Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit tegyek, hogy ne emésszen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, hogy ne emésszen fel az a tudat, hogy soha nem leszek feleség, hogyan tegyem magam ezen túl, mit csináljak, hogy ne érezzem kevesebbnek magam?

Figyelt kérdés
Hónapok óta ez miatt van rossz kedvem, egy senkinek érzem magam. Olyan mintha egy hülye kis csitri lennék akire vigyázni kell és egy kell mondai mikor mit csináljak, nem érzem magam egyáltalán nőnek.
2012. júl. 18. 10:46
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
73%

Vele még le se ültél megbeszélni ezt. Tehát egy gyereket bevállaltál, megbeszéltétek, de azt még nem kérdezted meg tőle, hogy mi újság a házassággal?

Viszont olyan összeesküvés elméleteket gyártasz, hogy mire szegény hazaér, már kap is egy taslit "tudod mit nyuszika, b+ a fűnyíródat" stílusban?

Gratulálok...

2012. júl. 18. 11:12
 12/33 A kérdező kommentje:
nem mondtam, hogy csak akkor szeret ha feleségül vesz
2012. júl. 18. 11:13
 13/33 anonim ***** válasza:
77%

attól hogy nem leszel feleség, miért lennél kevesebb? én pl elvből elutasítom a házasságot.

egy gyerek sokkal nagyobb bizonyíték arra, hogy szeret, és veled képzelni a jövőjét. nem a papírtól lesz tartós a kapcsolat, hanem attól, ha a párod jó ember, és lehet benne bízni.

nem tudom ki hülyített így be, hogy csak akkor ér valamit egy nő, ha van férje.

2012. júl. 18. 11:15
 14/33 anonim ***** válasza:
65%
Én azt nem értem, hogy ezeket az érzéseidet, félelmeidet, miért nem beszéled meg vele. Ha már gyerek van, akkor gondolom elég intim a viszonyotok. Egyébként páran mondták, hogy az csak papír. Nekem több, mint papír. Én házas vagyok, és nagyon jó érzés volt templomban kimondani a násznép előtt, hogy mennyire szeretem a férjem. Más azt mondani, hogy a férjem és nem csak a párom, a társam. Én megértem azokat is, akiknek mindegy a dolog, de nekem nem. Nemcsak egy papíros az, jóval több...
2012. júl. 18. 11:21
 15/33 anonim ***** válasza:
100%
Én megértelek. Nem a papír kell, hanem a tudat, h már nemcsak barátnő, hanem feleség vagy. De az hülyeség, h ettől nem érzed nőnek magad. Nemcsak a feleség nő. Gyereket szülni így, h te ennyire akarod a házasságod, hülyeség volt, mert ha a pasi már mindent megkapott papír nélkül, ugyan minek menne bele ilyen hajcihőbe, mint a házasság. De ha meg tudtad/sejtetted, h nem akar soha elvenni, miért nem kérdeztél rá? Ezt meg kell beszélnetek rendesen leülve, higgadtan, nem veszekedve.
2012. júl. 18. 11:27
 16/33 anonim ***** válasza:
93%
Őszintén, én is rosszul érezném magam. De ezt azért meg lehetne beszélni vele. Ő kiábrándult a házasságból, te viszont vágysz rá. Kérdezd meg mi a véleménye. Egyébként meg azoknak mondom, akik jönnek azzal, hogy nem a papír a fontos bla bla...ha elmentek egy pszichológushoz aki párkapcsolatokkal foglalkozik, el fogja mondani, hogy miért fontos. Azért mert egy kapcsolatnak van egy fejlődése, ugyanúgy mint mindennek. És az pedig a barátnő, jegyes, házastárs. Tudom, hogy ezért itt szeretnek lepontozni, de így van. Az más kérdés, hogy sokan meggondolatlanul, bele a vakvilágba házasodnak és nem várják ki amíg valóban oda érik a kapcsolat, de normális esetben azért így kéne lennie. Ha nem így van, akkor megakadt a kapcsolat egy szakaszban, és az nem jó. Lehet, a párod fél még a rossz tapasztalat miatt, de beszélni azért lehet róla. Csak ne zsarolásként hozzad fel a második gyerek lehetőségét, hanem csak mondd el, hogy te így nem szeretnéd.
2012. júl. 18. 12:33
 17/33 anonim ***** válasza:
58%

Nem kell ahhoz meggondolatlanul házasodni, hogy megromoljon... Én 4 év után mentem hozzá a férjemhez, mégis megromlott... belekényelmesedett. Nekem a házasság pont ezt jelenti, hogy a felek onnantól evidensnek veszik, hogy ott van a másik, kimondta az igent, onnantól kezdve már semmit nem kell érte tenni. Ez jó hivatkozási alap lehet...

Én ezért nem szeretnék még egyszer házasodni... Igenis tegyen meg mindent a másik fél is a kapcsolatért, folyamatosan!

2012. júl. 18. 12:38
 18/33 anonim ***** válasza:
88%

Megértelek, én sem tudnám úgy elképzelni egy férfival az életem, akivel kölcsönösen szeretjük egymást, sőt már gyerekünk is van, hogy nem tudhatom őt teljesen a magaménak - házasság útján. Lehet, hogy ezt sokan elítélik és nem értik meg.

De először is: ne emészd magad ennyire, mert így csak bele fogsz roppanni! Semmivel sem vagy kevesebb, csak mert a párod nem vett MÉG feleségül. Mindenképpen meg kell beszélned vele, és ha látja, hogy milyen fontos ez neked, lehet, hogy átértékeli a dolgokat. Viszont fontos megértened az Ő helyzetét is, és át kell látnod a félelmeit.

Ez is egy kapcsolat része: hogy ha kicsit is elakad, akkor mindent tisztázni kell és megbeszélni.

Sok sikert, és jegyezd meg: attól, hogy nem vagy feleség, még ugyan olyan nő lehetsz, mint bármelyik, sőt jobb is. :)

2012. júl. 18. 14:53
 19/33 anonim ***** válasza:
95%

Tudom, hogy eső után köpönyeg, de nem értem, ha ennyire fontos, hogy házasságban élj, akkor miért vállaltad így ezt a kapcsolatot? Ha számomra elképzelhetetlen, hogy úgy alapítsak családot, hogy nem vagyok a felesége, akkor várok egy darabig, és ha nem vesz el, akkor agyő.

Most már késő bánat és igazából érthetetlen is. Együtt vagytok X éve, gyereketek van, erre most elkezdett zavarni.

Megértem a pasit, én sem házasodnék másodszor, egyszer is sok volt. Te elfogadtad így a kapcsolatot, most meg hirtelen vegyen el, mert meggondoltad magad? Az rossz érv, hogy te már az elején is így akartad, csak nem szóltál.

Ne haragudj, de te elfogadtál egy helyzetet. Ezt a békát le kell nyelni.

2012. júl. 18. 16:50
 20/33 anonim ***** válasza:
Megértem a kérdezőt, és nem értem ezt a sok házasság ellenző hozzászólást. Akiknek nem sikerült a házasságuk talán pont azért, mert azt hitték, hogy a papírtól mentesülnek minden küzdelemtől amitől egy kapcsolat működik. Hát nem. Igenis tenni kell érte, de személy szerint százszor jobban érzem magam feleségként, mint egy barátnőként, akire úgy tekintenek hogy ma van, de holnap már más lehet....Egy feleségre sosem így gondolnak. Tehát, ülj le a pároddal és mondd el, hogy ez fontos neked!
2012. júl. 18. 22:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!