Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi ez a nagy kéttanús esküvő láz?
Itt most azokra gondolok,akiknek van családjuk,barátaik,akivel jóban vannak. Nem arra gondolok,mikor a felek nem beszélnek a családjukkal, hanem mikor szándékosan nem akarják meghívni a szeretteiket.
Ráadásul ezzel jár egy csomó balhé,hogy főleg a család részéről,hogy nem látták a pl a lányukat összeházasodni
Nézz körül az oldalon. A hót vallásos nagyi templomi esküvőt erőltet, anyu habos-babos ruhát, anyós meg akarja hívni a fél megyét, apu száztagú cigányzenekart akar mulatós zenével egész este. Az unokatesóval nem vagyunk jóban, ha ezt a rokont meghívom, akkor másik harmincat is meg kell, hogy ne sértődjön be senki. A nagynéni háklis, a nagybácsi alkoholista.
Attól, hogy az ember tartja a kapcsolatot a rokonokkal, még simán lehetnek nagyon nehézkesek a dolgok. Őszintén, én sem szívesen tartanék esküvőt. Másrészt az NAGYON nem olcsó mulatság és én személy szerint rengeteg más dologra el tudnám költeni azt a pénzt. Ez van.
A mi eskuvonkon is mi és a két tanú volt. Miért?
Mert nekem nem fontos az esküvő/házasság, szeretem és az esküvő után is ugyanúgy szeretem semmi nem változott, eddig is kitartottak mellette betegségben szegénységben és mostmár a relatív jobban is. Nekünk szuksegunk volt arra a papírra.
A két tanús esküvő szertartásán is ott lehetnek a barátok, rokonok. Akinek nincs pénze, vagy feleslegesnek tartja sok embert etetni-itatni, az dönt úgy, hogy ne legyen lagzi.
Az ifjú pár életének legfontosabb pillanata az "igen" kimondása, nem az utána következő mulatozás!
Sőt! Ha a rokonság is szerény körülmények között él, akkor nem akarják őket sem felesleges költségekbe verni. Egy két gyerekes családnak a nászajándék, esetleg egy alkalmi ruha vásárlás könnyen "elviheti" egy havi kaja pénzét.
Ha lemondják a részvételt, akkor abból is sértődés van.
A házasság sikere pedig nem függ a nagy lakodalomtól.
Tapasztalatom szerint hamarabb válnak, ahol nagy volt a felhajtás, mint azok, akik csendben esküdtek meg.
Sajnos, ma egyre több családnak kell fillérre beosztani a pénzét.
Szerintem ez anyagi okokra vezethető vissza...
(személy szerint nem tapasztaltam "kéttanús esküvői láz"-at, de többen tartottak kisebb költségtakarékosabb esküvőt...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!