Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Februári esküvő tényleg olyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Februári esküvő tényleg olyan gáz?

Figyelt kérdés

Februárra tervezzük az esküvőnket. Mindenképpen úgy terveztük, hogy késő ősz vagy tél, idén már nem jönne össze, meg decembert a karácsony miatt nem is akartuk, a januárt kiszórtuk, maradt a február. Anyósom még a "késő ősz jó lenne" tervezési szakaszban kiakadt előre, hogy ne legyen "kabátos esküvő".

Mi rajta olyan borzasztó? így is úgy is mindent bent lenne, a házzasságkötőtől 70 méterre van a templom, attól meg 200 méterre az étterem, gondolom senki nem fog megfagyni, bent meg igaziból tök mindegy.

Minden nyári esküvőn, amin voltunk, úgy éreztük, hogy nem akarunk ilyen melegben esküvőt, többször maradtunk le csoportképről, mert a nagymamát kellett betámogatni az árnyékba, nehogy rosszul legyen. A legutóbbin körbenéztem a vacsora helyszínén és egy-két kivételtől eltekintve a vendégek szalvétákkal legyezték magukat, mert melegük volt.

Nem is akarunk nyárig várni, és erre az időszakra a nagyon jó szolgáltatókból is kényelmesen válogathatunk, még némelyiket olcsóbban is megszerezhetjük. Erre felénk sokan a nyári időszakra, már másfél-két évvel az egész előtt lefoglalják a legjobb helyeket.

Szerintem azért annyira nem katasztrófa. Ti elmennétek egy februári esküvőre?

2012. júl. 24. 15:38
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
90%

Természetesen elmennék. Nem szoktam azon problémázni, hogy az adott esküvő miért olyan, amilyen. Örülök és megtiszteltetésnek veszem, ha a pár velem is meg akarja osztani az élményt.

Mindazonáltal én nem szerveznék ilyen hidegben esküvőt. Szerintem ez a kabát fel - kabát le dolgo nem túl kényelmes, a templomban konkrétan meg lehet majd fagyni, a vendégek cipőjéről folyni fog a latyak, ha netán esős-havas idő lesz. Akkor már komfortosabb lenne egy márciusi-április esküvő. Akkor még nincs meleg, viszont már túl hideg sem.

Ettől függetlenül, ismétlem, én elmennék természetesen...

2012. júl. 24. 15:48
 2/19 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem tök jó ötlet, és nagyon szépen meg lehetne oldani a kivitelezést is! :) Téli hangulatban, dekorációval, igazán egyedi lenne az összhatás. Én meghívókkal foglalkozom grafikusként, és nagyon hiányolom az igazán karakteres őszi-téli esküvőket, ahova a szokásosak helyett lehetne jégkék, ezüst és más csodás színeket is használni...
2012. júl. 24. 15:50
 3/19 anonim ***** válasza:
80%

Én voltam téli esküvőn és megmondom őszintén, ha hivatalos lennék, persze elmennék, de tényleg nem az igazi. Kimész, kell a kabát, már nem mutat úgy az esküvői ruha, plusz csúszós lehet az út, fújhat a hideg szél és hiába a 70 méter, egy ónos eső idején a 3 méter is marha hosszú táv. Meg én bármennyi esküvőn voltam, mindig szüksége volt mindenkinek egy kis friss levegőre, ami nem mindegy, hogy mínusz 20-ban, vagy plusz 20-30 fokban van. És igazad van, a nyári lagzival kapcsolatban, akkor pedig tényleg borzasztó meleg van.

Nekünk májusban volt a lagzink. Nem volt sem hideg, sem túl meleg. Reggel esett az eső, kicsit felfrissült a levegő, délután pedig szépen sütött a nap.

De a ti döntésetek, akkor tartsátok, amikor ti szeretnétek, de ha vannak kétségeitek, akkor toljátok 1-2 hónappal hátrébb, akkor már szebb az idő, de még nagy meleg sincs és nincs is olyan sokára.

2012. júl. 24. 15:50
 4/19 anonim ***** válasza:
74%

Csatlakozom 2. válaszolóhoz.

Nekünk a legszűkebb családban két októberi, egy áprilisi és egy májusi esküvő volt (ez volt a miénk; nekem is kikötésem volt, hogy június-júlus-augusztus kilőve a nagy meleg miatt).

Mindegyiken szuper idő volt, 23-24 fok, lágy szellő stb. Smink nem olvad, násznép nem izzad, de kiskabát sem kell, nem lesz sáros a ruha alja pont a fotózás előtt stb.

Szerintem gondoljátok át mégegyszer.

2012. júl. 24. 16:14
 5/19 anonim ***** válasza:
69%
Bocs, a 3.-hoz akartam csatlakozni...
2012. júl. 24. 16:15
 6/19 anonim ***** válasza:
41%

Kockázatos a február,idén például január végén február elején volt a legnagyobb hó.Az egyik falun élő rokonunk a fáskamráig sem tudott kimenni olyan sok hó esett.Az előttem lévők jól leírták,hogy miért lehet rühelleni a kabátos esküvőket.Kisgyerekesek pedig még kellemetlenebb helyzetben vannak ha fagyban kell megoldaniuk a sétát.A csúszós utak pedig az autósoknak okozhatnak gondot,emiatt akár előbb is el akarnak majd menni,hogy ne az éjszakai fagyott úton kelljen hazavezetniük.

A nyári esküvő is kockázatos,ez biztos.A miénk most volt szombaton és a lehető legszebb időt fogtuk ki.25 fok,napsütés,kellemes szellővel.Ezt júliusban senki nem tudja garantálni,de májusban például jó esélyetek van egy ilyen időre.Nem szerveznék februári esküvőt azért,hogy olcsóbban kijöjjek.

2012. júl. 24. 16:26
 7/19 A kérdező kommentje:
Gyerekek nem lesznek, szállást akarunk foglalni pont a hazaút miatt. A nagyon tavasz már szerintem azért nem lenne jó, mert nekem az egész nagy családom, leendő férjemnek a barátai gazdálkodnak és tavasszal náluk már nagyban megy a munka és sokszor úgymond lesben állnak, hogy ha épp olyan a föld és épp annyi eső esett, akkor pont gyorsan menni kell a határba, mert nehogy másnap meg már elsüllyedjenek meg ilyesmi. Nem tudom, ehhez nem nagyon értek, csak szokott szó lenni róla, mikor ott vagyunk, de ezért is gondoltunk a február második felére, mert az már annyira nem szokott nagy tél lenni és még pont a kevésbé tevékeny időszakuk nekik is.
2012. júl. 24. 16:37
 8/19 anonim ***** válasza:
37%
Figyelj,te feltettél egy kérdést.Leírtad nagy álltalánosságban,hogy mikor lenne az esküvő,mert olcsóbbak a szolgáltatok stb. Jöttek a válaszok,hogy miért nem jó a február,hogy miért nem a legideálisabb.Ha ti ennek ellenére akkor akarjátok,akkor nem teljesen mindegy,hogy mi mit gondolunk? Ti akkor fogjátok tartani,aki elmegy elmegy,aki nem,nem.Minket úgysem hívsz,így felesleges győzködni,hogy ne akkor tartsd,amikor még nagyban latyakos minden.Csináld!
2012. júl. 24. 16:41
 9/19 anonim ***** válasza:
30%
*általánosságban
2012. júl. 24. 16:41
 10/19 anonim ***** válasza:
52%

Én nem tartanám februárba, de ez nem azt jelenti hogy gáz lenne.

A miénk májusban lesz.

Mi is gazdálkodunk, de az azért erős túlzás hogy egy hétvégét ne tudnánk rászánni elmenni egy lagziba mert lesben állva várjuk mikor mit csináljunk a földdel.

Ha te februárban szeretnéd, akkor tartsd akkor. Ez a ti napotok.

2012. júl. 24. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!