Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Illik valakit úgy meghívni esküvőre, hogy a párját nem hívják meg?
Én még ilyenről nem hallottam. Nekem nagyon furcsa.
Ti láttatok már ilyet?
A hölgyemény csak a fiúkat hívta meg, a fiúk barátnőit nem. Anyagi okra hivatkozott, holott felajánlottuk neki, hogy fizetjük a lányok részét, csak had menjünk. Nem akarta úgy sem.
Szerintetek ez így rendben van?
Nem kötözködtem basszus.
A kérdező többször is tett féltékeny megjegyzéseket, szóval azt nehezen lehetne mondani, hogy nem az.
Nem hiszem, hogy kötözködés lenne, hogy megpróbáltam a másik oldalról is megvizsgálni a dolgot. Nem tudunk semmit a menyasszonyról, se a kérdezőről, csak azt, hogy az előbbi nem akarja a barátnőket látni a mennyegzőn. Na aztán? Most ebből rögtön neki kell ugrani, hogy biztos így meg úgy a zenekarral?
Vagy szerinted egy kérdés arra való, hogy csak egyöntetűen bólogassunk a kérdezőnek?
jól van na. ez annyira lényegtelen! mindenkit megértek, igazatok van. megpróbálom leszűrni a fontos információt ebből az egészből, és kész.
és ez a fórum tényleg nem azért van, hogy mindenki bólogasson. én kifejezetten arra használom, hogy a gondolkodásomat helyre rakjam. Aztán majd döntök ahogy döntök. de kellenek az ellenérvek is.
köszönöm mindenkinek a válaszát.
Az egyik barátnőmnek 2 éve volt az esküvője, a vőlegényével úgy döntöttek, hogy a családtagokon kívül meghívja a lány a barátnőit, a fiú pedig a barátait, de mindenki pár nélkül menjen, ugyanígy anyagi okok miatt. Nos, akkor nekem is már egy 3 éves kapcsolatom volt, a fiútársaságban is volt, akinek többéves kapcsolata volt, ráadásul volt olyan barátnő is akivel a menyasszony is eléggé jó viszonyban volt. Végül nem problémáztunk ezen, nem vitte senki a párját akinek volt, de azért rosszul esett az otthon maradtaknak. Szerintem bunkóság egy kicsit, hiszen egy pár összetartozik, főleg ha több éves kapcsolatról van szó. (Ráadásul nem kimondott személyre kiszámolt vacsora volt, hanem svédasztal, és a kaja fele meg is maradt.) De ők tudják/tudták. Így sem volt rossz a lagzi, de aztán az éjszaka folyamán megjelentek olyan személyek akiknek méginkább nem lett volna ott keresnivalójuk mint a mi párjainknak a mi meglátásunk szerint...
Láttuk, hogy 1-2 ember részéről is ment a pofavágás, de a házasoknak senki nem tette szóvá, de mindenkinek megvolt a véleménye.
Én teljesen egyet értek veled, kedves Kérdező.
Anyagi okra ne hivatkozzon, ha vállaltátok, hogy fizetitek a lányok részét. Ha így sem jó neki, ott valami nincs rendben.
Az én barátom egy ilyen felkérésre 100%, hogy egyből nemet mondana, mert szerinte is bunkóság ez így.
A napokban volt egy hasonló kérdés, ott az volt a meghívásnál kikötve, hogy gyerekeket nem vihetnek... Az szerintem ugyanez. Egy párkapcsolatban élő férfi és nő (ha hosszú ideje együtt vannak), össze tartoznak. Ugyanúgy, hogy egy párhoz hozzá tartoznak a gyerekeik is.
Ha egyet meghívsz, evidens, hogy megy az összes "tartozéka"...
Nagyon gáz ez a kikötés!!
hát én két kolléganőmet hívtam meg, és így megkértem az egyiküket, hogy úgy gondoltam, hogy akkor a párját nem hívnám, mert kettejükre gondoltam, mivel a másik lánynak nincs párja. szerencsére nem volt sértődés, szívesen jött, a párja sem sértődött meg :)
de így szerintem már naggyon gáz, hogy még fizetnétek is, és nem engedi...
Ez kifejezetten illetlenség. Vagy a párjával illik meghívni valakit (ha már vannak gyerekek, akkor a családjával), vagy ha anyagilag ez nem kivitelezhető, úgy szervezni a lagzit, hogy, a szűk családot hívják csak meg. Szokott még olyan áthidaló megoldás lenni, hogy a lagzira csak a családot hívják, utána meg tartanak a barátokkal egy házibulit.
De úgy semmiképpen nem szokás és nagyon illetlenség is egyben, ha valaki nem viheti a párját. Egyszer láttam csak ilyet, de nem sült el jól: senki nem ment el a párja nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!