Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek kinek van igaza?
Lehet már írták (nem olvastam végig), de van ám erre tök jó kis versike is. Ami egyáltalán nem bántó, nem tolakodó. Burkoltan van benne megfogalmazva, hogy ne ajándékot, hanem pénzt hozzanak (ha hozni akarnak valamit).
MEg is találtam:
Azt kérded mit vegyek? Minek örülnének? Meg súgom én halkan: egy hajlék melegének. Borítékba tedd hát, mit ajándékra szántál, hogy rajta álljon, neved egy-egy sor téglán. S ha övék lett már az a meghitt otthon, szíves vendég leszel, vigyen arra sorsod.
Ne írjatok bele semmit, főleg idétlen versikéket ne, az a legrosszabb.
Amikor átadjátok a meghívót úgyis rá fognak kérdezni, és elmondhatjátok hogy gondoltátok.
Szia!Nálunk is kis esküvő volt és már mindenünk megvolt akkor ami egy háztartásban kell.Őszintén szólva a Mi családunk is szegényes.De ha valaki esküvőre megy akkor illik is meg egyébként is adni kell valamit(még ha nem kérnek akkor is).Ezért Mi a meghívónkat úgy csináltattuk meg,hogy bele írtuk: "Ajándékon ne törd fejed, háztartásunk régen teljes. Ágynemű vagy edény helyett jobban jönne néhány bankjegy!"
Ezenkívül természetesen volt egy szerelmes idézet is! :)
Más országokat én azért nem keverek bele, mert ott más a kultúra, és lehet nem is olyan nagyon jók a szokások amik ott vannak.
Meghívóba beleírni, hogy pénzt hozzatok bunkóság.
Én nem is értem ki milyen módon csinálja ezt, de felénk még mindig személyesen adják át a meghívót, de minimum szóban is beszélnek róla, ha pl. időhiány, vagy távolság miatt sehogy se tudnak elmenni átadni a meghívót. És ekkor szokott elhangzani az ajándékozásos beszélgetés, hogy és "menyasszonytánc lesz?" vagy "és mit szeretnétek kapni?" "minek örülnétek?" "pénzt szeretnétek vagy van valami más, aminek örülnétek?" és akkor erre lehet válaszolni, ahogy tetszik.
De nekem az, hogy belefirkantják a meghívóba, hogy "hozzál pénzt" mert mindegy milyen verses formában írod ez áll ott, ez nekem visszataszító.
Igen, vannak vendégek, akik nem kérdezik meg, ezeknek nagy része különben is úgy van vele, hogy ad pénzt és kész, azzal nem lehet mellélőni. Lehet, hogy lesz, aki hoz neked étkészletet, de ezzel nem lehet mit csinálni. Ő egy meghívott vendég, aki meg akar ajándékozni. Nem írjuk elő, hogy mit adjon. Nem az ő problémája, hogy van aki arra pályázik, hogy legalább az éttermet kifizeti a befolyó pénzből és a tányérjaival ezt nem lehet megtenni. Lehet ő úgy gondolja, hogy ha majd 20 év múlva elpatkol, te még karácsonykor akkor is ki tudod tenni az ő tányérjait és arra gondolni, hogy jaj ezt még a Mariska nénémtől kaptuk.
Szülinapra, karácsonyra sem írod elő, hogy pénzt adjatok nekem. Ha kérdezik mit szeretnél, akkor válaszolsz, de ennyi. Az esküvőre sem illik.
akkor mondjátok azt, hogy kaparós sorsjegyet kértek. Mindenki beledob kettőt, az 600 forint és kész! Ez azért már csak nem megterhelő.
Egyébként nem elvárás, ha a meghívóba beleírjátok, sokan csinálják. Vannak olyan meghívó szövegek, amik tartalmazzák ízlésesen, hogy mindenetek megvan, de gyerekszobára gyűjtötök vagy ilyesmi, de magatok is kitalálhattok ilyesmit. Ha nem is a meghívóba, akkor a meghívó borítékjába tesztek egy kis papírt, amit szépen kinyomtattok, hogy kedves Jancsi bácsi, számunkra a legfontosabb, hogy ott legyél az esküvőn, semmilyen ajándékra nincs igényünk, pénz szűkében sem vagyunk. Ha mégis szeretnél hozzájárulni a költségeinkhez, jelképesen max. 1000 forint értékben kaparós sorsjegyet szívesen elfogadunk. Kész!
ha nem vagytok rászorulva, akkor a férjed is megérthetné, hogy nem tud mindenki pénzt adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!