Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Őszinte véleményekre vagyok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Őszinte véleményekre vagyok kiváncsi! Ti mit csinálnátok?

Figyelt kérdés
A párom és én orvostanhallgatók vagyunk, nagyon szeretjük egymást, csak van egy icipici bibi, én római katolikus vagyok, ő zsidó. Én igazából nem gyakorlom a vallásomat egy ideje, mert kiábrándultam, belevetettem magam az ő világába, tanulgatok héberül, és tolerálom az ő vallásosságát, ha érezni fogok rá belső késztetést akár még be is térek. A szülőkkel van egy kis gondom, és nem csak az ővéivel, hanem az én szüleimmel is. Nincs vita, meg semmi ilyesmi, kívülről roppant idillikus a kép, elbeszélgetnek minden szép és jó, DE könyörgöm szinte kézzel tapintható a feszültség, a szüleim részéről is, apukám mélyen vallásos, és ugyanez náluk. A legrosszabb, hogy ki sincs mondva, és mindenki pontosan tudja. Ezen a helyzeten, hogy tudnék változtatni? Járt már valaki hasonló cipőben? Egyetlen kérdésük van, ami kicsit felszínre hozza a dilemmát: "Akkor a gyerek most zsidó lesz vagy katolikus?"
2010. jan. 19. 03:21
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Ha a párod és a családja komolyan veszi a hitét, akkor esküvő előtt be kell térned a zsidő vallásba, mert a zsidóság anyai ágon öröklődik és az anya vallását kell a gyereknek örökölnie, így ha igazán hithű zsidók, akkor a párod nem vehet el nem zsidó lányt. (Volt zsidó barátom, akivel emiatt szakítottunk.)
2010. jan. 20. 18:09
 22/24 anonim ***** válasza:
Nem egyszerű dolgok...a nagyon mélyen vallásos katolikusok, sőt még a protestánsok is ragaszkodnak a vallásukhoz...sőt, mindenki azt akarja továbbadni, amit ő gondol jónak. De a nagyszülőknek miért lenne beleszólása ebbe? Hisz ti vagytok a szülők. Ne hagyd, hogy elmérgesedjen egy ilyen dolog miatt az egész család kapcsolata. Egy az Isten. Én katolikus vagyok és azt tudom mondani, hogy szerintem jobb, ha eldöntitek ti ketten, hogy a gyereketeket milyen vallásra tanítjátok, mert mind a zsidóknál, mind a katolikusoknál nagyon nehéz az egyház tagjává válni felnőtt fejjel. Ha felnőtt vagy, megkeresztelkedni nagyon hosszú ideig tartó kurzus után lehet. Szerintem ebből így is, úgy is sértődés lesz. Ha nem most, akkor majd akkor, ha a gyerek később választ vallást. Próbáld megértetni velük, hogy nem a vallási hovatartozás számít, hanem a hit.
2010. jan. 20. 21:02
 23/24 anonim válasza:
a zsidóság nem vallás, vagy hit kérdése, hanem a közvetlen igazságok megélése, ezért a gyerek helyett nem dönthet egyik szülő sem. A szerelem pedig elmúlik és akkor egymásnak háttal támaszkodva kell megállni az életben.
2010. szept. 7. 22:20
 24/24 anonim ***** válasza:
A zsidóság anyai ágon öröklődik, és punktum.
2012. aug. 14. 13:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!