Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A vőlegényemnek a szülei nemrég vettek egy házat. Miután összeházasodtunk ő szeretné a nevemre íratni a ház felét. Szerintetek belemenjek? Ez nem kihasználás lenne a részemről?
Nálunk a köv. volt a szitu:
Anyuék vettek a bátyámnak egy házat. A bátyám a felét a felesége nevére íratta, hogy ő is a sajátjának érezze. Aztán született egy gyerekük. Pár évvel később, mikor elváltak, a bíróság a csajnak ítélte a lakást, mivel neki lett ítélve a gyerek is. Ennyi. Persze papíron a bátyámé maradt a fele, csakhogy ki kellett költöznie. Addig egy fillért nem lát belőle, amig el nem lesz adva, márpedig a csaj hülye lesz eladni.
Egyelőre, jó ideig nem engedném, hogy a nevembre kerüljön a fele. A szülők a vőlegényednek vették, lehet hogy ők lennének az elsők, akik utána rádvasalnák, hogy csak a ház miatt mentél hozzá. Ugyanezt könnyen megkaphatod másoktól is, ettől kezdve meg lett mérgezve a kapcsolatotok.
Max. akkor engedném, amikor már közös gyermek is van, talán éppen azért, hogy egy esetleges válás esetén azért a "jogos örökös" később se legyen elfeledve.
Én nem mennék bele, hogy a nevemre írják, hisz nem dolgoztam meg érte, az az övé. Majd esetleg később lehet róla szó, ha már én is beleadtam, ha más nem, a fenntartásába, bár akkor meg inkább azt mondanám, később kerüljön a gyerek nevére.
Szerintem a szülei sem lennének odáig az ötlettől, hogy a nevedre kerüljön, én legalábbis biztos lebeszélném róla a fiamat.
Sose mondd, hogy soha! Nem tudhatod, mi lesz később...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!