Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért alakult ki az emberekben...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért alakult ki az emberekben ez a lehúzás-fóbia az esküvői szolgáltatók iránt?

Figyelt kérdés

Sok kérdésnél olvasom a válaszok között, hogy olyanokat hoznak fel példának, hogy ha 3000 forint a virágköltség, akkor azt felháborító 10 ezerért adni, pedig a virágosnak abból kell fenntartania az üzletét, fizetni a járulékait és még magának és az alkalmazottainak fizetést is adni. Muszáj haszonnal dolgozniuk, ezek az emberek ebbe miért nem gondolnak bele?

De ugyanígy szidják a fotósokat, cukrászokat és még sorolhatnám... Biztosan van sok tisztességtelen szolgáltató is, de azért a nagy átlag keményen megdolgozik azért a pénzért, üzlethelyiséget és céget tart fent, adózik. Az esküvő szolgáltatói oldalról nem önmegvalósítás és szórakozás, ahogy a menyasszony megéli, hanem a megélhetésért való munka. Ezt miért nem lehet megérteni?

2013. máj. 15. 11:09
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/110 A kérdező kommentje:

4-eshez: étterem esetében is van különbség. Beültök egy házassági évfordulóra, ott vagytok mondjuk délután 2-től 6-ig. Esküvőn déltől másnap hajnalig csak veletek foglalkozik az összes alkalmazott, rajtatok kívül nem fogadnak aznap senkit, az összes alkalmazottnak meg a túlórapénz, rengeteg áramot elvisz az egész éjszakás hangosítás, klímahasználat, világítás stb.

Ha így nézed, nem szemétség, hanem szükséges felár.

2013. máj. 15. 11:29
 12/110 anonim ***** válasza:
96%
A szépen elteszi zsebre... a nem adózott forintot takarta... Tudod 6 év munka után úgy küldött el 5 nőt a főnököm, hogy becsődöltette a céget, miközben adózatlanul óriási pénzeket kaszált be... erről beszéltem.
2013. máj. 15. 11:29
 13/110 A kérdező kommentje:
Ismétlem, vannak szemét vállalkozók. De sokan úgy értelmezik, hogy ha valaki vállalkozó, az biztosan szemét is. Ezt a hozzáállást nem értem én... :(
2013. máj. 15. 11:31
 14/110 anonim ***** válasza:
74%
Kérdező (#7), azért ott tud működni egy ilyen szolgáltatás alapban, ahol ennek az igénybevétele mindenkinek előnyös... az meg úgy néz ki, hogy az étterem meg a nyomda meg a virágos szerződik a szolgáltatóval egy olcsóbb áron a biztos megrendelésért, tehát a házasulandó nem jár azzal rosszabbul, ha a szervezőn át intézi a meghívót, a virágot, az éttermet stb, mert annak a profitját a vele szerződött különböző szolgáltatók állják, nem a megrendelő. Tehát mondjuk a nyomda nekem csinál 100 Ft/db áron meghívót, akkor a szolgáltatónak csinál 85 Ft/db-ért, aki továbbadja nekem 100-ért, mondjuk.
2013. máj. 15. 11:32
 15/110 anonim ***** válasza:
87%

De attól, hogy egy csokor esküvőre lesz és nem "csak úgy", attól még nem lesz 2-3x a munkaköltség, a bérleti díj, a rezsi, a beszerzési költség.

Az nem baj, ha a virág x(költség) + y(haszon) áron van.

De az igen, hogy csak azért mert esküvőre lesz, akkor már 3(x+y) az ára.

2013. máj. 15. 11:33
 16/110 A kérdező kommentje:

14: nem tudom, hogy jön ide az esküvőszervező, én konkrétan a szolgáltatókról, meg úgy általában a vállalkozókról kérdeztem.

Tehát, ha bemegyek egy cukrászdába és kérek egy esküvői tortát valóságos cukorvirág szobrokkal, akkor jogosan számíthatok rá, hogy nem azon az áron fogom kapni, mintha vajkrémmel bevonva rendelnék egy szülinapi tortát. Mégis az emberek itt úgy állnak hozzá, hogy micsoda szemét a cukrász, mert szeletre lebontva drágább az esküvői torta.

2013. máj. 15. 11:35
 17/110 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező: Ha Te bejössz hozzám az üzletbe és látod hogy nálam 100 000 Ft az esküvői ruha, míg ugyanezt máshol 50 000-ért láttad. Meg fogod venni csak azért mert megsajnálsz jajj szegény vállalkozó miből gazdálkodik?

Mindenkinek saját joga eldönteni, mit és mennyiért hajlandó megvenni, mekkora költségvetése van rá! Így jogomban áll felháborodni is, mert ezzel rosszat még nem tettem egyik szerencsétlen helyzetű vállalkozónak sem. Max. nem vettem meg tőle az árut.

2013. máj. 15. 11:39
 18/110 A kérdező kommentje:

15:

Ez egy olyan rózsacsokor, amit az ember kb. 3000 forintért kap meg mondjuk egy szülinapra vagy anyák napjára

[link]

Ez pedig egy olyan, amit esküvőre 15000 forintért:

[link]

Azért látszik, mennyivel több benne a virág, mennyivel precízebb munka, nem?

2013. máj. 15. 11:40
 19/110 anonim ***** válasza:
100%

16-ra: ha van mellette plusz, akkor szerintem senki nem panaszkodik.

De ha járok egy kozmetikushoz gyantáztatni évek óta, és az esküvőm előtt 3x annyit kér ugyanazért a munkáért "mert legyél szép az esküvőn", az pofátlanság.

Ugyanez körmösnél: anyukám jár egy körmöshöz 2 hetente. Az esküvőmre és ő csinálja neki. Semmi extra, ugyanaz mint mindig. Mégis 2000-rel több.

2013. máj. 15. 11:40
 20/110 anonim ***** válasza:
91%

Elsőre is értettük a különbséget :)

Viszont akkor maradjunk a csokor példánál. Ha veszel egy rózsacsokrot teszem azt 5000 forintért, az ok. De közlöd, hogy esküvőre lenne, akkor ugyanannyi szál virágért, ugyanannyi munkáért, ugyanolyan csokorért miért kell a dupláját fizetni? Az neki miért drágább, hogy te esküvőre kéred? Neki ugyanannyiba kerül az anyag akkor is, ha a lakásba egy asztalra kéred, és akkor is, ha esküvőre. Nem a haszonnal van a gond, nyilván neki is meg kell élni valamiből.

Mi pl. az esküvőnkre kértünk díszítésre ajánlatot. Felhívtam egy dekoratőrt, 100.000 forintot mondott székszoknya és virág nélkül 55 főre. Az eksüvői dekorunkon végül lett székszoknya, virág, komplett teremdísz 75.000 Forintért. A mi dekorosunknak miért lett ennyivel olcsóbb???

Másik példa, magánorvos. Ok, hogy a konzultációért elkérnek 13.000 forintot, az idő pénz, értjük. De áruld már el, hogy a receptfelírásban mi kerül 2-3000 Ft-ba? Számomra ugyanaz a kategória.

Esküvői ruha: ha farsangra kéred vagy szalagavatóra, megkapod 10-15 ezerért, ha esküvőre, legalább a duplája még a kifutó modellnek is. Holott ugyanaz a ruha, az igazítás itt is ugyanannyi idővel és anyaggal jár. Nem a haszonnal van a gond, hanem azzal, hogy ugyanazokat a termékeket tripla áron adja, holott neki semmivel nem kerül többe, legalább is nem ennyivel, hogy te másik eseményre kéred.

2013. máj. 15. 11:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!