Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lemondjam az esküvőt, vagy anyukáméknak van igaza és csak felfújom az ügyet?
Már több éve együtt vagyunk és idén nyárra terveztük az esküvőt, de közben már próbálkoztunk a babával is, mert voltak kisebb egészségügyi problémáim, amiből arra lehetett következtetni, hogy nem lesz az nekünk olyan egyszerű. A legnagyobb meglepetésünkre már a negyedik hónapban + lett a teszt. Nagyon örültünk neki és úgy döntöttünk előrébb hozzuk az esküvőt. Előtte is sokat beszéltünk a kicsiről és megbeszéltük azt is, hogy ha nagyon beteg lesz a baba és ezt előre tudjuk, akkor elvetetjük, de fel sem merült az, hogy lemondjunk róla, ha szülés után derül ki a baj. Eléggé megijesztett minket a genetikai vérvétel eredménye, mert azt mutatta, hogy baj van, de végül az amnio szerint minden rendben. A probléma a vőlegényem viselkedése volt. Amikor még úgy tűnt, minden rendben, akkor boldog volt, kényeztetett stb., amikor pedig úgy tűnt baj van, olyan volt, mintha taszítanám és csak az érdekelte, mikor "oldom meg" a problémát. Semmiben nem számíthattam rá, mert egyszerűen leírta a kicsit és nem értette én mit lelkizek annyit. Egy alkalommal azt is mondta, hogy még mindig jobb így mint megszülni és bennthagyni a kórházban, ha csak szülés után derül ki a betegsége. Miután megkaptuk az amnio eredményét és kiderült, hogy semmi baj sincs, megint visszatért a régi lelkesedése, de én már nem akarok esküvőt, sőt az egész kapcsolatunkban elbizonytalanodtam, mert nem tudom elfelejteni a viselkedését. Mi lesz, ha tegyük föl csak később jön elő valami probléma a picivel? Lemond róla, mert neki nem kell problémás gyerek? A vőlegényemmel is megpróbáltam ezt megbeszlni, de most megint azt a lelkes oldalát mutatja és egyáltalán nem úgy vélekedik a dolgokról mint mikor azt hittük tényleg baj van.
Anyukámék szerint csak a terhességi hormonok miatt fújom fel az egészet, mert nem olyan tragikus a helyzet, mint amilyennek most én látom.
Az, hogy semmiben nem számíthattam rá abban mutatkozott meg, hogy miután megkaptuk a vérvételek eredményeit én napoki csak sírtam, ő 2 nap után hazaköltözött az anyjáékhoz, mert "nem bírta nézni a savanyú képemet". Minden nap átjött hozzám, hogy mi van, de sokszor még csak egy puszit sem adott. 3 nap után hazajött, de mint kiderült csak azért mert a szülei éjjel- nappal veszekedtek vele, hogy ilyet nem csinálhat, hogy csak lelép. Utána sem foglalkozott velem többet mint addig amíg nem volt otthon. Beült a gép elé és minden más megszűnt számára. Az amnióra is az egyik gyerekkori barátom kísért el. Ez így ment addig amíg nem kaptam meg az eredményt ami szerint minden rendben. Akkor már este virágot vett nekem és vacsorát főzött. Elég nagy volt a váltás.
Ő is azt mondta, hogy így jött ki belőle a feszültség. Ettől függetlenül szerintem ez nem mentség a viselkedésére. Már nem érzem úgy, hogy számíthatnék rá.
Mindkettőnknek az első gyereke lesz a pici.
Ezekután én elhagynám a helyedben.
Ezt mégis hogy képzeli, hogy adódik egy probléma, te magad alatt vagy, ő meg inkább elhúz a francba és le se sz*r...?
Téged már cserbenhagyott. Szerintem bármilyen probléma lenne, ugyanezt tenné. Benned úgyis ott fog motoszkálni mindig.
Nem mennék hozzá.
Kedves kérdező! Együtt érzek veled és megértelek!
Mikor a kérdésedet olvastam még arra hajlottam, amit írt az egyik hozzászóló: azaz, hogy úgy próbálta meg feldolgozni a bajt és az esetleges veszteséget, hogy érzelmileg megpróbált eltávolodni tőle, ezért viselkedett elutasítóan.
De mikor azt is leírtad, hogy elköltözött, az kicsit durvának hatott. De az életben vannak olyan helyzetek, amiket nem lehet megoldani, egyszerűen inkább csak túlélni kell őket.
Közös gyereketek lesz, adj még neki esélyt, bár ez nem jó jel, de mégsem lehet mindent a sutba dobni rögtön egy feszült időszak miatt.
Nem ismerjük a hátteret, lehet, hogy egyáltalán azt is nehéz feldolgoznia a barátodnak, hogy gyereke lesz, hiába lelkesnek tűnik.
Az emberek nem tökéletesek, egyáltalán nem.
Azt csak te tudhatod, hogy ezelőtt mennyire bíztál meg benne, hogy viselkedett. Általában nem minden előzmény nélküliek az ilyen viselkedésformák.
(Amúgy az esküvőt el is lehet halasztani. Lehet arra hivatkozni, hogy most terhesen már túlzottan megviselne, és megtarthatjátok később, mikor a baba már megvan, esetleg kicsit nagyobb. Persze, ez biztos sokaknak nem tetszik, de mindenesetre nem kell úgy éreznie a menyasszonynak, hogy felesleges az esküvő, meg ki tudja van-e értelme, szóval rossz érzésekkel férjhez menni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!