Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A vendégek jól érezhetik magukat egy nem hagyományos/"sátras" esküvőn is?
Off
Kedves 30- as, köszi a tippet, ezt még nem olvastam tőle..:)
Kedves Kérdező!
Bár nem tudom, segítek-e válaszommal, de remélem, azért elgondolkodtató lesz!
Tavaly egy magyar pár keresett meg engem, hogy szervezzem meg az esküvőjüket, mert Írországban dolgoznak, rengeteget és nincs idejük az esküvőjük megszervezésére.
Csak 25 fős esküvőt terveztek, mivel nem volt nagyon sok pénzük sem, és tényleg csak a családdal szerették volna megtartani.
Ők is úgy tervezték, hogy egy étteremben, egy beszélgetős vacsora lesz, akár zene halkan szólhat is, de ennyi.
Mivel én szerettem volna azt, hogy tényleg jó emlékkel, és élménnyel legyenek gazdagabbak, megleptem őket egy kis kastéllyal, aminek nincs bérleti díja, nagyon jól főznek, és az adagok akkorák voltak, hogy maradt elvitelre is.
A helyszín és az egész esküvő meglepetés volt, mert az esküvő előtt 2 nappal látták csak a helyszínt, amit előre lefoglaltak!
Aztán az esküvő előtt egy nappal rákérdeztem, hogy biztos, hogy csak beszélgetős partit akarnak? Mert közben kiderült, hogy a társaság több mint fele fiatal, és bulizós, csak a szülők és az idősebb rokonok nem azok, és miattuk nem szerették volna! Ezért azt beszéltük meg, hogy megnézzük milyen aznap vacsora előtt és után a hangulat, és ha a Dj- mert ők azt kértek - úgy látja, akkor fellendíti ezt a beszélgetős partit. Vőfély/ceremóniamester nem volt, mert olyan Dj-t kértem fel erre a napra, aki jártas ebben a témában is, és negyed annyiért vállalta, mint mondjuk egy vőfély és egy 3 fős zenekar teljes gázsija egyben.
Az esküvő végén, amikor már készülődtek haza, és az ételeket csomagolták neki, tudod mit mondott az ifjúpár????? Hogy nem gondolták volna, hogy ilyen jól fog sikerülni, és hogy az a pár játék, és a tánc is nagyon jó volt, örülnek annak, hogy nem "ült le" a hangulat. És ugyan ezt mondta az örömapa és a vendégek többsége is. És nagyon megköszönték a munkánkat! Pedig ők is csak este 11-ig maradtak, tortavágás után egy kis tánc volt még, és már mentek is haza.
Ezzel azt szerettem volna sugallni, hogy nem minden esetben kell játékos-táncos esküvőt, lagzit tartani, mert nem mindenki szereti, de azért fel lehet rá készülni, mert nem lehet tudni, hogy a meghívott vendég közül, kinek lenne kedve és kinek nem, egy kis mulatsághoz. Mindig fel kell készülni, mindenre, amire csak lehet. Az esküvőt nem kimondottan magatokért csináljátok, hiszen azért hívtok meg családtagokat, rokonokat, barátokat, hogy osztozzanak Veletek a boldogságban, és az örömötökben, ezért figyelembe kell venni azt, hogy ők, a vendégek, mit is szeretnének, hogy tényleg jól érezzék magukat, és ne csak azt mondják, mert senki nem szeretné sem a menyasszonyt, sem a vőlegényt azzal megbántani, hogy elmondja, nem érzi jól magát, unatkozik, stb...
Semmi probléma nincs, a beszélgetős esküvővel, tényleg, de készüljetek másra is!
Egyébként, pedig vannak igazságok is meg nem is, abban amit az előttem szólok írtak. Mindenki a saját véleményét, tapasztalatát tudja leírni, de nem kötelező elfogadni, csak ami szerinted is úgy van...
Ha számít is valamennyit a véleményem, akkor én azt mondanám, hogy keressetek egy olyan szolgáltatót, aki segít ebben. Üljetek le vele, és mondjátok el, mire gondoltatok, és mi a véleménye, mit tanácsolna. Ez mindenkinél ingyenes, úgyhogy használjátok ki ezt a lehetőséget. Legyen az esküvőszervező, vagy egy Dj., teljesen mindegy!
Én is szívesen segítek...
Szép napot!
Mi is ilyen esküvőt szeretnénk, ahol nincs nagy lakodalom,mert nincs nagy baráti társaságunk,és mi magunk sem szeretünk táncolni.
Még nem tudom pontosan hogy is zajlik egy ilyen,mert nem voltam még sosem ilyen esküvőn.
Ha olyan embereket hívtok meg, akik tényleg barátok, ill. nem azok a "nagy igényűek", akkor miért ne?
Ez a Ti napotok, Ti vagytok a legfontosabbak.
mÉG 1 X MONDOM AZ ESKÜVŐ A VIGAZSÁGROL SZOL NEM PEDIG A SZOMORUSÁGROL!!!
AKKOR ESKÜVÖ VAGYORA AZTÁN KÉSZ!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!