Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mivel tehetem olcsóbbá az esküvőnket? Mivel érdemes/lehet spórolni?
Nem szeretnélek lelombozni, de mi is olcsó esküvőt szerettünk volna a párommal.
Sok-sok futkosás és idegeskedés, anyósékkal való veszekedés után ez lett belőle:
Szombati nap, házasságkötő terem bérlés max. 70fő, nálunk 30 lesz: 6500ft
3db zene lejátszása: 6500ft!
Koccintás csak tanúkkal: 3000ft.
Ez eddig ugyebár 16000ft, csak a szertartás, és mint láthatod semmi extra nincs benne, sőt.
Nekem koktélruha esküvői helyett: 6000ft, cipő saját de csak mert illik a ruhához.
Páromnak normális öltöny: 15000ft alsóhangon.
Fodrász: 8000ft, és még csak nem is csicsamicsa frizurám lesz.
Kozmetikus: 5000ft, ez muszáj mert bőrbetegségem van.
Valami virág, nem esküvői csokorban: 1000Ft legalább.
A gyűrűnk 10000ft, de sima nemesacél gyűrű az allergiám miatt, ennél olcsóbb már nem lehetne :)
Két fotósom van mindkettő ingyen mert ismerősök, de a házasságkötő hivatalos rendezvényszervezője 40ezerért vállalta volna.
Szertartás után csak a két tanúval elmegyünk a trófeába, ez már 20ezer forint.
Tehát a mi egyszerű polgárink és utána a vacsi: 81000Ft a legjobb esetben. Fényképésszel együtt 120ezer lenne.
És gyakorlatilag nincs benne semmi.
Tehát ne szúrd le az első válaszolót, mert sajnos igaza van!
Most olvastam az utolsó kommented :)
Az anyakönyvvezető különdíjat - nem keveset számol fel a kiszállásért, és a pap pedig elvileg csak felszentelt helyen eskethet! Elvileg, ugye, tehát itt is a pénz beszél.
Tehát a kültéri esküvő még drágább, nem hiába nyomorognak az emberek a teremben.
Én is inkább kint rendeztem volna, de 40 ezret kért volna csak a kiszállásért az anyakönyvvezető...
Látod, most jó dolgokat mondtál :)
Egyedül arra ne tedd a fejed hogy visszajön a vacsi ára, mert a sógoroméknak jó, ha a fele visszajött!
Szerencsétlenek utólag akarták kifizetni a vacsorát abból a pénzből amit összegyűjtöttek, a végén a menyasszony szülei fizették ki a tartozást, még jó hogy nekik volt miből...
Egyébként hajrá! :)
Én is pécsi duci vagyok! :) Tavaly volt az esküvő.
A polgári tényleg legyen hétköznap, mert a hétvégi felár eleve 18 ezer, és ebben nincs semmi. A továbbiakon, mint terem, pezsgő, gyertya, akármi...tudsz spórolni 20-30 ezret szintén, szóval jó az a hétköznapi kéttanús.
Fotóst úgy válassz, hogy a ceremóniát és beállított képeket készítse el, ez kb 30-40 ezer.
Ruhát én a Tidebuyról vettem, de a Teszveszen is jók szoktak lenni. Ha előbbit választod, varrónő mérjen le!
Meghívón nem kellene spórolnod szerintem.
Ha az Ázsia Kincsében vennél cipőt, van 15 százalékos kedvezményes kártyám. :)
Köszönőajándék nem kell! Teljesen felesleges.
A páromra öltönyt Pesten vettünk, és még inget is kaptunk hozzá. Cipőstül, nyakkendőstül volt 25 ezer.
Nem tudom, mennyire vagy duci, de ha esetleg szeretnél menyecskeruhát, akkor a Forrás üzletházban van egy bolt, ahol szép magyar gyártású ruhákat árulnak, és vannak menyasszonyi hajdíszeik is nagyon-nagyon olcsón.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!