Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért nem lehet megérteni?!

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem lehet megérteni?!

Figyelt kérdés

Jövő márciusra tűztük ki az esküvőt.Boldogan mondtam anyukámnak,de aztán hamar kaptam a megjegyzéseket.Miért pont márciusban,miért nem lesz menyasszonyi ruhám(nem szeretnék),miért csak polgári,de mikor kijelentettem,hogy kis esküvőt tervezünk a vőlegényemmel,kitört a vihar.

Mert mi az hogy nem hívjuk meg a tágabb rokonságot(legalább 50 ember,az én rokonaimról van szó),"csak"őket,szüleinket,nagyszüleinket!Mert ha meghívom X-et,akkor Y-t is meg kell,különben sértődés lesz!Majd azt vágta a fejemhez,hogy ha már nem akarunk meghívni mindenkit,akkor menjünk csak 2 tanúval,vagy jön mindenki vagy senki se!És egész életemben haragudni fognak rám ezért!

Semmi bajom a rokonokkal,de nincs fölös félmillióm jóllakatni és elszórakoztatni őket,és őszintén szólva nem is szeretném.Ki nem állhatom a nagy felhajtásokat,meg a puccot.A párom rám bízta a szervezést,de azért ő is jobban örülne egy szerényebb esküvőnek.Anyám meg hajtogatja a magáét,hogy milyen esküvő lesz az,meg jön nekem a zenekarral meg étteremmel.

Mért nem lehet megérteni,hogy nem akarunk se rózsaszirmokat se galambokat se habos ruhát se nagy dínom-dánomot,csak egy kis nyugalmat?!Mi fizetjük az esküvőt,hadd legyen már az amit mi szeretnénk!

Nekünk az a legfontosabb,hogy kimondjuk egymásnak az igent,és nem a fent említettektől leszünk boldogabbak.Anyámnak viszont úgy tűnik fontosabb a külvilág,a rokonok elismerése mint a saját gyereke boldogsága!Ha mi így szeretnénk,akkor nyilván nekünk az lesz a legszebb!

Már azon kezdtem gondolkodni,hogy titokban elmegyünk a hivatalba és senki se fog tudni róla,mikor házasodunk.

Más is járt már így?

2009. szept. 16. 14:55
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
mond meg az anyádnak hogy fizesse ő az egész esküvőt!
2009. szept. 16. 15:33
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Ne izgasd magad ilyesmin. Nem számít más mit akar, úgy legyen ahogy Ti akarjátok.

Az én anyám el se jött az esküvőmre, mert nem küldtünk neki meghívót, csak szóban elhívtuk. Egyébként semmilyen meghívó nem volt, hisz mindössze hatan voltunk ott. Apukám volt a párom tanúja, após meg az enyém, a nagymamám volt még ott, meg az anyós, de Ő meg nem szólt hozzám még hetekig, mert nem azt a ruhát vettem fel amit kigondolt. (fehér miniruhát akart rámadni fehér lakkcsizmával... jól néztem volna ki a 6.hónapos gömbölyödő pocakommal ) :-) Ez 33 éve volt és azóta is jól megvagyunk a párommal, így nagy lagzi nélkül is.

2009. szept. 16. 15:35
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
itt az idő, hogy hivatalosan is felnőtt nővé, férjes asszonnyá válj! gyerekkorodban kiélhette magát anyukád rajtad hogy ugráltasson, most majd legalább meglátja, hogy lejártak ezek az idők. egy előttem író ahogy mondta, most még a nagy esküvő, később a gyerek keresztelője vagy akár a neve is.
2009. szept. 16. 15:57
 14/27 A kérdező kommentje:
Nem valószínű,hogy tudná állni a költségeket,hacsak nem hitelből,de ahogy ismerem,nem venne föl,másrészt viszont nem is hagynám,hogy egy fillért is beleadjon,épp a következményektől tartva,meg hát a mi esküvőnk,tehát mi fizetjük!
2009. szept. 16. 15:59
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Én is ilyen esküvőt szeretnék majd egyszer, mint te :) nem kellenek a soha nem látott rokonok, meg a nagy felhajtás, tök fölösleges! Hajrá, tarts ki az elképzeléseid mellett, ha a párod is támogat ebben :)
2009. szept. 16. 15:59
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Mi megtettük!Senki nem tudott róla,csak a 2 tanú(a párom tesója,és az én tesóm)de senkinek nem szóltak egy szót sem.Mivel 6 hós terhes voltam,nem kellett várni 1 hónapot,hétfőn bementünk időpontot kérni,pénteken 1-kor volt az esküvő.Fehér felső és farmernaci volt mindannyiunkon.Aznap estére lefoglaltattunk egy asztalt a kedvenc éttermünkben,és csak a szüleink(a páromé és az enyém)valamint a testvéreink és családja volt ott(összesen 13-an).Az ürügy az volt,h ha megszületik a baba biztos nem lesz időnk így összejönni...be is vették,nem gyanakodtak.Ott aztán volt lepődés!Senki nem sértődött meg,nekünk pedig nem került egy vagyonba.Pedig volt csokrom is,esküvői tortát is rendeltünk,és mivel az étterem be volt avatva,gyönyörűen meg is terítettek,és amennyire lehetett elszeparáltak bennünket(ez számunkra is meglepetés volt).Szval ne törődjetek senkivel!
2009. szept. 16. 16:32
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Teljesen átérzem a helyzeted, nekem anyósjelöltem csinálja ezt. És addig csinálta míg eldöntöttük titokban fogjuk megtartani még ők sem lesznek meghívva. Lehet hogy ez önző dolog de mikor én megmondom hogy nem kell menyasszonyi ruha se semmise, és erre egy hét múlva mondja párom huga hogy tervezik neki a koszorúslányruhát akkor kissé kiakadtam és közöltük hogy nem lesz. MAjd megyünk és megmondjuk hogy ja am összeházasodtunk. Mi is úgy gondoljuk ez a mi napunk és nem akarok olyan rokonokat sem látni akikkel 100éve nem beszéltem vagy esetleg azt sem tudom ki az. Úgyhogy ezzel kizárták magukat a körből. Hiába mondtuk hogy nem szeretnénk semmit mégis hallottuk hogy ez meg az lesz megszervezve. Főleg hogy a szervezkedésből inkább gondolnának az érkező unokára és ha már rászánták az összeget akkor ne olyanra költsék ami teljesen értelmetlen számunkra. -----
2009. szept. 16. 18:55
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Ne hagyd, hogy anyád döntsön, ez a ti ünnepnapotok.

Mi a párommal két tanus esküvöt tartottunk (ezelött 22 évvel) és azóta is ugy érezzük, hogy igy volt a legjobb.

A lányoméknál ugyanugy volt, mint nálatol, csak ott a fiu anyja akart nagy felhajtást - ök eredetileg csak a szülöket, testvéreket akarták meghivni, eskösöre és utánna egy ebédre. Amikor ebböl vita meg stressz kezdett lenni,akkor ugy döntöttek, hogy csak ketten (meg a szülök, ha akarnak) a tanukkal lesznek ott, utánna egy pohár pezsgö, semmi több, hanem elutaztak pár napra kettesben. Az anyósék elöször meg voltak sértödve, de hamar megbékültek - a lányomék meg meguszták az egész huzavonát és azóta is jól levannak egymással.

2009. szept. 16. 19:36
 19/27 anonim ***** válasza:
94%
Mondd, hogy akkor mindenki szálljon be a költségekbe:D
2009. szept. 16. 19:45
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Bizonyos emberek "bekattannak" az esküvőktől, hirtelen azt hiszik, ezen múlik élet-halál... Nehéz lesz, de tegyétek azt, amit szeretnétek, és egyszerűen meg kell tanulnod elengedni ezeket a megjegyzéseket a füled mellett. Mondjuk válaszolj minden ilyenre, hogy tényleg, milyen szép idő van, ilyesmi. Egy idő után leesik. Amúgy meg ne hidd, hogy akkor nem állnak veletek szóba, ez csak lelki zsarolás. De ha súlyos a helyzet, valóban jobb a 2 tanús verzió - sajnos.
2009. szept. 16. 21:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!