Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek jo dontès...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Timike26 kérdése:

Szerintetek jo dontès volt elmondani?

Figyelt kérdés

tegnap megmondtam anyosnak hogy a sok beszolàs ès szarkavaràsok miatt fog tonkremenni a hàzassàgunk a fèrjemmel.magyarul megmondtam:az o hibàjuk lesz a elvàlunk.

jo dontès ezt igy kerek perec kijelenteni vagy csak mèg nagyobb bajt csinàltam?

2012. okt. 11. 09:46
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
31%

Jézus, ez a minek mentél hozzá kérdés nekem elég durva? anyós miatt nem menni hozzá valakihez, akit szeretek???? ez nekem elég fura. Ha házasság után a férj iszik, minek mentél hozzá? ha bunkó, minek mentél hozzá? ha utána veszti el a munkáját, minek mentél hozzá? ha anyós bunkó, akkor se menjek hozzá??? nem értem.

Szerintem jól tetted, abban igaza van az elsőnek, hogy vagy hamarabb szabadulsz, vagy visszavesznek. Legalább tudják a véleményedet. Viszont érdekelne, hogy a férjed mit mond

2012. okt. 11. 11:59
 22/30 anonim ***** válasza:
69%
Nem az anyós miatt IQ bajnok, hanem a saját férje miatt, te hozzá mennél ahhoz aki mindig az anyjának ad igazat te meg hülye vagy? inkább az a durva hogy ilyenek szaporodnak, aztán jönnek majd a gyk-s kérdések, jaj a a férjem anyuci pici fia , nem változott meg pedig reménykedtem mit tegyek...
2012. okt. 11. 12:07
 23/30 A kérdező kommentje:
koszi a vàlaszokat.....
2012. okt. 11. 13:00
 24/30 anonim ***** válasza:

Én végképp kiutasítanám az életemből. Ja, és ha olyat mondana, hogy mit csinálnék, ha leejtené a gyereket?

-Angyali mosollyal az arcomon, finoman és nőiesen közölném vele, hogy akkor beleverném a fejedet a falba, ezután pedig a lelket is kitaposnám belőled! :) Ja, csak vicc? Ez is! Költözzetek el, minél messzebbre, vagy faragj férfit a férjedből, ne legyen is kis nyámnyila! Te és a gyerek vagytok az első, nem anyuci!

2012. okt. 11. 19:05
 25/30 anonim ***** válasza:

2. vagyok.

Párom is anyuci kicsi fia ,mivel egyke.De sose hagyta hogy az anyja engem bántson.1 évig náluk laktunk ,kényszerből,párom mióta dolgozni kezdett (18 évesen)csinálgatta a házat,nekik!összesen 4 milliót költött rá.Mégis mi lettünk szó szerint elzavarva...

Hát mi léptünk is,vettünk házat,rá 2 hónapra el is mentünk tőlük 10km re.....Anyós,persze utána könyörgött ne menjünk stb..Meg rájött ,hogy nagy kiesés a mi pénzünk meg segítségünk.De ez van.Azóta nyugodtan kelek ,fekszek.

Nekem szerencsém volt a párommal,kiált mellettem....Szereti az anyját ,szeresse is!!!!!De van egy határ.

2012. okt. 12. 08:32
 26/30 anonim ***** válasza:

tegnap 11:59

mifelénk meg az egyel lejjebb levő generációval SEM szokás így beszélni, vagy kicseszni vele, de ha megtörténik a meny sértődése is jogos...és elmesélem van olyan, hogy az anyós pletykál a meny meg semmi rosszat nem tesz...és igen pártatlan vélemény kell, nem pedig életmegosztás, hogy ki mit csinál otthon az anyósával...mert midnek kérdésre csak ez a válasz: én ezt csinálom és ezt nem csináltam volna, nem a megoldást írja le, hanem elmesélik a fél életüket ahelyett, hogy leírná: szerintem ezt csináld. A vérnyomásod neked ugrott fel, mivel a te életed függ(hozzászólás alapján) a pontozásoktól annyira, hogy képes voltál visszaírni miatta újra....

2012. okt. 12. 10:21
 27/30 anonim ***** válasza:

Szerintem nem szabad hallgatni a férjedre, hogy csak nyeljél le minden hülyeséget, vagyis feltétel nélkül vállald fel a vesztes vagy elkerülő szerepet minden konfliktusban. Ha ilyen lennél, később az önbecsülésed is romlana, és a házasság is rámehetne.

A konkrét mondatot viszont nem tartom jó dolognak, a másik hibáztatása, veszekedés sem ideális konfliktuskezelési megoldás, mert egyikből lesz a másik.

Ami a te feladatod ebben a helyzetben, az, hogy meg kell tanulni helyesen elemezni és kezelni a konfliktusokat.

A helyes konfliktuskezelésről rengeteg hasznos kommunikációs könyvet lehet olvasni.

Elemzési példa:

A konfliktus felismerése (miért, kik között)

Esetedben két konfliktus is van:

Egy neked a férjeddel, aki nem vesz komolyan, mert elbagatellizálja az érzéseidet, és egy neked az anyósoddal, mert betolakszik a komfortzónádba, és van egy a férjed és anyósod között is, mert az anyós nem engedi el a fiát, aki meg nem áll ki magáért és a családjáért - ő is kerüli a konfliktust.

Nem értek egyet azokkal, akik azt mondják, hogy az "anyós" ügyeket mindig a férj/feleség rendezze minden csip-csup ügyben, mert a SAJÁT komfortzónáját mindenkinek magának kell megvédenie, de nagyon fontosnak tartom a hogyant. Abban viszont igazat adok, hogy amikor a család ügyeibe (pl. nevelési módszer, gazdálkodás) szólnak bele, akkor közösen, vagy az anyós-após gyermeke (férj/feleség) szólaljon fel ha köztetek egyetértés van.

A módszert illetően fontos hogy "ÉN-ÜZENET"-et közölj. Vagyis, ne a másikat okold, vagy minősítsd, stb. hanem csak a saját érzésedet mond el az adott üggyel kapcsolatban, és ne csapj hozzá más sérelmeket is.

Pl. "Nagyon sajnálom, hogy nem tartja megfelelőnek a tejemet." persze eleinte meg fognak lepődni, de aztán leszokik a furkálódásról, mert mindig kipöckölöd, és mégsem harcolsz vele.

2012. okt. 21. 12:03
 28/30 anonim ***** válasza:

...persze ezt ne pökhendi hangsúllyal, hanem őszintén mondd.

Esetleg hozzá lehet tenni, hogy megérted, hogy aggódik a kicsiért, de nagyon zavar, hogy annyiszor ismétli ugyanazt.

2012. okt. 21. 12:06
 29/30 A kérdező kommentje:
utolso!koszonom a vàlaszod .
2012. okt. 26. 10:05
 30/30 anonim ***** válasza:

Igazat adok a 27-esnek, főleg a NAGYBETŰS részekre gondolok.

Nálunk mondjuk szerencsére az volt a helyzet,hogy a Párom közölte is,hogy ne Neki panaszkodjak,hanem zongorázzam le az Anyjával. Azóta,nem forrongok se Magamban,se a Páromnak és a 27-es által írt őszinte, egyenes érzelemkifejezéseket használva,mára elmondhatom,hogy isteni jó lett a viszonyom az Anyjával.

Tehát van remény Én azt mondom,nemtudom hol tart az ügy,de remélem Neked is sikerül átfordítani a dolgokat,hisz a Párod Édesanyjáról van szó!:)

2013. jan. 2. 18:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!