Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Közöskassza vagy különkassza? Melyik a jó? És ha nem egyezik a pár véleménye?
Kedves kérdező miért pontoztál le szinte mindenkit?
Közös kassza a normális,házasságban. A párod egy elég érdekes ember. Nehéz lesz eltartani a gyerekeidet egy fizetésből. Sajnállak!
A külön kasszát és a közöst is lehet jól csinálni.
Mi 1 számlán vagyunk,a férjem 2x annyit keres, mint én. Viszont én vásárolok be, csekeket is én fizetem be, és írom, hogy mennyit költöttünk az adott hónapban (persze, nem a 2 zsömlét írom fel, amit épp vettem, hanem kb1000Ft-nál nagyobb összegeket). Látom, hogy elégedett velem, hogy a közös pénzünket nem cipőre költöm, hanem megélhetési dolgokra. Ha valami nagyobbat akarunk venni, akkor azt megbeszéljük.
Ismerek olyat, akik külön kasszán is szépen élnek. De pl.szüleim mindig külön kasszán voltak, és folyamatos volt a veszekedés, hogy ki tesz többet a családért, kvázi ki költ többet.
En a kulon kasszara szavazok, nalunk is igy van es nagyon jol mukodik.. Alberletben lakunk es a havi berleti dijat, szamlakat, kajat stb fele fele aranyban fizetjuk, de a megmaradt fizetesunkbol azt veszunk csinalunk amit akarunk.. El nem tudnam kepzelni milyen erzes lenne ha kernem kellenne penzt hogy megvegyek magamnak valamit.. kemenyem dolgozunk midketten es szerintem egy bizonyos fokig kell a szabadsagerzet meg oromerzet hogy arra koltheted a penzed amire akarod..
Ha netalan olyan helyzet alakulna ki hogy egyinkunk elveszti az allasat stb.. akkor persze tamogatja/segiti az ember a parjat de addig amig van kresetunk addig kulon kasszank lesz. A legtobb vita mindig anyagi okok miatt keletkezik egy kapcsolatban, ha kulon kasszatok van akkor erre nem kerul sor. Persze amint mondtam bizonyos dolgokat ( mint pl szamlakat) fizessetek kozosen..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!