Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ilyen esküvőre elmennétek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ilyen esküvőre elmennétek?

Figyelt kérdés
Meghívtak engem és a férjemet esküvőre, közeli rokoné aki jehova. Eddig is minden látogatáskor átadott valami könyvecskét tudjátok, de amúgy rendes ember, azon kívül, hogy jehova. Szerintetek hasonlóról fog szólni az esküvő? Mármint ilyen Jehova szertartás, vagy mi? Én erről nem tudok semmit, nem ismerem a szokásaikat. Ti elmennétek? Náluk nincs ajándékozás, akkor ha megyünk mit kell vinni?
2013. jún. 18. 10:17
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Igen elmennék. Ha Jehovák, hát Jehovák, biztos nem tetszene a dolog, de megtisztelném mindentől függetlenül őket annyival, hogy jelen lennék a nagy napon. Aztán az esetleges vacsi után csendben feltűnés mentesen távoznék.
2013. jún. 18. 10:22
 2/19 anonim ***** válasza:
92%

Mindenképp elmennék, az esküvőn való részvétel nem a vallásnak, hanem magának az embernek szól, aki szeret minket, és velünk akar ünnepelni.

Ha valamiben nem vagyok biztos, megkérdezem az illetőt. :) Ha azt mondja, nem kér ajándékot a vallása miatt, felajánlanám a segítségemet. Pl. sütnék egy nagy tál pogácsát, felajánlanám, hogy viszek ásványvizeket/üdítőket az esküvőre stb., bármit, amivel a költségeiket csökkenthetném. (Azért írom ezeket az ötleteket, mert kisebb vallási közösségekben sokszor tartanak batyus esküvői bulit.)

Természetesen, ha ezeket is köszönettel visszautasítja, nem erőszakoskodnék tovább és tiszteletben tartanám a kérését, ez nem kérdés. :)

2013. jún. 18. 10:22
 3/19 anonim ***** válasza:
86%

Házasságkötés a gyülekezetben csak a polgári házasságkötés után van. Szertartása egy bibliai előadásból áll, amelyet egy fölkért vén tart meg. Ezután ének következik, majd a fogadalom, amelyet az ifjú pár mond el egymásnak. Az esketést követheti vendégség, lakodalom tánccal, zenével. Ilyenkor vőfély vigyáz a rendre. Az alkoholfogyasztás meg van engedve, de fontos a mértékletesség. A vegyes házasságot nem fogadják el.

Ennyit találtam róla.

Én elmennék már csak kiváncsiságból is.

A mit vigyélre szerintem a szüleit kérdezd meg vagy más rokont akiről tudod hogy megy.

2013. jún. 18. 10:25
 4/19 anonim ***** válasza:
78%

Persze hogy mennék!

"Én erről nem tudok semmit, nem ismerem a szokásaikat" - én sem, de elmennék. Így legalább némiképp bele tudnék pillantani.

2013. jún. 18. 10:37
 5/19 anonim ***** válasza:
56%

Ha valaki fontos nekem és ő szeretettel hív meg, akkor elmegyek az esküvőjére, akkor is ha templomban tartja, ha zsinagógában vagy a tengerparton mezítláb. Ha úgy gondolod, akkor menjetek el.

Az ajándékra meg nyugodtan kérdezz rá.

2013. jún. 18. 10:41
 6/19 anonim ***** válasza:
64%

Jehova??? Jesszus, téged meghívtak az Isten esküvőjére? :D

Elmennék. Én sem annyira ismerem a szokásaikat, de mindegy is. Úgy tartják, ahogy akarják, végigülném/állnám és kész.

Ajándékozás témában nem tudom, mi a szokás, szerintem nászajándékot biztos lehet vinni. De esetleg óvatosan érdeklődhetsz, tapogatózhatsz más meghívottaknál, vagy magától a pártól, hogy mik a szokások, különbözik-e valamiben a hagyományos esküvőtől?

2013. jún. 18. 10:51
 7/19 anonim ***** válasza:
55%
Kérdezd meg tőlük, hogy vihetsz-e ajándékot, vagy ha nem akkor miben segíthetsz. :) Aki mondta, hogy ajánld fel, hogy viszel egy tálca sütit vagy üdítőt az nagyon jó ötlet szerintem, de előbb kérdezz rá az ajándékra. Egyik ismerősöm Jehova tanúja, az ő esküvőjük simán zajlott, semmi extra nem volt benne.
2013. jún. 18. 10:59
 8/19 anonim ***** válasza:
38%

anyósim is jehova, voltak is nemrég egy esküvőn (csak anyósom az, házasság és 2. gyerek után 'jött rá')

Ott sem vittek ajándékot, hanem segítettek, ő pl. virágkötő, és a csokrot csinálta meg, meg sütött süteményt.

Amúgy elmennék, ha szeretem őket.

Költői kérdés: ha keresztény vagy, elmennél egy evangélikus esküvőre, vagy ott ez a kérdés fel sem merülne benned?

2013. jún. 18. 11:05
 9/19 anonim ***** válasza:
87%

Az evangélikus is egy keresztény felekezet.

Amúgy én elmennék a Jehovás rokonéra, aztán, ha kellemetlen, vagy téríteni akarnak, akkor lelépnék. Most, ha amúgy normális, akkor lennék bunkó, hogy nem megyek, de ha meg átlépik a határt, akkor még jó, hogy elhúzok onnan.

2013. jún. 18. 11:37
 10/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, akkor megbeszélem a férjemmel :)
2013. jún. 18. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!