Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Testvérnek esküvőre mennyit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Testvérnek esküvőre mennyit kellene adni?

Figyelt kérdés
Bátyám, jó viszonyban vagyunk. Párommal megyek, jól keresünk. Elég, ha adunk egy húszast? Vagy kéne más is hozzá?
2013. jún. 7. 10:12
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
80%

Ha jól tudom az elfogadott minimum 10.000. Ft/fő. Ezt értsd úgy, hogy ennyit adsz a barátnődnek/kollégádnak/távolabbi unokatestvérednek ha meghív a lakodalomba is.

Abszolút igaza van annak a válaszolónak aki azt írta, hogy annyit, ami nem dönti romba a családi költségvetést. Nálunk a családban volt olyan, hogy az igazán szegény rokon (tényleg, mélyszegénységben élnek) ennek a töredékét adták, de még azt sem várta volna el a házasuló, mert örültek neki, hogy el tudtak menni.

Saját példa. Épp az egyetemet fejeztem be a bátyám esküvője előtt 2 hónappal. Saját keresetem még nem volt, ellenben kaptam kb. 80.000. forintot a rokonoktól a diplomaosztóra. Testvéremék esküvőjét viszont sokkal nagyobb dolognak tartottam, úgyhogy én abból a 80.000.-ből adtam nekik 50.000.-et.

2013. jún. 7. 10:47
 22/55 anonim ***** válasza:
70%

Van aki ilyen. A mi esküvőnkre a sógornőmék adtak 20 ezer forintot és annyi. Beletették egy egyszerű borítékba még egy jókívánságot se írtak rá, csak a nevüket.

Holott a sógornőm állandóan azon vinnyog, hogy mennyire imádja a bátyját, meg milyen fontos neki és milyen csodás kapcsolatuk van. A pasijával olyan 350 körül keresnek, semmire sincs gondjuk, szülőknél laknak, még a kocsit is a cég tartja fent alájuk. Nem azt mondom, hogy százezreket kell adni, de hát én elég nagyot csodálkoztam rajta, hogy ketten egy húszezrest adtak.

Egyetlen nem valami közeli rokonomtól kaptunk 10 ezret, ő magában jött. De még egy papírhajót se hajtogatott hozzá, vagy valami, értitek. Bár nem tudom mit vártam, a szülinapi, karácsonyi ajándékokon is mi gondolkodunk, tervezzük, tőlük meg kapunk egy bonbont.

Unokatesómék nem keresnek olyan nagyon jól, közel állunk egymáshoz, 300 kilométerről autóztak az esküvőnkre, tudja, hogy szeretjük a kutyákat egy ismerősével kutyamintás keretű tükröt csináltatott a lakásunkba, vett egy ilyen házasságról szóló szép könyvet és összekapart 40 ezer forintot.

Már a pénzzel is úgy voltunk, hogy te jó ég ennyit, de mikor az ajándékokat adták át rendesen elkezdtem sírni.

Az édi-bédi bibibibibiiii olyan sokat keresek tesója meg bevágott egy postai borítékba egy húszast a pasijával, aztán mikor mentek haza még kaját is hozattak ki maguknak a konyháról, hogy csomagolják nekik azt is oda.

Tényleg nem azt mondom, hogy akinek nincs, az rokkanjon bele, meg ilyenek, de sokszor elég érdekes dolgokat mutat egy ilyen ajándékozósdi. Én nem kivagyiságból ajándékozok, de mindig igyekszem minél jobban kitenni magamért, főleg, ha az illető olyan nagyon közel áll hozzám, meg annyira szeretem. Ha nem is egy kupac pénzt, de hát azt is miért sajnálnám, ha nekem van, de legalább valami személyes valamit. Ha mást nem olyat, amit én csinálok..

2013. jún. 7. 10:55
 23/55 ivilicious ***** válasza:
61%
nem hiszem,h azért kell tartani esküvőt,h a rokonainktól,szeretteinktől pénzt várjunk :)
2013. jún. 7. 10:59
 24/55 anonim ***** válasza:
74%
22-es vagyok. A poén még az volt, hogy előtte való évben adta elő a csaj, hogy 30 ezerért csináltatott koszorúslány ruhát a barátnője esküvőjére. Mivel ő fizeti magának, mondta, így nem kell nászajándékot vinnie. Azt mondja, pont jó, mert amúgy is ennyit szánt rá. Az imádott bátyjának meg adott egy postai borítékban 20 ezret. :D
2013. jún. 7. 11:04
 25/55 anonim ***** válasza:
73%

ivilicious, te ilyen tipikus troll vagy ugye?

Egy szóval sem említette senki, hogy a testvér, vagy bárki pénzt VÁRNA. Egyszerűen úgy ILLIK, hogy ha meghívnak valahova esküvőre, lakodalomba, akkor nászajándékként legalább akkora összeget adsz, ami a rád és a párodra eső kiadásokat fedezi, HA megteheted. Ugyanis ott etetnek, itatnak, szórakoztatnak egész nap. Ezért szokás kb. 10-10-et adni fejenként.

A legtöbb embernek azonban a testvére fontosabb annál, hogy ennyivel lerázza, ezért többet ad. Főleg, ha jól keresnek, és megtehetik.

2013. jún. 7. 11:05
 26/55 anonim ***** válasza:
64%

ha a tesóink házasodnának,min. 100.000 lenne,amiben gondolkodunk...barátaink esküvőjére tavaly 60-at adtunk...Nem mondom,valóban nem keresünk rosszul,de ha rosszabbul állnánk is ezek lennének az összegek..

Ha pedig annyira rosszul élnénk valamilyen személyes ajándékkal állnánk elő...

2013. jún. 7. 11:25
 27/55 ivilicious ***** válasza:
57%

nem troll vagyok,csak kimondom a véleményem, és kiborít ez az anyagiassák.

illik: mégis itt sír a szátok,hogy jaj ő csak ennyit adott jaj de szemét...szánalmas :)

2013. jún. 7. 11:32
 28/55 anonim ***** válasza:
89%

Ha nem tűnt volna fel, akkor kb. mindenki azt mondja, hogyha nem is pénzt adsz, akkor testvérnek valami személyeset.

Tetszik, nem tetszik vannak szokások. Az is szokás, hogy ha nem rokkansz bele anyagilag, mindegy kinek az esküvője fejenként 10 ezret szoktak adni. Igenis elég rosszul esik az embernek, ha a testvér, aki folyton azzal jön, hogy hogy imádja arra nem képes, hogy legalább a borítékra jókívánságot írjon, ha már csak annyira erőlteti meg magát, mint egy kolléga, vagy egy távoli nagybácsi.

Nem az összeg miatt, hanem hogy ennyire szarik bele az egészbe.

2013. jún. 7. 11:38
 29/55 anonim ***** válasza:
60%

100 ezer??60 ezer???

Augusztusban lesz az esküvőnk, nem a mély szegénységben élünk, a vendégeink sem, kb. mindenkitől annyit "várunk" amennyi a vacsora összegét fedezi, örülünk majd ha ennyi összejön, tudom azt is hogy lesz aki nem fog tudni adni az én családomban,de ez nem számít, legyen ott és ünnepeljen velünk, érezze jól magát,ennyi a lényeg!!! A mai gazdasági helyzetben szerintem több nem várható el.

A testvéreknél mi megegyeztünk,hogy vicces ajándékot adunk így lett pl. ajándék elhasználódott papírpénzből készült bankjegybrikett, 1 millió forint volt a köteg, nyilván használhatatlan verzióban az MNB-től. DE: ehhez kell egy jó testvéri kapcsolat és előre megbeszélni,hogy mit szeretnétek!

2013. jún. 7. 12:11
 30/55 anonim ***** válasza:
58%

" 20.000 az kb csak a kaja és hol van akkor az ajándék?"

Vendégségbe hívták nem pénz osztogatásra. Ha 20. ezerért enni akarok majd meghívom magam rá.

2013. jún. 7. 12:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!