Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen nevem lehet az esküvő után? Mire változtassam a nevem? Milyen variációkról tudtok?
pl.
Férj: Nagy Károly
Feleség: Kis Cecília
Akkor lehet Nagyné Kis Cecília, Nagy Cecília, Nagy Károlyné, Nagy Károlyné Kis Cecília, Nagy-Kis Cecília
Most hirtelen ennyi ugrik be.
Ma már számos variáció közül választhat a jegyespár, a két vezetéknév több kombinációja is létezik.
A számmisztika szerint érdemes a név megváltoztatsa előtt picit számolni.
Az első hozzászólót kiegészítve:
megtarthatja a nevét - Kis Cecília
illetve a férj is felveheti a nő nevét - Kis Károly
Szia! Az előttem írók nagyjából leírták az összes variációt. Én speciel ragaszkodtam a saját nevemhez, viszont úgy éreztem, hogy megtisztelem a férjemet és a családját azzal, ha felveszem az ő nevüket is. És én ország-világ számára egyértelművé akartam tenni, hogy feleség vagyok: Zné X Y. Viszont vannak olyan vezetéknevek, amelyek egyszerűen bugyután néznek ki -né-vel. Szerintem írd le egy darab papírra az összes variációt és úgy válassz. Egyébként amikor elmentek az anyakönyvvezetőhöz ő ki fogja nyomtatni neked ezt a listát, amin az is szerepel, hogy mi lehet a vezetékneve a közös gyermekeiteknek, ugyanis ha több variáció lehet, akkor nyilatkoznotok kell róla.
Üdv.
Szia! Engem az anyukám úgy nevelt, ha kérdeznek illik válaszolni :). Felvette volna, ha nem ő lenne az utolsó "vezetéknévhordozó". Ha felvette volna a nevemet, akkor a gyerkőcöket is úgy kellett volna hívni, tehát az ő családi neve kihalt volna, ezt meg én nem szerettem volna.
Szóval a névválasztásnál mi ezt is figyelembe vettük.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!