Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Honnan volt pénz rá?
igen erre felé legalábbis ebben a családban ez a szokás.a család süt és főz...1hét kell rá... :)
Onnan tudom hogy mesélte anyósjelöltem meg most is lesz egy lagzi szeptemberben és ott lesz 180fő...
SZia!
Nekünk 80 fős lagzink volt, kb 1 millió volt. anyukámék fizették az egészet. (férjem szülei elég szegények)
Mi sem akartunk nagy esküvőt.
Sminkemet rokon csinálta, fényképész (részben) meg fodrász és a virág (ismerőstől olcsón) fizetősen.
Előtte egy kis állófogadás szerű volt nálunk, nagyrészt saját készítésű dolgok.
A polgári és az egyházi szertartás után a családtagok (össz.40fő) meg voltak hívva egy kis vendéglátásra. Ezt ismerős éttermében, így olcsón megúsztuk. Meg kiadtuk, hogy erős italt csak a rendelője saját kontójára vihetnek ki. (Az italok a drágák ilyen helyen.) Torta, mivel nem szeretjük a krémes mázosokat, így dobostorta volt, kicsit fura esküvőre, de szépen elkészítették.
Meghívók, névtáblák saját készítésűek voltak, asztaldíszt ismerőstől oldottuk meg ingyen.
Szóval ahol tutink ismerőshöz fordultunk, meg anyagiakban segítettek a szülők is.
én kétszer mentem férjhez, az első 21 évesen volt, igazi falusi lagzi, 170 fővel, a szülők állták, mindent otthon készítettünk elő, és a Műv. ház termében volt megtartva. Levágtunk 2 disznót, vettünk csirkéket, közeli rokonok sütöttek mindent. Akkor még az volt a szokás, hogy minden meghívott család hozott egy tortát, tehát arra nem volt gond. Lagzi előestéjén volt "ajándék átadó vacsora", arra a disznóvágásból származó hurka-kolbász, sült hús elég volt, másnap fogadott szakács főzött. Nem emlékszem, mennyibe kerülhetett, kb. 250 ezer (1997-ben), de csak a vacsi. A ruhát, fotóst, zenekart mi fizettük.
A második két hete volt, 22-en voltunk, polgári esküvő, vacsora egy étteremben, majd szülői háznál buli reggelig :-)- éjfélkor bográcsban főtt marhapörivel
Ez mindennel együtt 330 ezer volt, de nem volt hivatalos fotós, megoldottuk családon belül, a meghívókat mi készítettük, otthonra az italokat nagykerben vettük, a tömény italhoz pedig feláldoztuk az évek alatt összegyűlt otthoni készletet, szóval spóroltunk, ahogy tudtunk. Nászajándékba kapott pénz kis híján fedezte is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!