Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Felveszitek a férjetek nevét? Miért/miért nem?
Figyelt kérdés
látom ismerőseim között, hogy van, aki felveszi hagyományos módon, hogy pl Kovácsné Tóth Mária, van aki Kovács Mária lesz, olyan is, aki Kovács-Tóth Mária, vagy Kovács Józsefné és olyan is, aki marad Tóth Mária.
ti mi alapján döntötök?
pl nagymamám az előbbi példánál maradva Kovács Józsefné formában vette fel a nevét, és mivel apukámnak ugyan az a neve mint tatámnak, ezért anyukám Kovácsné Tóth Mária formában vette fel, hogy ne legyen uygan az a nevük.
2013. júl. 14. 14:30
1/35 anonim válasza:
Kötőjelesen vettük föl mindketten, mert szép a két vezetéknév hangzása együtt.
2/35 anonim válasza:
Kovácsné Tóth Mária egyértelműen férjezett de a Kovács Mária?Ha valaki ráhajt akkor hogy reagál?
3/35 anonim válasza:
Én Kovácsné Tóth Mária formában szeretném felvenni.
Azért így, mert elég különleges, egyedi vezetéknevem van, amit semmi pénzért nem hagynék el, viszont szeretném azt is kifejezni, hogy összetartozunk a leendő férjemmel.
25/N
4/35 anonim válasza:
Én Kovács Mária lettem, mi vagyunk a Kovács család. Mi nem divatot követtünk, hanem tradíciót, már a nagymamám is így viselte a nagyapám nevét (nem magyar állampolgárok voltak még akkor). Jöttek a támadók, hogy elveszítem az egyéniségemet, és hogy többé nem leszek Tóth. Nos, többet kell a lánykori nevemet használni, így jelentem, Tóth is vagyok, Kovács is. :)
5/35 anonim válasza:
Én nem vettem fel, mert úgy gondolom, hogy ezen a néven születtem, ez vagyok én, nem ettől leszünk egy család.
6/35 anonim válasza:
Nem vettem fel, mert nekem ritka vezetéknevem van, a férjemnek pedig nagyon gyakori. Né nem akartam lenni, a kötőjeles verzió nem hangzott jól számomra. Na meg nem lett volna kedvem az összes iratomat újra csináltatni. Jó nekem az én kis nevem. Nem attól leszünk egy család, és nem ettől fogjuk jobban szeretni egymást, hogy én lecserélem a nevem.
7/35 anonim válasza:
Én felvettem, Kissné Nagy Katikaként, de általában csak Nagy Katikaként mutatkozom be. Egyrészt szeretem volna mindenkivel tudatni, hogy nem árulok petrezselymet :D, másrészt úgy gondoltam, hogy ha már egy család vagyunk a férjemmel, a nevünk is egyezzen. Viszont a saját nevemet is szeretem volna megtartani, meg a férjem neve lég kacifántos (az enyém meg minden második ember neve). Nekem ez így pont jó.
8/35 anonim válasza:
Én Kovácsné Tóth Mária formát választottam. Azért nem tartottam meg a lánykori nevem, mert valahogy ki akartam fejezni, hogy a férjemhez tartozok. A kötőjeles forma meg valahogy olyan idegen és szokatlan volt. Talán azért is, mert a családomban minden nő, a dédmamámtól, az anyukámig és a rokonokig ezt az Xné plusz vezetéknév keresztnév verziót vette fel, ez volt nekem is a legotthonosabb.
9/35 anonim válasza:
Márciusban mentem férjhez, kötőjelesen vettem fel :) Sok választásom nem volt, semmiféleképpen nem akartam XYné lenni (ráadásul a férjem is megfenyegetett, hogyha né akarok lenni, el sem vesz :D), a saját nevemen nem akartam maradni, de azt teljesen elhagyni sem, így lettem kötőjeles :) Szerencsére nagyon jól hangzik így. Egyedül a sógornőmék csesztettek, hogy miért nem leszek né, de az anyósom teljes mellszélességgel mellém állt (ő egyáltalán nem vette fel az apósom nevét, pedig akkoriban ez ritka volt), örülök, hogy manapság ennyiféle variáció van!
10/35 anonim válasza:
Nem vettem fel hivatasom miatt jobb a lanykori nev es kulonben is szeretem a sajat nevem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!