Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Velem van a gond, hogy már esküvőre vágyom?
Több mint 3 éve vagyunk együtt, nem túl régóta,de együtt is lakunk. Én már stabilitásra vágynék, házasságra, családra, nem tingli-tangli "együtt vagyunk jó az úgy"-ra. Párom várna amég minden együtt klappol, egyszerre neki is jó munka,nekem is jobb mint ami van, saját nagyobb lakás stb. Én pedig nem tudom ez eljön-e egyáltalán valaha, mi van ha egész életemben csak rá várok? Eröltetni sem akarom, elvégre ne a nő nyavajogja ki a gyűrűt...
Szeretem, de ez így szar érzés :(
Én megértelek téged,kérdező! Én a gyerekvállalással vagyok így,már 2 éve egyre erősebben vágyok rá,hogy gyerekem legyen és egyre jobban elszomorít,hogy még olyan messze vagyunk tőle a párommal. Házasságot is szeretnék,pont ezért,mert énis hagyományb*zi vagyok,mert hogy a gyerek házasságba szülessen,meg azért csak nagyobb elköteleződés...
Szerintem nem veled van a gond,vagy ha igen,hát akkor velem is gond van...:) Olyan meg azért sajna manapság már elég ritkán van,hogy minden klappoljon,ahogy a párod is szeretné... Ilyenformán várhatna,míg 50 évesek lesztek.
Kérdező, hány évesek vagytok? Dolgoztok? Milyen a megélhetésetek, lakhatásotok?
Fontos lenne tudni, mert nem mindegy, hogy most 1 hónapja dolgozó 19 évesként mondod ezt, vagy 25 évesen normál megélhetéssel, tapasztalattal a hátad mögött.
Azt neked kell eldöntened, hogy a párod csak hiteget-e, vagy tényleg csak annyi áll a háttérben, hogy egy stabil anyagi hátteret szeretne előbb, aztán házasodni. Mert az utóbbiban szerintem semmi furcsa nincs. Én nő létemre akkor szeretnék majd férjhez menni a páromhoz, ha már saját lakásunk/házunk van, egy kis megtakarításunk és biztos munkahelyünk. Különbözünk. Van aki nem tartja fontosnak a hátteret egy házasságnál és van aki igen. Ha kételkedsz benne, kérdezz rá, hogy neki ez miért annyira fontos. Nekem pl. azért, mert nyugodt, lecsillapodott körülmények között, megállapodottan szeretnék házasodni, úgy, hogy utána a saját házamba megyek haza, nem egy albérletbe, azon aggódva, hogy miből jön ki a következő bérleti.
nálunk a 20 év alatt soha nem került elő a téma egymás között h legyen vagy ne,
mikor kérdezték akkor simán ráztuk a fejünket h minek ....
azt a pénzt jobban hasznosabb dologra költöttük el amibe egy esküvő került volna :-)
házat vettünk belőle :-)
vagyonmegosztás : nem azt írtam, h közös döntés lenne, h az asszony nem dolgozik, hanem azt, h mi van akkor ha az asszonyka úgy dönt, (egyedül a párja megkérdezése nélkül) h ö bizony nem akar dolgozni, és hát hosszú évekig nem is "talál" munkát, mert spec neki így kényelmesebb ..... aztán elválnak és követeli mindennek a felét....
természetesen ha közös döntés akkor más a helyzet
13-nak
mivel az ingatlanok (2db van) fele az enyém így érdekes lenne ha az utcára kellene mennem .....
A kérdező kommentje:
utolsó,veled értek egyet,ez nekem sem előnyök kontra hátrányokról szól, csak vágyak. itt nem az a lényeg, hogy ki házasságpárti és ki él papír nélkül. ki ez ki az, tiszteletben tartom, mindenki szándéka szerint éljen. Itt az a lényeg ,hogy korai e ezen rágódnom
szal ha konkrétan válaszolok: akkor még korai
éljetek együtt legalább 2 évig - legyetek vagyonközösségben mintha igazi házasok lennétek
ez alatt kiderül tényleg jó ötlet e a házasság vele vagy nem, és ez alatt neki is kiderül h akarna e házasságot e veled vagy nem
ez alatt az idő alatt bőven megtudjátok beszélni h van e közös házas jövőtök
alig 2-3 hónappal az összeköltözés után ezt a témát felhozni egy pasinak.....
szerinted mit reagál na ???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!