Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Felveszitek a férjetek nevét? Miért/miért nem?
látom ismerőseim között, hogy van, aki felveszi hagyományos módon, hogy pl Kovácsné Tóth Mária, van aki Kovács Mária lesz, olyan is, aki Kovács-Tóth Mária, vagy Kovács Józsefné és olyan is, aki marad Tóth Mária.
ti mi alapján döntötök?
pl nagymamám az előbbi példánál maradva Kovács Józsefné formában vette fel a nevét, és mivel apukámnak ugyan az a neve mint tatámnak, ezért anyukám Kovácsné Tóth Mária formában vette fel, hogy ne legyen uygan az a nevük.
"Én Kovácsné TM lettem, mindenképp szerettem volna kifejezni a hozzátartozásomat, ugyanakkor a saját nevemet is meg akartam tartani. A kötőjeles verziók is tetszenek, de az én vezetéknevem egy férfi keresztnév, így az kötőjelesen nagyon hülyén hangzik, így arról letettem, hiszen kb. ez lett volna Kovács-Sándor Etelke."
Ezen mi nulla? A kötőjelessel nekem se lett volna bajom, csak az enyém meg akkor ez lett volna: Nagy-Fekete. Ez is milyen már? Mint valami elbszott jellemzés. Van ám, akinél tényleg túl béna lenne a kötőjel.
12-es vagyok! 14-re:Az úgy más,de biztosan akkor érted,hogy mire írtam a dolgokat!:)
Lepontozásokat Én sem értem egy ilyen szuverén témában.:)
29-re jöttem reagálni,hogy ez a gondolat,mint Neki,Nekem is felmerült,de már rájöttem,hogy a gyakorlatban ez úgy néz ki,hogy Párom Anyja is például amikor bemutatkozik,csak annyit mondd,hogy Xné,ehhez hozzátéve a keresztnevét ha olyan akinek tudnia kell.Holott Ő is mint írtam X Yné,de szokás a gyakorlatban lerövidíteni.Pont ezért az egyszerűség és használhatóság miatt tartom továbbra is azt,hogy JÓ LENNE,ha lehetne Xné Keresztnévnek lenni.Sokan így használják/mondják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!