Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ki tudja ( esküvő)?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki tudja ( esküvő)?

Figyelt kérdés

Szeretném megkérdezni tőletek, hogy az iratokat esküvő után kötelező egyből átíratni??

Mi van akkor ha én jövőre férjhez megyek, de csak az útlevelet íratnám át az új férjes nevemre? Mivel az útlevelem amúgy is lejár.

Viszont a többi hivatalos iratokat egyenlőre nem íratnám át. A személyit tavaly csináltattam. Az még érvényes. A TB-t és az adókártyát nem használom, mert külföldön élünk most. A TB ideiglenesen szüneteltetve van. Adót meg nem fizetek már évek óta.

Ilyen esetben ráérek fokozatosan átíratni a papírokat?? Vagy muszáj mindent egyszerre átíratni?

Köszönöm a válaszokat előre is.

2012. szept. 25. 19:44
 1/9 anonim ***** válasza:
Személyit meg fontosabbakat sztem jó lenne.
2012. szept. 25. 19:48
 2/9 anonim ***** válasza:
A személyit érdemes lenne, a többi ráér. Adókártyát amúgy sem adnak ki már egy éve. (Mielőtt bárki belekötne: valami adminisztrációs blabla az oka, és onnan tudom, hogy november óta várjuk a férjemmel a miénket, de mi sem kaptuk meg.)
2012. szept. 25. 19:51
 3/9 A kérdező kommentje:
Értem. De én a személyit tavaly csináltattam meg. Mivel külföldön élünk, útlevelet használok mindig. Nem elég ha csak az útlevelet csináltatom meg??
2012. szept. 25. 19:57
 4/9 anonim ***** válasza:

2-es: van remény, mi múlt héten kaptuk meg :-) Nekünk is azt mondták, hogy akár 1 év is lehet.

Kérdező: a személyit én megcsináltatnám, a többi ráér.

Gratulálok az esküvőhöz :-)

2012. szept. 25. 20:06
 5/9 anonim ***** válasza:
4-es! Köszönöm a jó hírt!!! :)
2012. szept. 25. 20:12
 6/9 A kérdező kommentje:
De én nem használom a személyit, és tavaly lett megcsináltatva. Útlevelet használok, nem személyit. Nem elég csak az útlevél?? Igazoltatásra az útlevél is jó otthon. Külföldön élünk, és útlevél a fontos itt kint.
2012. szept. 25. 20:19
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha vétlenül ellopnák/elvesztenéd, vagy ne adj isten tűzesetben elégne az útleveled, azért csak jó lenne egy másik hivatalos irat a férjezett neveden.
2012. szept. 25. 20:23
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha van jogosítványod azt esetleg még érdemes, mert jó, ha az útlevélbeli neveddel egyezik, és azzal akár szavazhatsz is. (A helyedben én sem törném magam a cserével.)
2012. szept. 26. 09:40
 9/9 A kérdező kommentje:

Még nincs jogosítványom, de tervben van. De mire meglesz addigra már az új nevem lesz.

Az útlevél teljesen más néven van, mint amikor majd összeházasodom. Külföldön élünk, így CSAK az útlevél az amit használok.

Ezért is kérdeztem, hogy elég az ha egyenlőre csak az útlevelet íratom át, hiszen az amúgy is lejárna. Mindenképpen meg kell csináltatni. A személyit nem nagyon akarom egyenlőre, mert tavaly fizettem érte,és még 1 éves sincs.

Köszönöm a válaszokat.

2012. szept. 26. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!