Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Testvérnek esküvőre mennyit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Testvérnek esküvőre mennyit kellene adni?

Figyelt kérdés
Bátyám, jó viszonyban vagyunk. Párommal megyek, jól keresünk. Elég, ha adunk egy húszast? Vagy kéne más is hozzá?
2013. jún. 7. 10:12
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
100%

Én írtam a 60-at barátoknak,százat a tesóknak hozzászólást...

Mi úgy számoltuk ezt ki,hogy mindenképpen legyen benne AJÁNDÉK is,tehát a kajánk az kb egy 10-es volt fejenként,szállás szintén(mivel azt is fizette a pár),és ezen felül kaptak 20ezret,ami valóban egy ballagási pénz manapság...

Nekünk is volt esküvőnk,nem azért szerveztük,hogy pénzt kapjunk/vártunk el valakitől,sőt a barátaink kb. 10-en összefogtak és egy balatoni nyaralásra fizettek be..

Viszont mi miután túl voltunk az esküvőnkön képben voltunk az árakkal,a kiadásokkal,stbstb...Így alapnak gondoltuk,hogy valóban AJÁNDÉKot adjunk a terveik megvalósításához...

Én sem értem ezt a rosszindulatot,meg sóherkedést...Ha engem meghívnak valahová vendégségbe,akkor is viszek ajándékot,nemhogy egy lagziba ahol az ajándékozásnak meg szerintem hagyománya is van...

2013. jún. 8. 11:54
 42/55 anonim ***** válasza:
100%
A húgomnak tavaly augusztusba volt az esküvőjük, közepes esküvőt tartottak, nászutat nem szerettek volna mert lakást vettek amire sokat kelet költeniük. A párommal mi jól élünk így meg beszéltük, hogy mi meg tervezzük nekik a nászutat. 3 hét Ciprus, le foglaltuk a repülő jegyet a szállást amibe étkezés is volt. Adtuk még 150.000 Ft költőpénzt, és mondtuk nekik a még szükség van pénzre akkor szóljanak és utalunk is nekik. Az esküvő másnapján indultak is.Nagyon örültek neki. Míg nyaraltak addig a szüleim ajándékát csináltuk, hogy rendbe tettük nekik a házat ajtó, ablak csere, burkolás, festés, bútorokat vettek. Szerintem az a 20.000 Ft nagyon kevés, ha jól kerestek akkor szerintem a minimum 100.000 Ft.
2013. jún. 9. 11:49
 43/55 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Úgy döntöttem a tizenhatos tanácsát fogadom meg.

20 ezret adunk. Adhatnánk többet, de nem adnám szívesen. Egyszerűen minek olyan sokat?

2013. jún. 9. 12:25
 44/55 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szúrnám ki a szemét húszezer forinttal. Ma rossz anyagi körülmények között élnék akkor plusz munkát vállalnék, hogy legalább százezret tudjak adni neki.
2013. jún. 9. 13:06
 45/55 anonim ***** válasza:
*ha
2013. jún. 9. 13:07
 46/55 anonim ***** válasza:
100%
Jól van, adj 20 ezret, aztán meg süllyedj el szégyenedben...
2013. jún. 9. 14:19
 47/55 anonim ***** válasza:
100%

"Adhatnánk többet, de nem adnám szívesen. Egyszerűen minek olyan sokat?"

Gratulálok, remélem a testvéred sem szeret téged jobban ennél. Mert az tuti, hogy nem érdemled meg. Én a saját testvéremtől semmit nem sajnálok, amíg nekem nem kell nélkülöznöm...

2013. jún. 9. 18:20
 48/55 anonim ***** válasza:
100%
Gyönyörű testvéri szeretetről tettél bizonyságot, mit ne mondjak. Én nagyon szégyellném magam a helyedben. 34-es válaszoló vagyok
2013. jún. 9. 18:27
 49/55 anonim ***** válasza:
41%

Ha jó viszonyban vagytok, azonban a pénzt mégis sajnálod (igen vannak ilyen emberek, akik utálnak pénzt kiadni bármire is, nem annyira elítélendő ez), akkor készíthetnétek valami személyes ajándékot számukra. Pl. Egy szép nagy montázst a fiatalkori (baba-kisgyerek-tini-egyetemista korukból) és a kedvenc közös képeikből (ebből legyen több). Szépen kereteztesd be, olyan stílusú kerettel, ami illik a lakásukba. Vagy ha még esetleg nem csinál senki ilyet az esküvőre, akkor egy ppt-t is ugyanebben a témában.

Amúgy nem akarlak ezzel zaklatni, de összesen adtok 20ezret, vagy még a menyasszonytáncnál is valamennyit?

2013. jún. 9. 19:05
 50/55 Zserno válasza:
100%
Hát egy tesónak illik minimum 50 rongyot adni de inkább egy 100 ast.Persze ez függ attól,hogy mennyire jó az a jó kereset amit állítasz...Ha úgy érzed,hogy megteheted akkor amennyit elbírsz annyit adsz...Semmi sem kötelező ezt mindenki maga dönti el és érzi,hogy mit és mennyit.
2013. jún. 10. 12:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!