Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért jó összeházasodni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért jó összeházasodni?

Figyelt kérdés
Mi az a plusz, amit ad a házasság?

2012. júl. 18. 09:56
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
55%

Az égvilágon semmit sem ad, de annál többre kötelez.

Ezzel lépsz be a nemzetgazdaság piramisába, egy apró "tégla" formájában.

Onanntól kezdve családnak számítasz hivatalosan.

Mivel erre sokan rájöttek, így egyre kevesebb lett a házasság, hogy ne dőljön össze a "piramis" a téglahiánytól, így feltalálták az "élettársi" viszonyt, amely közel azonos lassan a házassággal.

Erre a társadalom válasza a szingliség...

2012. júl. 18. 10:37
 12/26 anonim ***** válasza:
47%

Erre az okosok vakargatták a fejüket sokat, mire rájöttek arra, hogy úgy nem lehet halat fogni, ha előtte nincs beetetés. Szóval felforgatták a médiát, hogy

"fogy a magyar" "egyre kevesebb gyerek születik" stb.

Ez nem jött be eléggé...

Valahogy nem dőlnek már be a nagy nemzetöntudatra alapuló manipulációnak (max az idióták)

Így most újabb "beetetésekkel" próbálkoznak, új szocpol rendszer, adókedvezmények stb stb stb.

Amit persze egy TOLLVONÁSSAL el lehet törölni néhány év múlva ahogy azt megtették már sok esetben.

Viszont a megszületett gyereket nem lehet eltörölni.

Legyen eszed ! Ne szülj ebbe az országba, megbánod!

Ha nem most, akkor majd 10 év múlva!

Ez az állam arra van teljesen ráállva már, hogy "tenyészti" a honos állampolgárokat mindenféle beetetéssel, aztán azokat megvonja tőle, és az olcsó munkaerőt kiárulja nyugatra.

A tenyészmarhákat meg közben úgy feji meg, hogy éppen ne pusztuljon éhen.

2012. júl. 18. 10:46
 13/26 anonim ***** válasza:
70%
Semmi de semmi haszna nincs. Lassan már az a régi társadalmi megbecsültség is eltűnik, ami egykor ahhoz fűződött, hogy valaki házasságban élt. Manapság annyira divatos szó lett a "párom", ami gyak. az élettársat jelenti, hogy semmi negatív felhang nincs benne (vö. régebben: "vadasan" együtt élni). A férfiaknak meg egyenesen egy komplett szopáscsomag.
2012. júl. 18. 10:49
 14/26 anonim ***** válasza:
40%

A nyugdíjakat se véletlenül rántották be egyik percről a másikra, valamivel pótolni kell a hiányt!

Azt kellene már felfogni, hogy ez a rendszer és gazdasági modell elavult, és működésképtelen!

Akárcsak Piri néni közértje a 10.000 négyzetméteres hipermarket mellett..

2012. júl. 18. 10:50
 15/26 anonim ***** válasza:
68%

nekem nem adna semmi pluszt, tehát nem házasodok.

bízom a páromban, hiszem, hogy együtt maradunk papír nélkül is. nagyon szeretjük egymást együtt tervezzük a jövőnket.

ha mégis megromlana a viszony, nem szeretnék civakodást, nem szeretnék bíróságra járni mint valami bűnöző, 1000x elismételni ugyanazt.

a hétvégén volt szerencsém 2 esküvőn is részt venni. az anyakönyvvezető mind2x ugyanazt a sablonszöveget mondta unottan.

nincs közös vagyonunk, nincs közös kassza. nem kell megkérdezni a másikat, ha venni szeretnénk valamit a saját pénzünkből.

vannak ismerőseim akik összeházasodtak. örülök, hogy ők így boldogok, de engem semmilyen észérvvel nem lehetne erre rávenni.

nagyon intoleráns viselkedésnek tartom, ha valaki emiatt lenéz, degradál.

2012. júl. 18. 10:52
 16/26 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem csak a születendő gyerek(ek)nek ad pluszt, egy párkapcsolatnak nem, két ember lehet boldog papír nélkül.
2012. júl. 18. 11:00
 17/26 A kérdező kommentje:

"Az érzelmi biztonság nagyon jó érzés."

Tényleg több érzelmi biztonságot ad egy házasság? Jobban szeretik egymást?

Félreértés nem essen, egyáltalán nem fikázom és nézem le a házasságot. Ha valaki komolyan gondolja az tök jó.

Azt hiszem más a helyzet, ha van gyerek...ott a nő jobban kiszolgáltatott az első pár évben míg a gyerekre vigyáz. Kiszolgáltatott = anyagilag függő ebben az időszakban.

Én azt hiszem hogy manapság anyagilag mind a kettő félnek meg kéne állnia a lábán.

Jó esetben anyagilag "függetlennek" kéne lennie kivéve míg otthon vigyáz a kisbabára.

Érzelmi biztonságot illetően...tényleg nagyobb "biztonságban" van ilyenkor?

Szerintem ez a másik fél jellemétől függ nem a házassági papírtól. Remekül meg lehet csalni a másikat papírral is, csak nehezebb kitenni a szűrét :-).

Egyébként én egy nő vagyok és nem házas /gondolom ezt könnyű volt kitalálni/...és tényleg tudom, hogy vannak nők, akik kicsi koruk óta erről a napról "álmodnak".

És szokszor gondokodtam arról, hogy hogy van az hogy én olynra sikerültem, akinek ez az egész nem hiányzik és sosem álmodott erről. SŐT!

A helyzet az, hogy nekem elég nehéz elképzelnem hogy létezik olyan hogy 2 ember évszázadokig jól megvan egymással. Nyilvánvalóan az a cél, nem pedig az hogy cserélgesse a partnereket. De hogy valahogy számomra nem hihető 2 ember szerelme egy életen keresztül.

Hány ilyet láttatok?

Nehéz belemenni valamibe, amibe nem is hisz az ember.

2012. júl. 18. 11:01
 18/26 anonim ***** válasza:
82%
Az egyes, lepontozott válaszoló vagyok. Finomítom a válaszomat. Az internetes fórumokon (főleg a női fórumokon) nők ezrei szövetkeznek, jajgatnak, sírnak vagy örülnek, hogy mikor sikerül már, mikor lesz végre, hogyan, milyen trükkel, praktikákkal stb. legyen bekényszerítve a kiszemelt a megásott verembe. Azért írom ezt, mert a leánykérés a nőnek diadal, a férfiak ritkán teszik közzé, hogy hápersze, igent mondott, de a nő az zászlót csináltat, trikót nyomtat, kiírja magára, tüzijátékot szervez és médiakampány keretében kürtöli világgá a sikert. Így van ez. A JELENLÉVŐK PERSZE MIND KIVÉTELEK! A többi nő (nem az itteniek!) általában a faluban közzéteendő, kidobolandó eseménynek fogják ezt fel, a család évek óta gyűjti a stafírungot, mutogatja is mindenkinek a tisztaszobában, hogy megvan ám már minden, a kristályok is, meg az ágyneműk, étkészletek, stb. És a lány elkelt. Ezért kuporgattunk, sanyarogtunk évtizedig, de most megvan! Tyukot, libát, kacsát halomra lőnek az udvaron, két katonai sátrat állítnanak fel, és az ország legalpáribb ripacsát, a vőfélyt is megszerzik drága forintokért, a nagyzenekarról nem is beszélve. Fotózkodás külön valamelyik panzióvá lett kastélyban, vörös naplementekor... Ez lenne az emberi kapcsolatok mutatója? Ááá, dehogy... Egyébként gyakorló férj vagyok, tudom, mit beszélek.
2012. júl. 18. 11:04
 19/26 anonim ***** válasza:
79%

Még a bennszülöttek is házasodnak, pedig nem igazán beszélhetünk nyugdíjról meg fejlett állami berendezkedésről. Sőt az ókorban is házasodtak már, pedig ugyanezeket ott sem figyelhettük meg. Szóval aki a házasság politikai vonatkozásán kesereg és annak társadalom és egyénromboló hatásain az gondolkozzon el ezen, meg azon is, hogy vajon az egyedülálló férfiak és nők, SZINGLIK miért halnak korábban mint a tartós (élettársi)kapcsolatban élők, vagy a házasok.

Őrület, mennyire elkeseredettek az emberek. Itt látszik a legjobban.

Amúgy a kérdés az volt, hogy miért jó, nem pedig az, hogy miért nem jó.

2012. júl. 18. 11:07
 20/26 anonim ***** válasza:
62%
#1 (és #18-as), szerintem jól fogalmaztad meg a lényeget, nyomtam a zöld kezet, nőként én is hasonlóan gondolkodom.
2012. júl. 18. 11:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!