Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A vőlegényemnek a szülei nemrég vettek egy házat. Miután összeházasodtunk ő szeretné a nevemre íratni a ház felét. Szerintetek belemenjek? Ez nem kihasználás lenne a részemről?
Kérdező, én is a zasszonyra irattam a ház felét pár év után, amiben élünk - pedig még házasok se vagyunk. Közösen tartjuk rendbe, közösen fejlesztgetjük, közösen éljük benne a közös életünket, ergo a MIENK, ennyi.
Sem nem kérte, sem nem tiltakozott ellene, elmondtam, hogy én így tartom jónak, elmentünk az ügyvédhez aki megcsinálta az ajándékozási szerződést, mintegy garanciaként rátette a haszonélvezeti jogom az ő felére (ezt meg az ügyvéd találta ki, őszintén szólva nekem magamnak eszembe sem jutott volna), oszt ennyi.
Szerintem ne menj bele. Egyrészt valaki már leírta, ha esetleg történne vele valami, úgyis te öröklöd, mint feleség, ha van gyerek akkor a haszonélvezeti jogot, tehát senki nem rakhat ki. viszont ha neadj isten elváltok akkor meg megy a vagyonjogi per évekig, meg ki kell fizetni a másikat, ahhoz eladni áá, ne menj bele.
Egyébkét senki sem gondol válásra, amikor házasság előtt vannak. :) Ez csak később jön, tudod.
Az utódok örökölnek, ha vannak. A feleség "csak" haszonélvezeti jogot kap ilyenkor élete végéig, vagy amíg le nem mond róla.
NEM?
14-es!
Törvényes örökös, ha nincs túlélő leszárzmazó akkor a túlélő házastárs örököl! Ha nem örökölhet, akkor következik az örökhagyó szülei!
"A vőlegényemnek a szülei nemrég vettek egy házat." nekem ez ajandeknak tunik.
A valasra pedig azert gondol mindenki, mert a mai vilagban a hazassagkotesek nagy szazaleka vegzodik vele....
#19, én a #14-es vagyok, és megnéztem a Ptk-t, igazad van. Viszont ez 2009 -ben változott utoljára (ugye ilyen frankó kis "kőbe vésett" törvényeink vannak, 2014-ben megint fog az új Ptk-val...) ezért tudtuk többen helytelenül...
Viszont elnézve a helyzetet, valójában az van, hogy amikor a Kérdező majd örököl (remélhetőleg a nagyon távoli jövőben, itt fiatalokról beszélgetünk) akkor csak a radai r..bb tudja, hogy éppen milyen szabály lesz érvényben, fog-e örökölni, és mennyit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!