Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi pénzt illik adni esküvőre unokatestvérnek? Nem ajándékot kérnek, hanem pénzt.
Én kb.30-40 ezer Ft-ra gondoltam.
Ti mennyit adnátok, vagy mennyit szokás?
10
Szerintem teljesen mindegy hogy nálatok mennyit kapnak a gyerekek. Ha a saját gyerekemnek nem tudnék megvenni egy csizmát, akkor biztos nem a rokonaimnak adnék 30-40 ezer forintot. Adnék, de amennyit tudok. Ha ezt nem értik meg teljesen mindegy nem kell elhívni az esküvőre. Attól, hogy a rokonom nem kötelező tartani a kapcsolatot sem. Sőt ha valaki csak azért hív, hogy a pénzt nyomjam és nem érti meg hogy nem ilyen egyszerű, adnék, de nem tudok az felejtsen el.
Legutóbbi rokoni esküvőn 30ezret adtunk mi is, de ha ez hiányzott volna a havi költségvetésből fix hogy nem adom oda.
Hát az az igazság, h nekünk hamarosan lesz az esküvőnk, de én nem várok senkitől sem pénzt. Pont azt beszéltük a párommal, hogy eléggé rosszul áll mindenki a családban, és ezt a lagzit mi azért szervezzük, h mindenki jól érezze magát, de elsősorban azért mert MI szeretnénk.
Van egy dolog, amit nagyon szégyenlek, de elmesélem. Egyik legkedvesebb barátnőm esküvőjére készülődtünk. Mondták, h igazából ajándékot nem kérnek, mert megvan már mindenük, de ha adnánk valamit, akkor azt pénz formájában adjuk.
Én nem tudtam, hogy mennyit adjunk, de fejenként gondoltam 10.000 ft-ot.
Aztán az esküvő előtt 3 hónappal a párom elvesztette a munkáját, és annyira rossz anyagi helyzetbe kerültünk, hogy még 1000 ft-ot is nehezen tudtunk nélkülözni.
Azon gondolkoztam, hogy lehet nem is illene elmennünk az esküvőre, mert kb üres kézzel állítanánk be.
Aztán végül csak elmentünk, barátnőm tudta, h éppen nagy anyagi válságban vagyunk. 5000 ft-ot adtunk összesen, pedig barátnőm megmondta, h ne vigyünk semmit.
Én szívem szerint adtam volna sokkal többet, mert nagyon szeretem őket, de sajnos nem tudtunk, amit nagyon szégyenlek.
Hát, szóval ez történt.
Egyébként, szerintem a 10.000 ft fejenként (ahányan mentek annyiszor 10.000) egy 'elfogadott' összeg.
Annyit adj, amennyit a pénztárcád enged. Szerintem egy normális pár nem várná el, hogy 'erődön felül' teljesíts.
Köszönöm a válaszokat, nagyon kedves tőletek, hogy írtatok.
A párommal ketten megyünk. A kaja itallal együtt kb 10.000 Ft/ fő lesz.
Azért is gondoltam ennyit, mert ők is mindig vesznek nekünk karácsonyra,születésnapra ajándékot, persze mi is visszavesszük. S tényleg jó a viszony köztünk.
Persze megint más lenne, ha nem közeli hozzátartozó lenne.
Viszont nekem jóeső érzés tudni, hogy a kis esküvőbe mi is belefértünk.
Szerintem elég lesz annyi!
Már miért "illene" úgy adni, hogy a kaja/pia árát, amit megeszik minimum kifussa...?
Nem a vendég akarta azt a lagzit, hanem a pár!
Sokan visszaakarják ezzel kapni a lagzi árát vagy még többet, hát az ilyen szerintem nem normális hozzáállás.
Amúgy is mindenki annyit ad/adjon, amennyit a pénztárcája enged...
A cél általában az, hogy visszajöjjön a lagzi ára, és külön öröm, ha még marad is.
Egy éttermi lagzis menü kb. 10˙000Ft/fő, erre jön minden más - ruhák, dekor, helyszín, stb.
Szóval szerintem 10˙000Ft/fő a minimum.
/ Egy Fotós ;) /
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!