Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért nem lehet megérteni?!

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem lehet megérteni?!

Figyelt kérdés

Jövő márciusra tűztük ki az esküvőt.Boldogan mondtam anyukámnak,de aztán hamar kaptam a megjegyzéseket.Miért pont márciusban,miért nem lesz menyasszonyi ruhám(nem szeretnék),miért csak polgári,de mikor kijelentettem,hogy kis esküvőt tervezünk a vőlegényemmel,kitört a vihar.

Mert mi az hogy nem hívjuk meg a tágabb rokonságot(legalább 50 ember,az én rokonaimról van szó),"csak"őket,szüleinket,nagyszüleinket!Mert ha meghívom X-et,akkor Y-t is meg kell,különben sértődés lesz!Majd azt vágta a fejemhez,hogy ha már nem akarunk meghívni mindenkit,akkor menjünk csak 2 tanúval,vagy jön mindenki vagy senki se!És egész életemben haragudni fognak rám ezért!

Semmi bajom a rokonokkal,de nincs fölös félmillióm jóllakatni és elszórakoztatni őket,és őszintén szólva nem is szeretném.Ki nem állhatom a nagy felhajtásokat,meg a puccot.A párom rám bízta a szervezést,de azért ő is jobban örülne egy szerényebb esküvőnek.Anyám meg hajtogatja a magáét,hogy milyen esküvő lesz az,meg jön nekem a zenekarral meg étteremmel.

Mért nem lehet megérteni,hogy nem akarunk se rózsaszirmokat se galambokat se habos ruhát se nagy dínom-dánomot,csak egy kis nyugalmat?!Mi fizetjük az esküvőt,hadd legyen már az amit mi szeretnénk!

Nekünk az a legfontosabb,hogy kimondjuk egymásnak az igent,és nem a fent említettektől leszünk boldogabbak.Anyámnak viszont úgy tűnik fontosabb a külvilág,a rokonok elismerése mint a saját gyereke boldogsága!Ha mi így szeretnénk,akkor nyilván nekünk az lesz a legszebb!

Már azon kezdtem gondolkodni,hogy titokban elmegyünk a hivatalba és senki se fog tudni róla,mikor házasodunk.

Más is járt már így?

2009. szept. 16. 14:55
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%

Hát van ilyen. Legjobb barátnőm anyósa még abba is beleüti az orrát, hogy milyen esküvői ruha legyen. Meg ő is ezt hajtogatja, hogy 100főt hívni meg ilyenek. Aztán senkinek nem is lenne rá pénze. Teljesen el van tévedve.

Az én anyukám meg azon izélt, hogy templom, templom. A párom meg sincs keresztelve, nem is akar, azt mondta ő nem akar templomba menni, meg eljátszani, hogy neki ez számít. Nekünk sincs pénzünk nagy esküvőre, nem is lesz sok rokon, szerintem koktélruhában meg öltönyben esküszünk csak polgárin két tanúval, szülőkkel. Nincs nagyobbra pénz. Gyűjthetnénk, de ha már egy nagyobb összeget spórolunk, annak lesz helye máshol, mondjuk egy lakásfelújításnál.

Mondd meg neki, hogy erre telik, ha ő nagy pucc parádét akar, akkor fizesse ki, sajnálod, de ti nem tudjátok, hitelt meg nem vesztek fel miatta, de ha neki olyan fontos, akkor tegyen érte, vagy hagyjon békén.

2009. szept. 16. 15:01
 2/27 anonim ***** válasza:
84%

Én a második párommal élek jelenleg, de Őt se vettem el, meg az elsőt se. A fent írtaknak nagy szerepe van ebben. A következő megoldásokat tudom elképzelni, ha a párom ragaszkodna az esküvőhöz:

- hajón, nemzetközi vizeken adjon össze a kapitány.

- Vegasban, csak ismeretlenek előtt.

- Angliában, ahol még eskethet a falusi kovács.

- mezítláb a tengerparton, naplementekor, szintén csak két tanúval.

2009. szept. 16. 15:02
 3/27 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy gondolom hogy mindenkinek meg kell érteni hogy ez Te NAGY napod. Neked kell eldönteni hogy téged és a párodat mi tenne boldoggá. Ne hagyd hogy hatással legyen rád anyukád. Ha neked ez jelentené a boldogságot akkor csak ez számít:)
2009. szept. 16. 15:11
 4/27 anonim ***** válasza:
100%

hagy a fenébe anyádat.

ezek szerint nem a te igényeid és boldogságod érdekli őt, hanem minden egyéb hülyeség.

Tényleg hagyd, legyen meg az esküvő, ahogy te akarod. Nem az ő esküvője.

2009. szept. 16. 15:11
 5/27 anonim ***** válasza:
100%

nyugi, nem lesz ebből örök harag, majd beletörődnek :)

nyilván anyukád nagyon család-centrikus. az enyém is az, volt is belőle egy kis vita, mert a szüleimen és a tesómon kívül csak barátokat akartam látni az esküvőnkön :)

kérdezd meg tőle, hogy szerinte kinek az ünnepe az esküvő? nyilván azt fogja mondani, hogy a TIÉTEK. ha meg a tiétek, akkor nektek kell eldönteni, hogy mikor, miképp és kivel szeretnétek ünnepelni :)

sok boldogságot!

2009. szept. 16. 15:17
 6/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Az a baj,hogy ha ő valamit elképzel,akkor annak úgy is kell lennie.Egyszerűen nem érti meg,hogy másféle vélemény is létezik a világon az övén kívül.

Az esküvő az ember életének Nagy Napja,de mi van,ha én ezt én egy kissé másképp képzelem el?Én egy ócska farmerban is jól érezném magam,mert tudnám,hogy Ő ott van mellettem,fogja a kezem és együtt örül velem!Ezért nem kell ide se pucc se parádé se emeletes torta csak Ő meg Én és a Boldogságunk!Hát nem ez a legfontosabb?Ezzel nem megbántani akarom a nagyobb esküvőre vágyó párokat!

Legjobb barátnőmet választottam tanúmnak,erre anyám elkezdte,hogy családból szokás tanút választani...

Én nagyon hülye lehetek,mert még életemben nem hallottam ekkora blődséget,hogy CSAK a családból lehet tanú.

2009. szept. 16. 15:19
 7/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az lenne a legjobb,ha kinéznéd a legközelebbi időpontot és két tanúval elmennétek. Azt írtad,hogy nem szereted a felhajtást,akkor meg felesleges bejelenteni meg hónapokig várni rá. Mi 5 év együttélés után bementünk kértünk egy 2 hónappal késöbbi időpontot és csináltunk egy 85 fős,"amerikai stílusú" lagzit. Mármint délben kezdődött és este 19-kor vége lett(ugyanannyiba került,mint egy reggelig tarto lagzi). Szerencsére sokaknak tetszett és mi is nagyon jól éreztük magunkat. Voltak,akiknek nem tetszett,hogy nem mulatunk hajnalig,de ez a nap nem róluk szólt hanem rólunk.Szerencsére a szüleinknek csak az számított,hogy mi mit akarunk:) És ebből Te se engedj,mert milyen már úgy kezdenia közös életeteket,hogy rosszul érzitek magatok és olyasmit kényszerítenek rátok,amit nem akartok. Ha most engedtek,a következő az lesz,hogy a gyereketeket,mikor kerezsteljék meg ilyenek.
2009. szept. 16. 15:23
 8/27 A kérdező kommentje:

Ezen a 2 tanús esküvőn erősen gondolkodom.

Végül is igaz,hogy felesleges hónapokat várni vele,csak mi azért szeretnénk márciusban,mert akkor lesz a 4.évfordulónk,és hát milyen szép lenne az évfordulónkon összeházasodni:)Meg hát abban voltam úgymond,hogy szüleimnek csak fontosabb az egyetlen lányuk boldogsága,elképzelései,mint a rokonhad megetetése!De hát nem...

2009. szept. 16. 15:29
 9/27 anonim ***** válasza:
100%
Fizesse ő vagy ne szóljon bele!
2009. szept. 16. 15:30
 10/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudsz mit tenni, ez fog menni az esküvőig. Nekem is ez volt az Anyósommal. Az esküvő óta lenyugodott. Tudod ez nekik is fontos alkalom és így jön ki rajtuk. Nem fogják fel, nem látják, hogy mennyire elrontják ezeket a pillanatokat: a szervezkedés örömét, stb. Hát ez van
2009. szept. 16. 15:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!