Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyen esküvőre elmennétek?
Mindenképp elmennék, az esküvőn való részvétel nem a vallásnak, hanem magának az embernek szól, aki szeret minket, és velünk akar ünnepelni.
Ha valamiben nem vagyok biztos, megkérdezem az illetőt. :) Ha azt mondja, nem kér ajándékot a vallása miatt, felajánlanám a segítségemet. Pl. sütnék egy nagy tál pogácsát, felajánlanám, hogy viszek ásványvizeket/üdítőket az esküvőre stb., bármit, amivel a költségeiket csökkenthetném. (Azért írom ezeket az ötleteket, mert kisebb vallási közösségekben sokszor tartanak batyus esküvői bulit.)
Természetesen, ha ezeket is köszönettel visszautasítja, nem erőszakoskodnék tovább és tiszteletben tartanám a kérését, ez nem kérdés. :)
Házasságkötés a gyülekezetben csak a polgári házasságkötés után van. Szertartása egy bibliai előadásból áll, amelyet egy fölkért vén tart meg. Ezután ének következik, majd a fogadalom, amelyet az ifjú pár mond el egymásnak. Az esketést követheti vendégség, lakodalom tánccal, zenével. Ilyenkor vőfély vigyáz a rendre. Az alkoholfogyasztás meg van engedve, de fontos a mértékletesség. A vegyes házasságot nem fogadják el.
Ennyit találtam róla.
Én elmennék már csak kiváncsiságból is.
A mit vigyélre szerintem a szüleit kérdezd meg vagy más rokont akiről tudod hogy megy.
Persze hogy mennék!
"Én erről nem tudok semmit, nem ismerem a szokásaikat" - én sem, de elmennék. Így legalább némiképp bele tudnék pillantani.
Ha valaki fontos nekem és ő szeretettel hív meg, akkor elmegyek az esküvőjére, akkor is ha templomban tartja, ha zsinagógában vagy a tengerparton mezítláb. Ha úgy gondolod, akkor menjetek el.
Az ajándékra meg nyugodtan kérdezz rá.
Jehova??? Jesszus, téged meghívtak az Isten esküvőjére? :D
Elmennék. Én sem annyira ismerem a szokásaikat, de mindegy is. Úgy tartják, ahogy akarják, végigülném/állnám és kész.
Ajándékozás témában nem tudom, mi a szokás, szerintem nászajándékot biztos lehet vinni. De esetleg óvatosan érdeklődhetsz, tapogatózhatsz más meghívottaknál, vagy magától a pártól, hogy mik a szokások, különbözik-e valamiben a hagyományos esküvőtől?
anyósim is jehova, voltak is nemrég egy esküvőn (csak anyósom az, házasság és 2. gyerek után 'jött rá')
Ott sem vittek ajándékot, hanem segítettek, ő pl. virágkötő, és a csokrot csinálta meg, meg sütött süteményt.
Amúgy elmennék, ha szeretem őket.
Költői kérdés: ha keresztény vagy, elmennél egy evangélikus esküvőre, vagy ott ez a kérdés fel sem merülne benned?
Az evangélikus is egy keresztény felekezet.
Amúgy én elmennék a Jehovás rokonéra, aztán, ha kellemetlen, vagy téríteni akarnak, akkor lelépnék. Most, ha amúgy normális, akkor lennék bunkó, hogy nem megyek, de ha meg átlépik a határt, akkor még jó, hogy elhúzok onnan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!