Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért alakult ki az emberekben ez a lehúzás-fóbia az esküvői szolgáltatók iránt?
Sok kérdésnél olvasom a válaszok között, hogy olyanokat hoznak fel példának, hogy ha 3000 forint a virágköltség, akkor azt felháborító 10 ezerért adni, pedig a virágosnak abból kell fenntartania az üzletét, fizetni a járulékait és még magának és az alkalmazottainak fizetést is adni. Muszáj haszonnal dolgozniuk, ezek az emberek ebbe miért nem gondolnak bele?
De ugyanígy szidják a fotósokat, cukrászokat és még sorolhatnám... Biztosan van sok tisztességtelen szolgáltató is, de azért a nagy átlag keményen megdolgozik azért a pénzért, üzlethelyiséget és céget tart fent, adózik. Az esküvő szolgáltatói oldalról nem önmegvalósítás és szórakozás, ahogy a menyasszony megéli, hanem a megélhetésért való munka. Ezt miért nem lehet megérteni?
Továbbra sem értem:
- te hogy a francba tudod megítélni, hogy ugyanazokat az alapanyagokat használja-e a sminkes, és hogy a két smink ugyanolyan tartós lesz-e?
- a virágcsokorba továbbra is más minőségű rózsák kerülnek. Egy esküvői és egy alkalmi csokor között több száz forintos különbség van szálanként beszerzési árnál is, mert egyszerűen más minőségű az adott virág. Frissebb, tartósabb, stb.
A tortánál 25.000 ft különbséget én is soknak tartok, ha az alkalmi torta szintén több emeletes, díszített, nagy odafigyelést igénylő torta volt. Ilyen esetben tényleg csak lehúzás.
"Jó lenne a témánál maradni, és nem a szélhámosokkal példálózni. Mind tudjuk, hogy léteznek, de épp az a kérdésem lényege, miért kell azokat is annak tekinteni, akik normális árréssel, tisztességesen dolgoznak, de merészelnek hasznot is remélni a munkájukból."
Az a baj, hogy nem érted, hogy a tisztességesekkel nincs is baj. Mint írtam, a mi dekorosunk tisztességes volt, a másik nem. De sajnos a szélhámosokból van több. Ennyi.
Beleolvastam még egy-két válaszba. Ami engem ledöbbent, hogy azért drágább, mert hogy tökéletesnek kell lennie (pl. torta) nem valami gagyiságnak, meg maximális odafigyeléssel dolgoznak akkor.
Ki a fene választ olyan helyet, ahol nem MINDIG maximális odafigyeléssel dolgoznak? Nekem ez új... A mi tortánk 66 szelet volt 22 ezer, díszítéssel, nászpárral, mindennel. UGYANÍGY, UGYANEZT adja szülinapra, vagy csak úgy is, ugyanilyen odafigyeléssel, ugyanilyen ízzel, csak tüllt nem rak alá, mert az esküvős. Nem is rendelnék olyan helyről semmit, ahol nem minden tökéletes. És ez így van a virágtól elkezdve mindennel.
66 szelet hogy a büdös francba jön ki 22.000-ből?! Na én meg ilyen helyet nem választanék. Egy olcsóbb, teszem azt megyeszékhelyi cukrászdában 300ft/szelet + díszítés egy torta átlagosan. 22.000 ft-ból ez ALIG jön ki.
Szerintem teljesen reális, hogy árkülönbség van két torta között. Ez nem azt jelenti, hogy az egyik nem jó munka, de azért ez:
meg ez:
Nem ugyanaz a súlykategória. Egyszerűen függ az alapanyagok, bevonat, díszítés, stb. megválasztásától, ráadásul egy esküvői torta általában többemeletes, ami igen, nagyobb odafigyelést igényel, mint egy szimpla szülinapi, így a szeltenkénti ára is magasabb lesz.
"Az éttermes példánál már megint ott vagyunk, hogy nem ez volt a kérdés. Igen, van szemét szolgáltató, ahol 17000 a vodka, rendben is van. Sőt, van olyan is, aki vizezi a bort, teszkós kólát ad, csapvizet ásványvíz helyett stb."
Ezzel az a gond, hogy ez a többség, amit te mondasz a kivétel. Tehát inkább fordítsuk úgy meg, hogy igen, van olyan szolgáltató, aki tisztességes, de nem ez a többség.
A 75 ezres dekorra pedig, sok dekoros elbújhat a mi dekorosunk mögött, minőségben nem volt semmi gond, sőt, másoknak is tetszett, és mégis olcsóbban megcsináltam, mint más.
"... és mégis olcsóbban megcsináltam, mint más."
Tehát Te csináltad. Ez megint az a felfogás, hogy a szolgáltató csak ne kérjen pénzt a munkájáért és anélkül vádolod a többséget tisztességtelenséggel, hogy erről bármiféle statisztika vagy számszerű adat a rendelkezésedre állna. Miért kell ezt? Ha eleve úgy mész oda egy szolgáltatóhoz, hogy "Te, figyeljé' ki tudom hozni ennyiből és ennyiből, neked megy-e?" nem kell csodálkozni, hogy nem bánnak veled szépen.
"66 szelet hogy a francba jön ki 22.000-ből?! Na én meg ilyen helyet nem választanék. Egy olcsóbb, teszem azt megyeszékhelyi cukrászdában 300ft/szelet + díszítés egy torta átlagosan. 22.000 ft-ból ez ALIG jön ki."
Ez egy megyeszékhely. A főutcán kerül 300 forintba egy szelet torta, de kérlek az rossz is. A lagzink egy négy csillagos helyen volt, mikor beszéltünk az étteremvezetővel és megemlítettük, hogy tortánk még nincs, mert nem találtunk olyat, ami finom, akkor megkérdezte hol kóstoltunk majd közölte, hogy igen, egyes helyeknek csak ára van, de nem is nevezné őket cukrászdának. Kaptunk két számot, amit ő ajánl, hogy ott biztos ízleni fog, mindkét hellyel napi kapcsolatban vannak. A hely nem enged meg magának akármit.
Egyik a kettő közül az ismerőseink körében is ismert, nagyon jó cukrászda, 220 egy szelet fekete erdő, erre lett volna szeletenként 90 forint a marcipán, de ki az a hülye, aki tejszínesre kér marcipánt? Azóta is azt hallgatjuk a vendégektől, hogy ilyen jó tortát még nem ettek. A másik úgy 30%-al drágább lett volna, de ott cukrász világbajnok készíti a tortát, viszont mi az előbbiben kóstoltunk és nem voltunk kíváncsiak a továbbiakra. Számolhatsz 30%-al drágábban világbajnok csinálta volna a tortát.
A díszítésként használt marcipán rózsákat meg szintén nem adták 3x-os áron, ugyanis azok is rohadt olcsók.
A kerámia nászpárunk 3000 volt, ugyanaz a neten 6000 ezer lett volna.
Esküvőt okosan kell szervezni, ha ismerős nem tud semmit, akkor megfelelő ajánlásokat begyűjteni a megfelelő emberektől, mert különben ha csak azt találod meg, ami hirdeti magát a neten vagy bent van a városközpontban, akkor elég valószínű, hogy súlyos tíz ezreseket buksz és a végeredmény olyan lesz, hogy hát jobb is lehetett volna. Mi is voltunk ilyen esküvőn, vakon ment a pár előre, nem tájékozódtak eleget, hagyták magukat hülyének nézni, iszonyatos pénzeket kiadtak és felejthető volt az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!