Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek kinek van igaza?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek kinek van igaza?

Figyelt kérdés
Esküvőnk lesz. Igazából nincs szükségünk nászajándékokra, mindenünk megvan. A férjem azt szeretné, ha a meghívóban közölnénk, hogy nem kérünk ajándékot, csak pénzt. Én mondtam, hogy nem szeretnék pénzért kuncsorogni, ne fogadjunk el semmit, főleg ne írjuk bele már eleve a meghívóba, hogy mi elvárjuk a pénzt. Nekem nem arról szólna egy esküvő, hogy kitől mennyi pénzt lehet bezsebelni, de úgy látszik a férjemnek nagyon is számít. Nem nagy esküvő lesz, tényleg csak közeli rokonok és barátok. Az esküvőt közösen fizetjük, a közösen összegyűjtött pénzünkből, közös kasszán élünk.
2013. júl. 18. 13:52
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
51%
szerintem nem jó beleírni ezt, mert nem oda való... mi nem írtunk bele semmit, de azért finoman utaltunk rá, amikor kivittük a meghívókat személyesen, hogy nem kell semmi, mert minden megvan, csak a pénz hiányzik...
2013. júl. 18. 13:55
 2/21 anonim ***** válasza:
87%

Mi egyszerűen beleírtuk, hogy ne hozzanak ajándékot. Ha valaki megkérdezte, hogy de akkor mégis, akkor hozzájárulást kértünk a nászúthoz. És megadtunk egy számlaszámot. Azzal a kitétellel, hogy "max egy esztergomi látkép :D"

Nyugodtan beleírhatjátok, hogy mindenetek megvan, de nászútra gyűjtötök.

2013. júl. 18. 13:56
 3/21 A kérdező kommentje:
De pont ez a lényeg, hogy nem gyűjtünk, és én nem szeretném, ha mások úgy éreznék, kényszerből kell adniuk. Pl a férjem családjának biztos, hogy nincs felesleges 10-20ezer forintja, és az én családom sem áll úgy. Nekem nem kéne ez a pénz, mert tudom, hogy a legtöbben emiatt nélkülöznének.
2013. júl. 18. 13:58
 4/21 anonim ***** válasza:
84%

Nézd, egy esküvőre manapság senki nem állít úgy be, hogy nem visz ajándékot. Ráadaásul manapság a házasulandó felek jóideje együtt élnek, akár már családban (gyerekeik vannak).

Az ember alapjábavéve boldogulni próbál az életében, ezért megveszi magának a háztartásába a szükséges dolgokat: mikró, tűzhely, étkészlet, hűtő, stb.

Nyilván te sem szeretnéd, ha 3 hűtő és 8 mikró állna az ajándékasztal mellett. Persze, lehet listát gyártani arról, hogy mit szeretnétek.

De az esküvőre meghívottak 90%-a inkább pénzt ad, mert a mai világban egyrészt nincs idejük gondolkodni, mit vegyenek a párnak, másrészt inkább rájuk bizzák, hogy mire költik.

De az egyáltalán nem kivitelezhető, hogy megtiltjátok (legalábbis te) a násznépnek, hogy ne hozzanak és adjanak semmit.

Mi pl. tudtuk, hogy gyerekeket szeretnénk. Pont ezért a nászajándékos dolog erről szólt.

Babakelengyét írtunk össze, amit netre felraktunk a saját kis honlapunkra.

Ott kilehetett választani, hogy ki mit adna nekünk ajándékba, lelehetett stoppolni más előtt.

Tudod, az volt a legmegdöbbentőbb az egészbe, hogy a 20x. rokontól kaptunk légzésfigyelőt, mellszívót és kiságyat + 50 ezer forintot. Pedig nem kértük, de ők így gondolták.

A nagyszülőktől (mind két oldal) pl. őssejt levételt kaptunk, ami nem is volt a listán.

A szülőktől 2 m forintot.

A többi rokontól meg apróságokat (fésű szett, körömvágó szett, stb) + pénzt.

A legtöbben így is azzal jöttek, hogy vegyük meg mi magunk, hiába volt felírva a honlapra tételesen, névvel, azonosítószámmal a termék neve.

2013. júl. 18. 13:59
 5/21 anonim ***** válasza:
89%

A meghivóba nagyon nem illik, hogy ilyesmi szerepeljen.

Viszont én azt sem merném megmondani, hogy csakis pénzt szeretnék, illetlennek tartom, mondjuk a közeli családtagok,jó barátok, ha megkérdeznék, mégis mit vegyenek,akkor utalnék rá, hogy inkább pénzt, de azt is csak akkor, ha van.

Miért nem lesz menyasszonyitánc? En azt látom, hogy ilyenkor mindenki pénzt ad és kész.

2013. júl. 18. 13:59
 6/21 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem ez illetlenség.Ha megkérdezik,akkor mondhatjátok,hogy pénz.
2013. júl. 18. 14:03
 7/21 anonim ***** válasza:
81%
Ne irjatok bele, nem odaillo. Ugyis mindenki megkerdezi, es akkor mondhatjatok, hogy penzt vagy semmit. Anyagi helyzettol fuggoen..
2013. júl. 18. 14:04
 8/21 anonim ***** válasza:
73%

Egyszerű: akkor ne írj bele semmit. Ha valaki veszi a fáradtságot, hogy felhív és rákérdez, annak megmondod, hogy pénz.

Vaaagy: külföldön elég divatos dolog, hogy a pár kiválaszt egy alapítványt, és annak az adatait adja meg, hogy aki ajándékot vinne nekik, az inkább az alapítványnak jótékonykodjon valamennyi pénzzel.

2013. júl. 18. 14:04
 9/21 anonim ***** válasza:
82%

még egy megoldás az eszembe jutott: kérjetek mindenkitől kaparós sorsjegyet vagy lottószelvényt :D

Nem kerül sokba, vicces, és ha nyertek, még jól is jártok :)

2013. júl. 18. 14:05
 10/21 anonim ***** válasza:
65%

Èn németországban élek, kicsit magyar fejjel elöször meglepett, de már hozzá szoktam, itt mindenki bele írja, ha nem akar ajándékot, hogy pénzt kér.

Àltalában az a szöveg szokott lenni, hogy:

Nem az ajándékok miatt hívtunk meg benneteket, hozzatok jókedvet és töltsetek velünk sok idöt, ez az ami nekünk a legnagyobb öröm. De ha még is ajándékozni akartok akkor gondoljatok a perselymalacunkra.

(ez pl a férjem nagynénjének a szülinapi meghívóján áll. a nö orvos a férfinak meg egy autószalonja van, anyagilag szuperül állnak)

Ez egy esküvöre szól a férjem barájához:

A házunk teljesen felszereltt mát, a söprütöl a tollaságyig, Néhol még túl sok mindenünk is van. HA ajándékozni akartok akkor nevettessétek meg a perselymalacunkat.

Most voltunk a férjem fönöke szülinapján, ahol a meghívoban az állt(már kidobtam), hogy meg van már minden és hogy a világkörüli útra amire készülnek gyüjtenek, így gondoljunk arra ha adni akarunk valamit.

Magyarországon szinte mindenki elvárja hogy adjál valamit. Szerintem nem bunkóság ezt bele írni, föleg ha csak a szük család lesz.

Az esküvöre egy pénz tortát fogok csinálni, a szülinapra egy pénz kockát hajtogattam. Majd még meglátom a szülinapra mi lesz.

2013. júl. 18. 14:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!