Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvő 50ezer Ft-ból?
Nyári esküvőt szeretnénk:)
Csak a szűk család tehát a jegyespárral és a tanúkkal együtt lennénk 10en:) összesen 10en:) Az esküvő utána bulit a saját házunknál (a saját kertünkbe) tartanánk lenne 3fogásos kaja,amit mi közösen készítenénk és lenne torta (ezt venni kell) alkoholt egyéb üditőket is mi vennénk,zenéről mi gondoskodunk és a fotókról meg a filmezésről is:) A ruha az egyedül ami húzós lenne árban..Ha ezt beleveszem kijöhetne 50ezer Ft-ből az esküvőnk? Csak polgári szertartás lenne!!:)
Minden válasz érdekel!Mindenkit felpontozok!!!:)
Tapasztalatokra is kíváncsi vagyok!!!:)
Szia!
En szerintem eppen eleg az 50.000 Ft ra!
Persze itt-ott meg kell majd huznod a nadragszijat, pl etel, ital... vagy szerintem is jo otlet a nem menyasszoni ruha vasarlasa!
A hagyomanyos feher menyasszoni ruhak mar reg kimentek a divatbol egyebkent is!
Pont jo lesz, ha egy nagyon szep nyari ruhat veszel majd az alkalomra, olyat ami neked tetszik, az 20.000- bol biztos, hogy kijon!
Sok szerencset!
:)
Csak annyit fűznék hozzá, hogy az ingyenesség attól függ hol tartjátok az esküvőt. Nekünk is elvileg ingyenes, mert nyitvatartási időben esküszünk, tegnap voltam egyeztetni a házasságkötő teremben, hát annyira ingyenes, hogy 25 ezret ki is perkálhatunk, amiről az anyakönyvvezető,meg bárki akit kérdeztem elfelejtett szólni.
Bár ez alapból egy "furcsa" város, itt ha valami működne azon lepődnék meg. Szóval azért kell fizetni, mert a házasságkötő terem nem az önkormányzat tulajdona, csak bérlik, így kérnek terembérleti díjat.
Szóval ennek én utána kérdeznék a helyedben, bár lehet, hogy ez csak a mi "csodás" városunkban van így, mert eddig én is úgy tudtam ahogy azt előttem írták.
Én kicsit többet szánnék rá mondjuk olyan 80-100 körül. Ebből ki tudjátok fizetni az anyakönyvvezetőt, aztán kajánál esetleg meg lehet oldani, hogy étteremből rendelitek. Mi egy rendezvényre vettünk 4 db 2 személyes sültes tálat (ami kb 3nak is elég) az volt 16 000Ft összesen (tehát 4000/db). Kihozták ingyen és friss volt rajta minden. Fodrász, smink ha azt mondod nem esküvőre mész akkor 5-6 ezerből megúszod, ruhára is nagyobb keret marad, na meg az innivalóra is. Mivel nem lesztek sokan valószínű, hogy az üdítő jobban fog fogyni mint az alkohol, így viszont jobb minőségű alkoholt is vehettek (Bacardi, Finnlandia, Jägermaister stb).
Nem biztos, hogy a fent írt összeg teljesen rámegy, de akkor ügyesnek is érzi magát az ember, ha marad a zsebében :)
Az esküvő ingyenes, ha ketten mentek be és aláírjátok az íróasztalnál. Viszont ha többen vagytok, akkor kell terem, ahol meg kell fizetni a terembérleti díjat. Szerintem is úgy tudtok spórolni, hogy nászajándékba egy-egy részlet kifizetését kéritek. Pl. egyik nőrokon vállalja a sütiket, egy férfi rokon főz egy pörköltet, egy másik férfi rokon hoz pár üveg bort stb... Ha 8 vendégetek van, így meg lehetne oldani, mert 10 főre semmiből sem kell sok:
1:üditő
2:3 üveg bor+ 2 üveg peszgő
3:tálca sör
4:leves
5:pörkölt
6:rántotthús vagy hidegtál
7:torta
8: díszités (szalvéta, 1-2 gyertya stb....)
(Alkohol persze lehet kevesebb, ha a fél bagázs nem iszik. Akkor mondjuk 3-as számú vendég átvállahatja a csokrod árát.)
Akkor neked marad a szertartás ára, ha kell fizetni, a csokor és ruha (vőlegénynek van öltönye?) ára, illetve a kozmetikus, fodrász igény szerint.Cipő is kell, ha nincs fehér, de barátnőket körbe lehet kérdezni, lehet tudnak kölcsönadni, vagy akár hajdíszt/ékszert is. Meg persze vőlegénynek cipő, ha nincs. Ezenkivül a gyűrű sem olcsó,de ezüstöt tudtok pár ezer forintért venni. Odautat gondold még át, nem tudom milyen messze laktok a hivataltól,el tud-e vinni valaki vagy taxibérlés. Meg reménykedj, hogy megvan valahol a születési anyakönyvi kivonatod, az is plusz pénz csináltatni, ha elveszett:) Ha Budapesten laksz, ruhaügyben a Dress Box boltokat szokták itt ajánlani, ott általában van választék, és 10ezer körül is lehet fehér alkalmit venni.
Köszönöm az eddígi válaszokat!!!:)
Nyugodtan írhattok még!:) :) :)
25ezer Ft-t csak az esküvői szertartásra...???
Az egy kisebb vagyon azért....
Ennek mindenképp utána fogok járni,hogy a mi városunkban hogyan van,mert akkor ez egy jónagy plusz költség...
Bár remélem kilehet kerülni...:)
Véleményem szerint az esküvő szép dolog,de nem arról szól,hogy eladósodunk utána...a mai világban a pénz mint olyan nem térül már vissza...Plusz sokan azért nem mennek el az esküvőkre mert tudják hogy ma már a menyasszonítáncot nem ússzák meg 10ezer Ft alatt...
Mindenki annyit költ rá,ammennyit akar és amennyit tud,de én nem szeretnék nagy felhajtást...:) A szerelmem és én is úgy látom,felesleges 50embert etetni egy lagzni,mert pénzkidobás...nekünk annyi erre a mókára meg nincs...
És különben is...sokan nem is érnének rá ejjönni az esküvőnkre...:)
Hát ez a 25 úgy jött ki, hogy alapból a csak mi ketten plusz két tanús aláírás is 10e lett volna (olyan opció nincs, hogy az okmányirodában aláírhatjuk, mindenképpen el kell menni ebbe a másik épületbe, ahol ugye bérleti díjat kell fizetni), de ha be akarnak jönni rokonok is (nálunk csak szülők, tehát 4 fő rajtunk kívül), akkor már a terembe kell mennünk (amin szintén nem variálhattunk) ennek a bérleti díja lett volna 20e nagyjából, így választottam végül 25 ezerért az alap csomagot, ami annyi sallang, hogy lesz valami minimális díszítés (gondolom virág az asztalon), zene (3db), meg pezsgő (1 üveg).
Ha meg nem hivatali időben tartjátok (az nálunk péntek fél12-ig van, szóval a miénk az utolsó aznap amiért nem kell még pluszba fizetni, 11kor kezdődik), az megint csak majd 20e, mint tegnap megtudtam.
Na így jött ki nekünk a 25, a félreértések elkerülése végett. :)
Vőlegénynek van ruhája?
Mert annak a költségét senkinem adta hozzá.
Ott a 15ös kérdésben: (vőlegénynek van öltönye?)
Meg cipőt is említi külön a vőlegénynek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!