Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek? Nektek mi a véleményetek? Házasság utáni együttlét?
A minap beszélgettem a könyvtárban egy 22 éves egyetemista lánnyal. Abba csöppentem bele így fél órás beszélgetés után, hogy a lány már azt ecseteli, hogy ő csak a házasság után fog lefeküdni a férjével. Megkérdeztem ennek okát, kb ezek a válaszok jöttek: " Nem adom oda csak úgy bárkinek a szü*ességem, ha valaki engem akar harcoljon meg értem, vegyen el feleségül és utána együtt lehetünk amennyit akarunk" illetve " Nekem nem az együttlét a legfontosabb a házasságban. Ne azért vegyen el feleségül valaki mert jók vagyunk együtt az ágyban, minden dolgon lehet változtatni,csiszolni, egy kis méretű szerszámmal rendelkező férfi is tud fájdalmat, örömöt okozni, illetve egy nagy méretű szerszámmal is lehet fájdalmat és örömet okozni, ebbe bele kell rázódni hosszú távon akkor is ha a házasság előtt már x lefeküdtetek." illetve " Én a nászutamra úgy szeretnék visszagondolni, ha majd öreg leszek, hogy igen ez egy különleges éjszaka volt b*szki. És nem úgy, hogy egy volt a sok közül. " illetve " Nem nem vagyok vallásos, a szüleim sem vallásosak, illetve régi módinak sem nevezném őket. Nem ők sugallták ezt nekem, hogy ezt kell tennem, ez az én életmeglátásom, amin nem áll módomban változtatni. Ha lesz olyan pasi aki elfogadja akkor lesz, ha nem akkor szü*en halok meg. Életem első 22 évét is kibírtam nélküle, még ennyit is kibírnék :-) (nagy mosoly) "
Számomra ez hihetetlen, ilyenek még léteznek az életbe? Nem egy 80 éves néniről van szó, vagy egy 15 éves kislányról aki jó esetbe nem is tudja miről beszél, egy értelmes 22 éves nőről van szó akik még leginkább élvezik az életet, és mindennap más pasi ágyába ébrednek... Nektek mi a véleményetek erről az egészről?
Tiszteletre méltó, hogy így gondolja 22 évesen, de egy kapcsolatban, házasságban igen is fontos a szex, mert ha az nincs vagy nem jó az illetővel akkor megette a fene és ebből kifolyólag hamarabb lesz válás, mint más esetben!
23 éves vagyok életemben 3 férfi volt és az egyik most a Vőlegényem, nemsokára a férjem és nem érdekel, hogy nem feküdtem össze 5-10 emberrel és nem gondolom azt, hogy nem éltem ki magam. Párom mellett millió dolgot még kipróbálhatok, sőt nagyon sok mindent vele.
Mi a véleményem? az, hogy mindenki úgy cseszi el az életét, ahogy akarja.
A másik teljes megismerése nélkül ostobaság házasodni.
Nem azért nem volt válás régen, mert mindenki olyan baromi boldog volt, hanem azért, mert a legnagyobb szégyen volt az akkori társadalomban, a zabigyerek szülése után!
Régen a nők el voltak nyomva, sokkal többet tűrtek, mint amit a mai világban. Akkor a nőnek nem volt szava. Most meg van.
A töketlen béna pasinál meg nincs szánalmasabb, és azon a sok gyakorlás sem segít. Aki béna az ágyban, az 99%-ban az is marad.
"Igaza van. Én nagyon elszúrtam az életem első felét, és egyáltalán nem akkora királyság minden reggel más pasi ágyában kikötni. Az ember lelki világa sinyli meg. Dönt a teste és a sorsa felett, és kitart a döntése mellett. Minden tiszteletem az övé."
Ez meg már a másik véglet.
22 éves vagyok. 16-19 éves koromban volt az első barátom. Aztán 20 évesen bejött a mellékvágány, és még abban az évben megismertem a párom, akivel 2 éve vagyok együtt. Inkább ilyen tapasztalatom legyen, mint semmilyen, vagy olyan mint neked. Amúgy erről te döntöttél, bármikor abbahagyhatod, senki se kényszerít mások ágyába.
"egyáltalán nem akkora királyság minden reggel más pasi ágyában kikötni."
Valóban nem az és nem lennék büszke rá. Azonban a házasság előtti szex nem egyenlő ezzel, ez az egyik véglet, lehet így is csinálni és annak valóban az az eredménye, hogy szégyelled saját magad. De lehet úgy is csinálni, hogy azzal fekszik le valaki, akivel nagyon komolyan gondolja, de MÉG nem házasok. Aztán ha sok minden passzol (jó esetben) akkor jöhet a házasság, ha nem passzol (most mindegy, hogy a szex-e, de az is beleértve), akkor meg úgyis előbb-utóbb jön a szakítás, de mégsem a válás.
Ha neki így jó, lelke rajta, személy szerint én ezt ostoba hozzáállásnak tartom.
Én sem vagyok ribanc (a házasság előtti szex!=ribancság), egy férfival feküdtem csak le, a vőlegényemmel, de tuti nem vártam volna házasság utánig.
Gyomorforgató ez a királylányos hozzáállás, hogy küzdjön meg értem, nem kaphat meg csak úgy...Basszus, jobb esetben egy párkapcsolatban egymásért "küzdenek" a felek (ha nagyon sokat kell küzdeni, szerintem az már eleve gyanús), és a szex nem valami jutalom a nő részéről a férfinak, hanem a kölcsönös szeretet/szerelem beteljesülése.
A nászéjszakán elveszíteni a szüzességet meg max. a filmekben romantikus és felemelő, az életben kicsit prózaibb lesz, majd rájön a lány.
Persze ha mély vallási meggyőződésből várna, az érthető(bb) lenne, de ennek a lánynak a hozzáállása inkább szánalmas, normális pasi nem jönne össze vele, és nem azért, mert kicsit várni kell a szexre.
Van egy mondás, mi szerint "a külső megfog, a belső megtart, a jó szex összeláncol"... szerintem ebben egyébként rengeteg igazság van.
Én egy kicsit kételkednék benne, hogy ha a leányzó nem bűn ronda, akkor hogyan lehet még 22 évesen szűz.. mindenkinek van/volt tinikora, amikor egyszerűen minden érdekli, és mindent ki akar próbálni....
Az biztos, hogy szerelmes még soha nem volt, mert nagyon durva, hogy milyen önző a hozzáállása, hogy érte meg kell harcolni, őt ki kell érdemelni... ha egyszer eltalálná Ámor kicsiny nyila,rájönne, hogy egy kapcsolat kompromisszumok nélkül halott, igenis engedni kell egymásnak. Persze, ha lett volna már szerelmes biztosan nem így gondolkodna a szexről sem, mert csodálatos, hogy olyankor milyen érzelmek képesek előtörni az emberből. Ilyen a sok közül a másik iránt érezhető borzasztóan csodálatos nemi vágy!
Akik azt mondjátok, hogy a szex a legfontosabb a házasságban, vagy nagyon fiatalok vagytok, vagy nagyon nagyot fogtok még koppanni egy tartós kapcsolatban. Higgyétek el, minden házasságban vannak olyan időszakok, amikor bármilyen ok miatt akár hosszabb ideig is kimarad a szex, akár fizikai távolság, akár betegség, bármi. Ha ettől összedől egy házasság, akkor az semmi sem volt.
Másrészt, akik azzal érvelnek itt, hogy ha nem próbálod ki előtte amásikat, az milyen felelőtlenség. csak csenben kérdezném meg: Milyen reprezetatív összehasonlítási alapotok van azt alátámasztandó, hogy azok a házasságok, amelyek egymás kipróbálása után köttettek tartósabbak, boldogabbak, mint azok, ahol nem? Nyílván ilyet nem tudtok mondani, csak szajkózzátok a mai kor kifacsart értékrendjét (vagy inkább értéktelen-rendjét).
De tulajdonképpen ez még nem is lenne baj, inkább az, hogy azokat, akik nem úgy gondolkoznak, mint ti magasról lesajnáljátok. Hadd legyen már mindenkinek az ő dolga, hogy mit akar tenni a saját testével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!