Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Őszinte véleményekre vagyok kiváncsi! Ti mit csinálnátok?
A zsidóknál nagyobb az összetartás, ők fognak győzni.
Szerintem zsidó lesz a gyerek, majd meglátod. :S
Nekem egy ismerosomek a fiu zsido vallasu a lany meg katolikus es boldog hazassagban elnek. Van ket gyermekuk es nem kereszteltek meg, nyitva hagytak h a gyerekek dontsek majd el h mlyik vallast veszik fel.
szerintem ne egy vallason muljon egy kapcsolat.
Csak az ortodox zsidók ragaszkodnak mereven a vallásukhoz,ők nem is vesznek feleségül nem zsidót.
A városunkban ismerek két családot is,ahol a férfi zsidó,a feleség pedig katolikus.Mindkét helyen vannak gyerekek ( azt nem tudom,hogy milyen vallásúak),de mindkét család 30 éve él együtt,harmonikus házasságban.
A te eseteddel kapcolatban: mint írod,nem gyakorlod a vallásod,és megakarod ismerni a párod vallását.
A házasságkötésnél a két vallás akkor jelent problémát,ha katolikus templomban akartok esküdni.Akkor ugyanis a nem katolikus férjnek kell alkalmazkodnia: beleegyezni a gyerek megkeresztelésébe,katolikusnak nevelésébe stb.
Ennek csak akkor lenne értelme,ha te vallását gyakorló katolikus lennél.Bevallásod szerint nem vagy az,ezért feltételezem,hogy nem ragaszkodsz a katolikus templomi esküvőhöz ( és a vele járó nagy felhajtáshoz),sem a gyerekek megkereszteléséhez.
Ha igy van,akkor a házasság a kettőtök döntése kell,hogy legyen.
Ami pedig az apukádat illeti:
Mint írod,Ő nagyon vallásos,még is tudomásul veszi,vagy legalábbis elviseli hogy a saját,feltehetőn vallásosan nevelt lánya nem vallásos.Ha megkereszteltetnéd a gyermekeidet,akkor ugyan katolikusak lennének - de csak papíron.Te biztosan nem nevelnéd őket vallásosan,még akkor sem,ha keresztény férfihoz mennél férjhez.
Én vallásos katolikus vagyok.A gyermekeim közül egy nem gyakorolja a vallását,nem esküdött templomban,és a gyerekeit sem kereszteltette meg.Először ez nagyon bántott.Azután végig gondoltam a dolgot.Én nem élhetem helyette az életét,nem nevelhetem helyette az unokáimat,legfeljebb beszélhetek nekik a vallásomról,de ettől többet nem tehetek,és nem is szabad tennem.Ha viszont így van,akkor semmi jelentősége,hogy megkeresztelték e a gyerekeket.
Mindig kiakadok azon,hogy vallásukat nem gyakorló emberek ragaszkodnak a tempolmi esküvőhöz,a keresztelőhöz,csak azért,mert ez a szokás,és nagyobb felhajtást lehet csapni körülötte.Csak az esküdjön templomban és az keresztelje meg a gyerekét,aki vallását gyakorló katolikus,aki vallásosan akarja nevelni a gyerekeit.Ha később meggondolja magát,akkor utólag is megesküdhet templomban és meg is keresztelheti a gyerekeket,akár katolikusnak is.A katolikus vallás uis.a nem kereszténnyel kötött házasságot nem ismeri el törvényesnek.Más vallásról pedig minden további nélkül át lehet térni bármelyik vallásra.
Kicsit hosszú voltam,de talán tudtam neked segíteni egy kicsit.A legfontosabb az,hogy szeressétek egymást,mert enélkül nincs boldog házasság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!