
 14/19 anonim ***** válasza:
71%

Először is, szerintem ez a legnormálisabb válasz:

"szerintem ülj le és beszéld ezt meg a szüleiddel nyugodtan, higgadtan kulturális körülmények között"

Ki az a barom, aki ezt lemínuszolta?

Bezzeg a "dögöljön meg mindenki, akkor is azt csináld, amit akarsz" mindjárt 100%-ot kapott. (Nyilván neki nincsenek szülei.) De most komolyan, tényleg érdemes a szülőkkel baromira összeveszni ilyen nyomoronc rokonok miatt? A szülők nyilván hagyománytisztelők, és úgy gondolják, illik meghívni őket, avagy meg akarják mutatni, hogy bár titeket nem hívtak meg a ballagásra, ez a család akkor is normális. Csakhogy! Ez bizony akkor is a ti esküvőtök. (Ja, és hagyjuk már a ki-fizeti-az-beleszólhat maszlagot, mert ez elég undorító. Senkinek sincs joga a pénzéért magának tudni a listaállítás jogát más esküvőjén. De ez itt amúgy se játszik)

Nekem az a véleményem, hogy először is döntsd el:

- Azért nem hívod meg, mert valóban utálod őket, és semmi keresnivalójuk életed eme fontos eseményén

- Azért nem hívod meg őket, mert ők se hívtak meg a ballagásra - ez elég kicsinyes

- Azért nem hívod meg őket, mert nem elég, hogy tartoznak, még potyázzanak is egy ilyen bulin? (Nyilván kiszúrnák a szemeteket valami pohárkészlettel)

Szóval csak pipa vagy rájuk, de igazán nem haragszol, vagy a hátad közepére sem kívánod őket? Ha ez utóbbi, hát ezt mondd anyukádnak. Mellesleg, ha kerülnek benneteket, lehet, el sem mennének, na az mekkora blama lenne. Egy biztos. Anyáddal összeveszni egy ilyen rokon miatt kár. Győzködd még egy kicsit.

2012. jan. 25. 22:56
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem felesleges meghívni őket, mert vagy el sem jönnek vagy ők lesznek azok akik üres borítékot adnak. Hidd el ismerem az ilyen rokonokat. ( már eleve elkapálták magukat előttem hogy tartoznak 2 éve.)
2012. jan. 26. 08:50
 16/19 anonim ***** válasza:
59%

Én meghívnám őket. Aztán amikor kezdődik a menyasszonytánc, akkor bemondanám a mikrofonba, hogy "XY. most aztán nyúlj a pénztárcád mélyére, tudod két éve amúgy is tartozol már nekem".

Szerintem ettől nagyobb megaláztatás nem kell. ;)

2012. febr. 3. 12:49
 17/19 anonim válasza:
71%
Szerintem ez a ti napotok ti döntsetek, ne a szüleitek. Még ha ők is állják a költséget, akkor is a ti jogotok eldönteni kit láttok szivesen és kit nem.
2012. febr. 3. 13:56
 18/19 anonim ***** válasza:
56%
Én azt mondom,hogy azt hívsz meg akit csak akarsz.Mi mikor elkezdtünk az esküvőre spórolni előre leszögeztük,hogy nem hívunk el mindenkit csak a szűk csalásdi kör és barátok.Punktum....Drága egy lagzi és ezt mindenki tudja.Ha valaki nem kedves a szivednek akkor nincs helye ott.Itt jól kell érezni magad.Én az egyik mamámat nem hívom el például.Ugyanis választanom kellett.Nem jön ki a két mama egymással.Az egyik anyum halála után felnevelt,a másik 4éve egy telefont se ejtett meg.Ugyhogy....itt mindenki azt csinálja ami neki jó és fontos,a te nagy napod.....aztán haragudjon meg aki meg akar....
2012. febr. 4. 12:46
 19/19 anonim ***** válasza:
56%
Igenám, csakhogy itt az az álláspont, hogy a "haragudjon meg, aki akar" sz pont az édesanyja, akit nem akar magára haragítani. Itt tényleg senki nem látja át a kérdező dilemmájának valódi okát? Nem a hülye rokon itt a probléma, hanem az anyukájával nem akar összeveszni. Persze én az anyukája helyében meg nem feszegetném a dolgot. Elvégre a lányom nagy napja, ha nem jön valaki, hát nem jön! De mint tudjuk, sok olyan ember van, akinek az, hogy "mit szólnak hozzá a szomszédok" fontosabb, mint a szeretet.
2012. febr. 5. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!