Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szokás az esküvői ebéd?
Én úgy gondoltam, hogy kora délután tartanánk a polgárit, utána a templomit és aztán lenne a vacsora és a lagzi. De apukám azt mondta, hogy felén (Dél-Dunántúl) az a szokás,hogy ebédet is tartanak a kikérés előtt, svédasztalosat. Aztán jön a kikérés, a szertartások és a sokfogásos vacsi meg a lagzi.
Tényleg szokás ebédre is hívni a vendégeket? Nálatok volt ilyen?
Felénk nem szokás.
Vendégek érkeznek 3-4 körül,polgári 4től,templomi 5től,fél7-7-től vacsi,lagzi...
Vendég ebédeljen otthon vagy birja ki vacsiig.
"De ha meg ez a szokás, és nálunk nem így lenne, akkor megszólnának minket."
Na ez az, amivel ne törődj. A te esküvőd, nem másoké. Csináljátok úgy, ahogy nektek a legjobb.
Felénk meg az szokás,hogy mindenkit akinek az esküvőjén voltam,meg kell hivni,és minden rokont meg kell hivni,meg a szomszédot,meg nagyanyám szomszédját.
Lennénk vagy 500an tuti.
Nem érdekel,35en leszünk összesen :)
(és nem lsz ebéd,még nasi se,4től polgári,fél5től templomi,fényképezkedések,fél7től vacsi,addig birja ki mindenki)
második vagyok, nálunk azért is szokás ez, mert a lagzik itt nem étterembe szokás tartani, és a rokonság lagzi előtt egy héttel ott van segítkezni, sütni sátrat
állítani, díszíteni, az ebéd nem sokból áll, csak egy kis húsleves meg vagy pörkölt vagy sült hús amit megint csak a rokon asszonyok csinálnak meg, a menyasszony és a szülei ilyenkor már javában készülődnek, kozmetikus, fodrász, fényképezkedés meg mi egyéb
Ha mást nem is de kis fasírtgolyókat csináljatok, meg egy két fajta saláta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!