Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » A vendégek jól érezhetik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A vendégek jól érezhetik magukat egy nem hagyományos/"sátras" esküvőn is?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy lenne egy szép polgári szertartás, utána pedig egy ünnepi ebéd. Szóval kimaradnának a játékok, és a duhajkodás hajnalig. Mi ilyen esküvőről álmodunk, csak nem tudom, hogy a vendégek jól éreznék-e magukat...

2012. dec. 8. 16:33
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
90%

Mi voltunk ilyenen gyerekkoromban. Nem lett volna semmi gond, mert lényeg a jó társaság, csak ott azt szúrták el, hogy nagyon kiszámolták az ételadagot. Mindenki kapott egy adag rántott szeletet+ köretet, utána 1 szelet tortát. Mellé egy üveg üdítő, felnőtteknek egy pohár bor. Halál komolyan. Mi konkrétan éhesen jöttünk el.

Ha rendes mennyiségű étel lett volna, nincs semmi gond. Jókat beszélgettünk az asztaltársasággal, és volt egy zenész, szintetizátorral. (Apámék meg kilógtak egy közeli kocsmába.)Ha az ételen- italon nem spóroltok, szerintem lehet hangulatos.

Esetleg a meghívó szövegébe is bele lehet ágyazni, hogy milyen eseményre számíthat a vendég. Mostanában divat ilyen tréfás meghívót küldeni. Akkor nem éri őket meglepetés.

2012. dec. 8. 18:08
 22/36 anonim ***** válasza:
92%

hallottam már ilyen esküvőről is, igaz az titkos volt, és csak pár barát vett részt az azt követő ebéden.

te ismered a rokonokat, barátokat, bizonyára sejted, h ki az aki húzná a száját, ki az, aki szívesen ücsörögne.

aki szeretne bulizni annak mondd, h ez most sajnos nem olyan lesz, és ha tovább nem is maradna, legalább a szertartáson tegye tiszteletét, és osztozzon az örömötökben.

akik pedig a lájtos bulikat kedvelik, azok maradnak az ebéden, és beszélhettek velük.

mondjuk én elég nagy buliarc vagyok, ha már esküvő, akkor jól esik utána egyet táncolni, vigadni. eddig csak bulizós lagzin voltam, mert az én családom ilyen beállítottságú.

2012. dec. 8. 18:09
 23/36 anonim ***** válasza:
18%
Nálunk a család pl. 300 kilométerekről jön el. Nekem nem lenne pofám egy kis szertartás és két rántott hús után hazaküldeni senkit.
2012. dec. 8. 18:11
 24/36 A kérdező kommentje:
Az étellel nem lesz gond! Édesapám nagyon kedves ismerősének éttermében lesz megtartva az ebéd, többféle étellel, rendes mennyiségben :) Abban biztos vagyok, hogy senki nem marad éhen!
2012. dec. 8. 18:14
 25/36 anonim ***** válasza:
82%
Én is ilyesmit szeretnék, klasszikus zenével, étteremben, csak én estébe nyúlóan. Nem szeretnék mulatóst meg részeg ismerősöket az esküvőmön, de nem gondolom, hogy bárki kevésbé érezné jól magát attól, hogy nincs vőfély meg tánc, hiszen azért jönnek, hogy együtt örülhessenek velem, és beszélgetni, nevetgélni miért ne lehetne ettől még? Én sem tudok/szeretek táncolni, és tudom, hogy ha táncolós zene lenne akkor folyton mindenki azzal nyaggatna, hogy táncoljak, nekem meg muszáj lenne és még jó képet is kéne vágnom hozzá, a klasszikus zenét pedig a család nagyobbik része szereti, probléma megoldva. :)
2012. dec. 8. 18:31
 26/36 anonim ***** válasza:
67%

Ez tipikusan a szökjünk meg és házasodjunk össze gyorsan. És így nem is baj. Elviszitek azt az 1-2 barátot akikkel a minden napjaitokban találkoztok.

De úgy, hogy egy rakás vendéget oda hívtok kajálni, hát nem tudom. Megmondom őszintén én nem mennék el, ha csak nem vagy a testérem vagy a legjobb barátom/barátnőm.

2012. dec. 8. 18:38
 27/36 anonim ***** válasza:
87%

#26-ra:

Ha már van zenész, akkor szerintem a vendégek átveszik az irányítást, és elkezdenek tánczenéket rendelni tőle...

2012. dec. 8. 18:41
 28/36 anonim ***** válasza:
80%

A miénk is ilyen lesz. Szerencsére nincs sok rokon, így nem fogok "potyára" meghívni senkit...

Nem érdekel minket ez a nagy buli, felesleges, nem mi vagyunk.

2012. dec. 8. 18:47
 29/36 anonim ***** válasza:
86%

Voltam ilyenen. Nem hallottam, hogy bárki zúgolódott volna miatta, bár volt, aki a halotti torhoz hasonlónak találta. Nem a hangulat miatt, hanem olyankor szokott a vendégsereg délután hazaindulni :)

Viszont a szülők a fiataloktól függetlenül estére rendeztek egy táncos bulit, állófogadás jelleggel, ahol már az ifjú pár nem volt ott. Olyan bőven méretezték az ebédet, hogy a maradéka bőven elég volt estére. Hívtak mindenkit, de nem mindenki ment el.

Egyébként úgy sejtem, a táncos esküvő paraszti hagyomány, a polgári szokás az esküvői ebéd volt. Szabó Magda Régimódi történetében pl.:

"Az esküvői ebéd az Arany Bikában fejedelmi volt, már-már zavarba ejtő,(...) A fiatalok a feketekávé után hazaszöknek a Kismester utcába, a násznép együtt marad az asztalnál. Jablonczay Lenke átöltözik, Klári néni eligazítja a fején az asszonyos kalapot. Kalocsa Róza a nászutasoknak nem engedélyezett kíséretet, anyám és férje egyedül indul a pallagi hintón a nagyállomásra, csak Klári néni integet utánuk."

2012. dec. 8. 19:03
 30/36 anonim ***** válasza:
87%
28: Szerintem meg tiszteletben fogják tartani, hogy a pár mit akar, és nem fognak a hátunk mögött olyan zenéket rendelni, amiket mi nem szeretünk.
2012. dec. 8. 19:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!