Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Felveszitek a férjetek nevét?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Felveszitek a férjetek nevét? Miért/miért nem?

Figyelt kérdés

látom ismerőseim között, hogy van, aki felveszi hagyományos módon, hogy pl Kovácsné Tóth Mária, van aki Kovács Mária lesz, olyan is, aki Kovács-Tóth Mária, vagy Kovács Józsefné és olyan is, aki marad Tóth Mária.

ti mi alapján döntötök?

pl nagymamám az előbbi példánál maradva Kovács Józsefné formában vette fel a nevét, és mivel apukámnak ugyan az a neve mint tatámnak, ezért anyukám Kovácsné Tóth Mária formában vette fel, hogy ne legyen uygan az a nevük.

2013. júl. 14. 14:30
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
45%

"Én Kovácsné TM lettem, mindenképp szerettem volna kifejezni a hozzátartozásomat, ugyanakkor a saját nevemet is meg akartam tartani. A kötőjeles verziók is tetszenek, de az én vezetéknevem egy férfi keresztnév, így az kötőjelesen nagyon hülyén hangzik, így arról letettem, hiszen kb. ez lett volna Kovács-Sándor Etelke."

Ezen mi nulla? A kötőjelessel nekem se lett volna bajom, csak az enyém meg akkor ez lett volna: Nagy-Fekete. Ez is milyen már? Mint valami elbszott jellemzés. Van ám, akinél tényleg túl béna lenne a kötőjel.

2013. júl. 17. 11:42
 32/35 anonim ***** válasza:
49%
Nem tudom én sem, miért lettem 0-ás, pontosabban most már 33%-os. Mindegy, egyesek úgy sem értik meg, hogy vannak nevek, akik kötőjelesen hülyén hangzanak. Az enyém ilyen lett volna. Ezen nem tudom mit kell lepontozni, de mindegy.
2013. júl. 18. 14:15
 33/35 anonim ***** válasza:
66%
32-es, én felpontoztalak. Sok a hülye ember. Ha kicsit belegondolnának, rájönnének, hogy miért hangzik idétlenül.
2013. júl. 18. 14:27
 34/35 anonim ***** válasza:

12-es vagyok! 14-re:Az úgy más,de biztosan akkor érted,hogy mire írtam a dolgokat!:)

Lepontozásokat Én sem értem egy ilyen szuverén témában.:)

29-re jöttem reagálni,hogy ez a gondolat,mint Neki,Nekem is felmerült,de már rájöttem,hogy a gyakorlatban ez úgy néz ki,hogy Párom Anyja is például amikor bemutatkozik,csak annyit mondd,hogy Xné,ehhez hozzátéve a keresztnevét ha olyan akinek tudnia kell.Holott Ő is mint írtam X Yné,de szokás a gyakorlatban lerövidíteni.Pont ezért az egyszerűség és használhatóság miatt tartom továbbra is azt,hogy JÓ LENNE,ha lehetne Xné Keresztnévnek lenni.Sokan így használják/mondják.

2013. júl. 18. 15:41
 35/35 anonim ***** válasza:
A feleségem Kovácsné Tóth Mária formátumban vette fel. Szóba jött a Kovács-Tóth Mária formátum is, ami a mi neveinkkel egész jól is hangzana. A vége azért a -nélett, mert neki a kötőjeles is ugyanúgy tetszett, nekem viszont jobban tetszett a -né, mert az szerintem szebben fejezi ki, hogy ő az én feleségem.
2013. júl. 23. 21:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!