Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasságkötéskor felvetted a férjed nevét? Vagy megtartottad a lánykori nevedet?
Én is megtartottam a leánykori nevem.-né nem szerettem volna lenni(pedig jól meg együtt,hogy x-né y.z)mert nem vagyok senki"tulajdona".Ami nálam szóba jött,az a kötőjeles verzió,de túl hosszúnak találtam,a másik pedig,hogy a férjem vezetéknevét veszem fel,de ezzel sem tudtam igazán megbarátkozni.Én megkérdeztem a párom,hogy ő mit szeretne,azt mondta nem érdekli,hogy felveszem a nevét v. sem.Amúgy meg leéltem 34 évet a nevemmel,szeretem is és nem szokványos.
Amúgy meg ha berágok apámra még mindig megváltoztathatom(nem vagyunk rosszban,de jóban sem).
Saját név maradt.
Nekem így tetszett és tetszik ma is.
Maradt mindenki a saját nevén. A születendő gyerek pedig kötőjelesen kapja mindkettőnkét. Ennek fő oka, hogy egyrészt nekem nagyon ritka a nevem, ez a vezetéknév+keresztnév egyedi, csak engem hívnak így az egész világon.
A férjemét pedig azért, mert már van egy gyereke és valahogy mégis jelezzük, hogy testvérek lesznek.
És az miért van lepontozva, aki ne adj Isten nem tartotta degradálónak akármilyen formában is felvenni a férje nevét? Most már ciki és megvetendő, aki nem tartja meg a leánykori nevét, kedves lepontozók?
Én nem ítélem el egyik felet sem, elvégre a kérdés lényege az volt, ki hogy döntött.
Lányok! És olyan lehetőség van, hogy felveszem a férjem vezeték nevét, rövidítve az én vezetéknevem (csak egy betű) + a keresztnevem?
Pl: Én vagyok Kiss Jolán, Férj Papp Lajos és akkor az lenne az új nevem, hogy Papp K. Jolán.
Remélem érthető voltam:)
Igaz még nem házasodtam meg, de majd fel szeretném venni a férjem nevét. Bár szeretem nagyon a lánykori vezetéknevemet, mégis XY-né szeretnék lenni, mert ez nekem az összetartozást jelentené. És elvégre házasság után meg már nem lány leszek, hanem asszony.
Nekem nem jelenti ez az identitásom feladását, úgyis mindenki a lánykori nevemen fog ismerni ezentúl is, sőt még a hivatalos papírokon is mindig fel kell majd tüntetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!