Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem tudok dönteni, hogy hogyan vegyem fel a férjem nevét? Amelyik a legtöbb "szavazatot" kapja az lesz a nyerő.
Kovács Zoltánné
Kovácsné Szabó Katalin
"Ez a gondolatmenet tényleg olyan, mintha a férfiak vagyontárgyat cserélnének,"
tényleg olyan mint a birtokjog, egyébként meg ha jó a lánykori neved simán megtarthatod, attól még ugyanúgy a férjed lesz a párod.
Mondjuk én egy Kovácsot meg egy Borost fel nem vennék hanem megtartanám a saját nevem. Ha jó a vezetékneve akkor meg csak azt.
Egyébként meg válás esetén nem kell rohanni lecseréltetni az összes igazolványt.
A második változatot javaslom, akkor nem kellemetlen senkinek, hogy nem tudják mi is a neved:)
De:
Kovács Zoltánné, nekem úgy mutatkozott be, hogy Kovács Zoltánné vagyok, szólíts Katikának... ez már azokba, akik így vették fel a nevüket berögzül.(vicces Katika néninek hívni az illetőt, mert tényleg így hívják)
Én is így (Kovácsné Szabó Katalin) akartam felvenni, erre az anyakönyvvezetőhöz menet kibökte a párom, hogy neki mindegy, de ő nem akarja, hogy -né legyek, nem tetszene nekem is jobban a kötőjeles? Nekem egyformán tetszett amúgy, csak a "divat" miatt nem akartam, aztán rájöttem, hogy mindegy, ha neki jobban tetszik úgy, ellenérzésem pedig nincs ezen kívül, akkor legyen kötőjeles.
7. vagyok.
Nem cseréltek birtokjogot édesapám és a férjem, nem azért fontos, hogy megtartsam a nevét. Hanem azért, mert 15 éve meghalt, és az iránta érzett tisztelet, szeretet miatt.
De egyébként köszönöm nektek, büszkék lehettek magatokra.
A másik, -hogy fontos volt, hogy mutassa, hogy a férjem...nem a külvilág számára, hanem saját magam számára. Tehát pontosabb lett volna úgy írni, hogy az érzés miatt.
Kovácsné Szabó Katalin
Én ezt választanám :)
"Nem értetlen senki, csak elmondtuk, mi hogy vennénk fel...bocs, hogy az nem szerepelt a felsoroltak között..."
Ebből a válaszból is süt, hogy mekkora értelmileg elmaradott társaság verődött itt össze. Értő olvasásból megbukott a fent említett válaszoló is.
Elárulom Nektek, kedveskéim, ha 2 dolog közt kell választani, akkor a harmadik opció harsogtatása értelmetlen, felesleges, és még le is írja a harsogtató intelligenciáját. ;)
Nem tudom mennyi időd van még az esküvőig kérdező, de szerintem ízlelgesd a neveket, vagy (tudom gyerekes, de segíthet) írd le egy papírra, mintha alá kellene írnod. Melyik megy jobban? Vagy, ha be kell mondani a neved valahol még az esküvő előtt (orvos, hivatal stb.), akkor miután elmondtad a jelenlegit, magadban mondd el, mintha a férjes neveden mutatkoznál be. Ott friss a szituáció, jobban el tudod képzelni. :)
Én egyébként Kovács Zoltánné leszek, mint anyósom (Vőlegényem az apja nevét viseli), de vagyok annyira intelligens, hogy így is be fogok tudni mutatkozni! :D
Aki ezen felháborodik, annak valami baj van fejben, nem kicsi.
Minden jót!
25N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!