Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » A télen lesz az esküvőnk és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A télen lesz az esküvőnk és nem tudom, hogy a nevem mi legyen esküvő után. A párom kérdezi, de nincs ötletem, hogy változtassam meg?

Figyelt kérdés
Mert meg szeretném változtatni,nem tetszik a nevem.Azt gondolom nem lehet,hogy felveszem a vőlegényem nevét és még egy kereszt nevet,nem változtatva a születési nevet.Mert az én keresztnevem hülyén hangzik az ő vezeték nevéhez,ezért jó lenne elé egy másik.Né nem akarok lenni.A születési nevem nem változtatnám meg mert van gyerekünk és akkor az ő papírjait is kéne cserélni.

2012. szept. 27. 01:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
27%
Basszus, micsoda problémák. Mintha, más névtől, más ember lennél. Jó lenne, ha nekem is a nevem lenne a legnagyobb probléma az életemben.
2012. szept. 27. 05:58
 12/18 anonim ***** válasza:
51%
Ha összeházasodtok és felveszed valamilyen formában a férjed nevét,attól még a születési neved megmarad,és a hivatalos papírokon ahol kérik,rá kell írni.A gyerek neve nem változik,azért mert te férjhez mész.Azt egészből az nem derül ki,hogy a közös gyereket kinek a vezetéknevét viseli?Viszont úgy tudom,ha még egyet szeretnétek,akkor neki is ugyanazt a vezetéknevet kell viselnie mint a tesójának.Tehát nem lehet különböző vezetékneve a két testvérnek(persze,ha mindketten egy apától vannak).
2012. szept. 27. 07:59
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Születési nevedet nem is tudod megváltoztatni, vagyis meg lehet, de alapos indokkal kérvényezni kell.

Tök mindegy, hogy a házasság után hogy hívnak, ha a férjed Szabó Géza te meg Nagy Kata, akkor lehetsz, Szabó Gézáné, vagy Szabóné Nagy Kata, Szabó Kata vagy Szabó-Nagy Kata.

A gyerek papírjaiban úgyis a te leánykori neved kérik, mert férjed lehet 100, de a születési nevedből csak egy van, ezért kérnek mindenhova leánykori nevet.

2012. szept. 27. 09:58
 14/18 A kérdező kommentje:
Nem ez a legnagyobb gondom,de most éppen az életemnek ahoz a részéhez értem mikor házasodni fogok és most ezzel foglalkozom,legalább a többi dologról eltereli a figyelmem.
2012. szept. 27. 11:09
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem mi a gond a Korda Annával. Nekem is a-ra végződik a vezetéknevem és a-val kezdődik a keresztnevem. Nem hangzik hülyén és senki nem kérdezett még vissza amikor bemutatkoztam, hogy micsodaaa?

A gyerek papírjait meg nem kell átírni, még akkor sem, ha a te leánykori nevedet viseli, hiszen attól, hogy te férjhezmész, az ő neve nem változik és a te leánykori neved sem. Max majd a közös gyerekeiteknek lesz más a vezetéknevük. Na de láttunk már ilyet.

2012. szept. 27. 12:29
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy hiszel-e a numerológiában, de az alapján döntöttem el, hogy melyik névvel hozza ki a számomra legoptimálisabb változást. Merthogy, a névváltozással te is változol (persze van aki nem hisz benne).
2012. szept. 27. 18:33
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is A-ra végződik a vezetéknevem és A-val kezdődik a keresztnevem, és eddigi életemben mindössze egyvalaki jegyezte meg, hogy ilyet nem szoktak :D

A születési neved egyébként nem változik. A születési név az, ami születésedkor a neved volt. Ezen maximum időgép igénybe vételével tudnál változtatni. Ráadásul ha Annából Nelli Anna lennél, akkor mindenki Nellinek szólítana és külön szólnod kellene, hogy az Annát használod, vagy az eddigi ismerőseidet átszoktatni a Nellire. (Mondjuk annyiban nem rossz, hogy legalább könnyen kiderül a ritkán látott ismerősökről, hogy házasság előttről vagy utánról ismered :)

Egyébként azt ugye tudod, hogy így kétszer kell lecserélned az összes iratodat? Mert a házassági névváltoztatás csak arra terjed ki, hogy az engedélyezett formák közül valamelyik formában felveheted a férjed nevét. Vannak, akik azt hiszik, hogy ez egy ingyenes névváltoztatási lehetőség és a Kiss Jánoshoz hozzámenő Szabó Luca dönthet úgy, hogy ő akkor Kissné Piripócsi Erzsébet Klaudia lesz, de ez nem így van.

2012. szept. 28. 01:42
 18/18 A kérdező kommentje:
Azt gondoltam hogy egyszerre nem lehet de,már utána is néztem alaposan.De így is szeretném,de akkor a bizonyítványaimmal sem kell tennem semmit,a +keresztnév miatt.Nem a születési névre gondoltam,hanem a leánykori névre ami a gyerek papírjain is szerepel.Mert valahol olvastam,hogy ilyenkor mindent változtatni kell és ha ez ennyire macerás akkor inkább hagyom a fenébe.Bár soha nem szerettem a nevem és mindig álmodoztam róla,hogy egyszer veszek fel egy másikat is mellé.
2012. szept. 28. 23:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!