Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Létezik, hogy ennyi ital elegendó lenne? Nálatok mennyi fogyott? Hány fős volt a lagzi?
Tanácstalan vagyok az italokat illetően. Megnéztem egy esküvői ital kalkulátort, és ez az eredmény jött ki a megadott ( durván 50 főre)
20 férfi
20 nő
6 gyermek
6 liter rövid ital ( pálinka, keserű stb.)
25 liter hosszú ital ( sör, bor, koktél)
55 liter üdítő ( cola, fanta, rostosok, vizek)
Létezik, h ennyi elegendő lenne? Én a rövideket kevésnek érzem.. Mondjuk igaz, h a nők közül kevesen fogyasztanak alkoholt..és a ferfiak közül sem sokat nagy piások. Szerintetek?
Így gondolom:
2 zsugor cola
1 zsugor fanta
1 zsugor gyömbér
1 karton almalé
1 karton őszilé
1 karton grapefruit ( koktélhoz)
1 karton meggy ( koktélhoz)
3 zsugor mentes víz
2 zsugor savas víz
1 üveg vodka ( koktélhoz)
1 üveg cherry ( koktélhoz)
5 liter vörösbor
5 liter fehérbor
Kb 3 rekesz sör
1 rekesz ízes sör
Szerintetek így jó lenne? 1 hónap múlva lesz a lagzi, szóval melegre számítunk.
Ja kihagytam, h lenne kb 5 liter pálinka
2 üveg jéger
3 liter saját készítésű mogyorós csokilikőr. ( ami tuti fogyni fog, mert ég és föld, mint a bolti, és tapasztaltuk is már másfajta összejöveteleken. )
a sör, a bor és a kóla szerintem kevés...
sört mindenkire számolj 2 üveggel, 50 embernél az 100 üveg.
Bor szintén jöhetne, és kell hozzá kóla, meg ásványvíz. Ha meleg van, a sör és a fröccs fog menni
Nálunk korlátlan fogyasztás volt, így pontosan nem tudom, hogy miből mennyi fogyott 60 főre, de abból, amit láttam, ahány emberrel ittam, meg ahány vidáman beszámolt, hogy hol jár, borzasztó kevés, amiket írtál.
A tömény alkohol is, de az üdítő is. Inkább legyen több.
Ha mostanság lesz a 35 fokban, mikor még éjszaka is 25 fok van nagyon fog menni az üdítő. Nekünk 2 fokos esküvőnk volt és így is rengeteg üdítőt ittunk, főleg rostosat, folyton töltötték. Én magam csak a vacsora alatt lenyomtam három pohár rostosat, amit, ha két decijével is számolok, már 6 decinél jártam és hol volt még a tánc, meg a hajnal?
Este héttől reggel fél hatig voltunk ott.
Én rengeteg rostost ittam, a menyasszonytánc alatt is, meg vizet, 8-10 pálinkát egész éjjel és hajnalban vagy 4 baileyst. Ez soknak hangzik, de volt sok kaja, sütemény rengeteg-rengeteg tánc, szóval épp csak jó kedvem volt végig ÉS én még nem is szoktam az utóbbi pár évben, mivel úgy 4-5 éve nem járok bulizni, így már nem is bírom úgy.
Én azt hittem, hogy a jager fog nagyon menni, de ahogy észrevettem a különféle pálinkák és a jim beam ment nagyon. Jim Beam úgy, hogy akik azt itták, azoknál fejenként lement egy-egy üveg kb. + a kóla hozzá. Volt olyan, aki éjfél után nagy vidáman közölte, hogy 16 pálinkánál jár. Nőknél szintén ment a pálinka, volt aki rengeteg tequilát ivott meg, de olyan pasi is volt, aki vagy 3 liter bort. (Az egyik asztalnál kismama is ült, aki nem ivott semmit ő mondta, hogy a férje az unokatesóm, az megivott vagy három liter bort már. Sör nálunk nem ment sok, de ez lehet, hogy nagy melegben jobban megy, ezt nem tudom. Koktélt nem ivott senki, pedig kevertek volna, ha kell.
Szerintem nálunk 6 liter töményt egy 10-12 fős asztal kivégzett. Némelyik még többet. Egyiknél 12 fiatal ült, akik gyakran járnak szórakozni is.
Persze, tudom, hogy van, aki retteg a részegektől az esküvőjén, de nálunk nem volt semmi probléma, nem volt összehányt budi, nem volt kötekedés, semmi, ez nem attól függ, hogy mennyit isznak.
Érkezéskor pezsgő nem lesz? Vagy röviddel kínáltok? Akkor a röviddel, ha a csak a vendégek fele él, már egy liter elment az egész éjszakai keretből és még épphogy megérkeztetek!
Na meg a vendég fogadás hol lesz? Ha abban is benne van ez akkor végképp kevés. Nálunk ott is sok pálinka ment, meg érdekes, ott meg a nők martinit kértek inkább.
Ja, azt még hozzátenném, hogy annyi lesz, amennyi lesz, te valószínűleg sose fogod meg tudni, ha nem volt "elég". Szomjan halni nyilván nem fog senki. Mi is voltunk olyanban, ahol a pár intézte a piát és hát többnyire vagy nem volt olyan, amit szeretünk (nem csak mi válogattunk, elég általános gond volt) vagy nem elég, vagy nem annál az asztalnál, vagy volt, de felmelegedett. De ezt nyilván nem mondtuk a párnak, hogy figyelj Eszti jó volt, de alig ittunk, mert nem volt olyan pia, amit szívesen ittunk volna, meg lehetett volna több rostos, mert éjfél után tele voltunk kólával, de mindenki csak rostosat akart volna.
Érted.
tegnap 21:20
ez arra az egy órára nagyon nagyon sok, hacsak nem 3-400 fő lesz ott! :)
Kérdező!
Én a koktélokat azért nem tartom szerencsésnek, mert ha nem olyan a társaság, hogy ismerik, melyik, milyen ízű, akkor nem fog menni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!