Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyi pénzt illik adni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi pénzt illik adni esküvőre unokatestvérnek? Nem ajándékot kérnek, hanem pénzt.

Figyelt kérdés

Én kb.30-40 ezer Ft-ra gondoltam.

Ti mennyit adnátok, vagy mennyit szokás?

2013. febr. 14. 21:40
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
76%

10

Szerintem teljesen mindegy hogy nálatok mennyit kapnak a gyerekek. Ha a saját gyerekemnek nem tudnék megvenni egy csizmát, akkor biztos nem a rokonaimnak adnék 30-40 ezer forintot. Adnék, de amennyit tudok. Ha ezt nem értik meg teljesen mindegy nem kell elhívni az esküvőre. Attól, hogy a rokonom nem kötelező tartani a kapcsolatot sem. Sőt ha valaki csak azért hív, hogy a pénzt nyomjam és nem érti meg hogy nem ilyen egyszerű, adnék, de nem tudok az felejtsen el.

Legutóbbi rokoni esküvőn 30ezret adtunk mi is, de ha ez hiányzott volna a havi költségvetésből fix hogy nem adom oda.

2013. febr. 15. 09:15
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Bocsika itt nem arról van szó, hogy mindenki csóró, hanem aki veri a nagy mellényét, hogy ők úgyis csak ötezret adnak fejenként mert nehogy már többet adjanak.
2013. febr. 15. 09:18
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Én 10 éve 25 ezret adtam egy szép perselyben (férjemmel ketten voltunk a lagziban).
2013. febr. 15. 09:22
 14/27 anonim ***** válasza:
89%

Hát az az igazság, h nekünk hamarosan lesz az esküvőnk, de én nem várok senkitől sem pénzt. Pont azt beszéltük a párommal, hogy eléggé rosszul áll mindenki a családban, és ezt a lagzit mi azért szervezzük, h mindenki jól érezze magát, de elsősorban azért mert MI szeretnénk.

Van egy dolog, amit nagyon szégyenlek, de elmesélem. Egyik legkedvesebb barátnőm esküvőjére készülődtünk. Mondták, h igazából ajándékot nem kérnek, mert megvan már mindenük, de ha adnánk valamit, akkor azt pénz formájában adjuk.

Én nem tudtam, hogy mennyit adjunk, de fejenként gondoltam 10.000 ft-ot.

Aztán az esküvő előtt 3 hónappal a párom elvesztette a munkáját, és annyira rossz anyagi helyzetbe kerültünk, hogy még 1000 ft-ot is nehezen tudtunk nélkülözni.

Azon gondolkoztam, hogy lehet nem is illene elmennünk az esküvőre, mert kb üres kézzel állítanánk be.

Aztán végül csak elmentünk, barátnőm tudta, h éppen nagy anyagi válságban vagyunk. 5000 ft-ot adtunk összesen, pedig barátnőm megmondta, h ne vigyünk semmit.

Én szívem szerint adtam volna sokkal többet, mert nagyon szeretem őket, de sajnos nem tudtunk, amit nagyon szégyenlek.

Hát, szóval ez történt.

Egyébként, szerintem a 10.000 ft fejenként (ahányan mentek annyiszor 10.000) egy 'elfogadott' összeg.

Annyit adj, amennyit a pénztárcád enged. Szerintem egy normális pár nem várná el, hogy 'erődön felül' teljesíts.

2013. febr. 15. 11:38
 15/27 anonim ***** válasza:
43%
min. 15000 Ft/vendég véleményem szerint.
2013. febr. 15. 13:26
 16/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nagyon kedves tőletek, hogy írtatok.

A párommal ketten megyünk. A kaja itallal együtt kb 10.000 Ft/ fő lesz.

Azért is gondoltam ennyit, mert ők is mindig vesznek nekünk karácsonyra,születésnapra ajándékot, persze mi is visszavesszük. S tényleg jó a viszony köztünk.

Persze megint más lenne, ha nem közeli hozzátartozó lenne.

Viszont nekem jóeső érzés tudni, hogy a kis esküvőbe mi is belefértünk.

2013. febr. 15. 15:46
 17/27 anonim ***** válasza:

Szerintem elég lesz annyi!

Már miért "illene" úgy adni, hogy a kaja/pia árát, amit megeszik minimum kifussa...?

Nem a vendég akarta azt a lagzit, hanem a pár!

Sokan visszaakarják ezzel kapni a lagzi árát vagy még többet, hát az ilyen szerintem nem normális hozzáállás.

Amúgy is mindenki annyit ad/adjon, amennyit a pénztárcája enged...

2013. febr. 15. 18:59
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

A cél általában az, hogy visszajöjjön a lagzi ára, és külön öröm, ha még marad is.

Egy éttermi lagzis menü kb. 10˙000Ft/fő, erre jön minden más - ruhák, dekor, helyszín, stb.

Szóval szerintem 10˙000Ft/fő a minimum.

/ Egy Fotós ;) /

2013. febr. 18. 21:12
 19/27 anonim ***** válasza:
46%
17-es azért a vendégek nagy része is megér egy misét. Mér' nincs ez mér' nincs az, amazoknál az is volt, minket miért nem hívtok, milyen kis esküvő az, hogy mi be se férünk, jaj az a plusz 5 ember, többet szóba se állok veletek, ha nem hívtok stb.
2013. febr. 19. 15:37
 20/27 anonim ***** válasza:
Szia! Mi is most fogunk menni a párommal az unokatestvére esküvőjébe, és úgy gondoltuk, hogy 30-at adunk. Én is inkább pénzt szeretnék adni, nem akarom én megvenni a 10. étkészletet, a lakberendezési stílusukat pedig nem ismerem, nem tudom, mi tetszene nekik. Így marad a pénzt.
2013. márc. 4. 14:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!