Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasodni vagy sem? Részletesebben lent, véleményekre lenne szükségem!
A párommal 4 éve vagyunk együtt, nagyon jó a kapcsolatunk, nem csak a szerelmem, de a legjobb barátom és a legfőbb támaszom is egyben. Hónap végére várjuk a közös kisfiúnkat.
Múlt hónapban megkérte a kezem, és természetesen igent mondtam, mert szeretem és minden szuper, de félek hogy tönkremegy...
Sok ismerősöm kapcsolata házasság után mélyrepülésbe kezdett, de nemtudom miért??!! Szerintetek?? Vélemények és tapasztalatok is érdekelnének.
"Sok ismerősöm kapcsolata házasság után mélyrepülésbe kezdett, de nemtudom miért??!!"
Ezt tőlük kéne kérdezni.:)
Mi csak tippelni tudunk, hogy ÁLTALÁBAN mitől romlik meg házasodás után egy kapcsolat, de hogy pont náluk mi történt, honnan tudhatnánk?
Van konkrétabb kérdésed is, vagy arra vársz tippeket, hogy általában mitől romolhat meg egy kapcsolat közvetlenül a házasságkötés után?
Ott romlik el házasság után a kapcsolat, ahol nem volt erős kötelék. A házasság nemcsak a szerelemről szól, hanem rengeteg kompromisszumról. A házasság egy életre szóló szövetség: jóban-rosszban. Nincs, vagy nem kéne, hogy kihátráklás legyen belőle olyan dolgokért, amiért esetleg egy kapcsolatban szakítanál. Aki nem felnőtt fejjel házasodik, annak tönkre is fog menni a házassága.
Az én párom 1hónap után kérte meg a kezem, hozzámentem 1év ismeretség után és mai napih működik, 7éve ennek. Nem mondom, hogy könnyű, de együtt mindenre lehet megoldást találni. Szerintem menj hozzá, ne aggódj, nem fog változni :) Nem kell túlmisztifikálni a házasságot
ha szeretitek 1mást akkor nem lesz semmi baj :)
tapasztalatot nem tudok adni :)
A házasság önmagában nem változtat semmit egy jó kapcsolaton, a gyerek születése ilyen szempontból sokkal nagyobb változás - bár ezt nem szeretik hangoztatni, pedig tény. A gyerekvállalásba sokan gondolkodás nélkül beleugranak, aztán rettegnek attól az egyébként semmit nem számító papírtól.
Ha a házasságot/nem házasságot arra akarod alapozni, amit a többi embernél látsz, rossz úton jársz. Az a lényeg, hogy TI KETTEN EGYMÁSSAL alkalmasak vagytok-e a házasságra. Nem mások alapján kell dönteni, mert nincs mégegy olyan pár, olyan felekkel, mint amilyenek ti vagytok. Magadat és őt vizsgáld, meg a kapcsolatotokat. A gyerek már ígyis összeköt, szerintem a házasságnak önmagában kisebb összetartó ereje van, így nem értem, hogy ha a babát már bevállaltátok(?), akkor miért nem bízol magatokban annyira, hogy házasodjatok is.
Na mindegy, nálam mások a prioritások, nektek kell érezni.
A kapcsolat mindig KÉT EMBER hibájából megy tönkre, és nem a papír megléte/hiánya miatt.
Ha elég bölcs leszel, hogy ezt felfogd, akkor házasodj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!