Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyen esküvőre elmennétek?
"Jehova??? Jesszus, téged meghívtak az Isten esküvőjére? :D"
Figyelj, legalább hülyeségeket ne beszélj. A Jehova szó a JHVH zsidó szó téves olvasatából fakadó félreértésből alakult ki, helyesen J-a-H-V-e-H (Jahve) lenne, de mivel "isten" neve kimondhatatlan, ezért "adonáj". A modernkori irodalomban már korrigálták ezt a hibát egyébként.
A kérdezőnek: én elmennék, a vallásától függetlenül. A magánügye, hogy miben hisz. Hogy ajándékot vihetek-e, azt előre megérdeklődném. Ha nem, akkor felajánlanám a segítségemet másban.
"A magánügye, hogy miben hisz."
Ez így igaz, csak ugye jehováséknál van a kötelező térítés, ők csengetnek vasárnap délben, hogy "hallott-e már Jézus Krisztus földi királyságáról?" és "A világ a pusztulás végóráit éli" és kb. bottal is alig lehet őket elhajtani, meg nem állj szóba azzal, aki nem tér be, meg egyébként is, mint a kérdésben látszik minden találkozónál igyekszik őket is "jobb belátására téríteni" így nem véletlen, hogy felmerül, hogy menjenek-e egy rakás jehovás közé vagy sem?
De mivel közeli rokon el kéne menni. Aztán, ha idegesítőek lesznek eljöttök.
Anyám hitgyülis leánybúcsúban volt, meg esküvőn és nem volt semmi különös, pedig voltak fenntartásai, hogy majd milyen lesz köztük.
Annyi volt másabb, hogy mindent a "testvérek" csináltak meg, de amúgy is sok saját kezű esküvő van.
Igaz ők nem is annyira a házalós térítős fajták, az a csaj se hozta fel sose a dolgot.
Ja, és igen, nem kell ajándék...
egyszer minket megszóltak a jehovák, ugyanis temetésen is voltam, és vettünk egy szép nagy koszorút (kb. 30 fő nevében) és amikor vitték a temetkezési vállalkozók a virágokat és koszorúkat, a jehovák amikor meglátták a miénket, akkor összesúgtak az halott urna mellett, hogy nézd, hamisvallásúak....
amúgy igen, rendes emberek, én azért tudnék sokat mesélni róluk... épp olyan gyarlóak, mint bármelyik más ember...
(14-es voltam ismét)
"Ez így igaz, csak ugye jehováséknál van a kötelező térítés"
Na jó, hozzám is jöttek már téríteni. Voltak ilyenek is, olyanok is. Volt aki 3 alkalomból sem érette meg, hogy ateista vagyok, de voltak fiatal lányok is, akikkel egy jót beszélgettem. Én nem ítélem el élből, azért mert jehovás és biztos jár téríteni, főleg, ha az ismerősöm. A mormonok is ugyanúgy csengetnek meg a cigányasszonyok is, hogy vegyek guccsiparfümöt, hát istenem, maximum nem nyitok ajtót:)
Én voltam már Jehova tanúi esküvőn. Semmi különös nem volt, nem akartak megtéríteni. Egyszerű volt, sokkal egyszerűbb mint máshol. Én nem tartozom egyik egyházi felekezetbe sem, mégis tudtam élvezni.
Ajándék lehet egy szép esküvői album is, vagy keress egy jó fotóst, és rendelj tőle egy felhasználható kupont mondjuk gyerekfotózásra.
Egy apró megjegyzés. Sértésnek veszik ha "Jehovák"-nak hívod őket. Jehova Tanúi! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!