Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A télen lesz az esküvőnk és nem tudom, hogy a nevem mi legyen esküvő után. A párom kérdezi, de nincs ötletem, hogy változtassam meg?
Párodvezetékneve-Tied Keresztneved:)
ilyen egyszerű:) ismerek ilyet:)
"Azt gondolom nem lehet,hogy felveszem a vőlegényem nevét és még egy kereszt nevet,nem változtatva a születési nevet."
Ezt nem egészen értem. Azt mondod, fel akarod venni a vőlegényed nevét és még egy keresztnevet, közben nem változtatva a születési nevedet. Na most ha csak egy betűt cserélsz le, azzal már megváltoztatod a születési neved, szóval akármit adsz hozzá-veszel el belőle, azzal már nem a születéskori neved lesz.
"A születési nevem nem változtatnám meg mert van gyerekünk és akkor az ő papírjait is kéne cserélni."
Mint az előbb írtam, a születési neved megváltozik, ha bármit is átírnak benne. A másik dolog. Nem értem a gyerek és a te neved közti összefüggést. Ha neked megváltozik a neved, a gyereké attól még ugyanaz maradna, ergo nem kéne neki semmit cserélni, hacsak nem az apja, hanem a te vezetéknevedet kapta meg.
Hogy a kérdésre is válaszoljak ez után, szerintem van lehetőség arra névváltoztatás címen, hogy valaki felvegye a férje nevét plusz egy keresztnevet, mivel teljes névcsere is lehetséges, sőt keresztnevet is bárki felvehet, ha megindokolja a névváltoztatási szándékának okát, és engedélyezik utána.
Van a "házassági" névváltoztatás, meg a "születési" névváltoztatás.
Előbbibe tartozik a férj vezetéknevének ilyen-olyan felvétele.
Utóbbiba minden egyéb.
És ehhez mit szólsz. Pl férjed Korda János... te meg legyék Szabó Anna.
Korda Sz. Anna?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!