Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért jó összeházasodni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért jó összeházasodni?

Figyelt kérdés
Mi az a plusz, amit ad a házasság?

2012. júl. 18. 09:56
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
41%
Férfiszemmel nem annyira jó, de tudomásul vesszük, hogy általában a világ elvárásai ilyenek, a "megállapodás" státusza az, hogy megházasodunk, közös célokért kezdünk el dolgozni. Női szemmel meg (azt hiszem), egy életcél. A nők "életük legnagyobb napja"-ként élik meg a diadalt, hogy sikerült hurkot vetni a vadnak és becipelni a zsákmányt a saját karámba. Ezért akár milliókat is feláldoz a vadász családja és a győzelmi ünnepet százak előtt ülik meg kajánul.
2012. júl. 18. 10:06
 2/26 anonim ***** válasza:
96%
A végleges elkötelezés SZÁNDÉKÁT jelenti (nevezzük érzelmi biztonságnak), anyagi biztonságot nyújt (nem az eltartásra és a pénzlenyúlásra gondolok, hanem arra, hogy a közösen vásárolunk közös pénzből nagyobb dolgokat, nem fordulhat elő, hogy valaki egy csomó pénzt költ olyan dologra, amit szakítás után a másik visz), másképp van az öröklés (ha nem vagy házas, mindent a gyerek visz, ha nincs, akkor a szülő - ha házas vagy, haszonélvezeti jogod van a házra pl.). Ha gyereket szülsz, nem kell magyarázkodnod a kórházban, nem kell apasági nyilatkozat.
2012. júl. 18. 10:07
 3/26 anonim ***** válasza:
98%

Ez egy gesztus, egy elég nagy gesztus a másik felé, hogy komolyan gondolod és számíthat rád amíg világ a világ és igazán szereted.

Persze ebből vegyük ki azokat akik pénzért, állampolgárságért meg nem kívánt terhesség miatt házasodnak.

Én így értelmezem. Nem a 300 fős lagzit és a nászajándékokat látom a leglényegesebbnek, sőt őszintén szólva feleslegesek is a házasság eszmei értékének szempontjából. Sajnos sokan a külsőségeket tartják fontosnak, a lényeg meg elveszik a tartalommal és az értékkel együtt, ezért nem is működik a házasságok 80 %-a.

Mert úgy házasodtak, hogy nem tudták mi is az értelme, ahogy Te sem. De legalább Te megkérdezed.

2012. júl. 18. 10:08
 4/26 anonim ***** válasza:
100%
3-as vagyok. Annyit még hozzátennék, hogy amit az előttem szólók leírtak, na pont azok a külsőségek ami miatt nem érdemes házasodni. Ne ragadjunk le az ennyire gyakorlatias és nagyvilági magyarázatoknál, mert így valóban soha senki nem fog házasodni, de meg is érdemli az aki így fogja fel.
2012. júl. 18. 10:11
 5/26 anonim ***** válasza:
64%
Az érzelmi biztonság nagyon jó érzés. Friss házas vagyok és imádom a védekezés nélküli szexet is :)
2012. júl. 18. 10:13
 6/26 anonim ***** válasza:
93%

8 eve vagyok parommal egyutt, kulfoldon elunk, meg jelenleg nem vagyunk osszehazasodva. Van egy 2 eves lanyunk. Ossze szeretnenk hazasodni, mert csak azert kellett a magyar konzulatusra utaznunk a kislanyom szuletese utan, mert nem voltunk osszehazasodva es hazassag nelkul apasagi nyilatkozatot kellett tenuunk, hogy intezhessuk az utlevelet. Szeretnenk egy kistesot es szeretnenk megsporolni a bonyodalmakat ez uttal.

Szoval ezt is jelentheti a hazassag: praktikussag

2012. júl. 18. 10:18
 7/26 anonim válasza:
95%

Érzelmi, jogi és anyagi oldala is van. Mindenkinek mást ad.

Szerencsés esetben annak a csodálatos érzésnek a kifejeződése, hogy megtaláltad és Ő is megtalált egy életre.

2012. júl. 18. 10:21
 8/26 anonim ***** válasza:
78%

Az előzőekhez még annyit! Akik összeházasodnak,azokban meg van a szándék,hogy jóban-rosszban kitartsanak egymás mellett életük végéig.

Akik csak úgy élnek együtt,azokban tudat alatt ott a gondolat,hogy ha nem működik,akkor könnyű külön menni.

2012. júl. 18. 10:29
 9/26 anonim ***** válasza:
70%
szerintem nem jó nem érdemes a férfiak a házasság után érzik magukat nagykutyának és úgy ba sz nak ki veled ahogy tudnak
2012. júl. 18. 10:32
 10/26 anonim ***** válasza:
96%
A komoly szándék, hogy örökre valaki marad akar maradni az ember. (Tudom, a mai világban már ez nem annyira egyértelmű, mivel 2 perc alatt el lehet válni bármilyen indokkal).
2012. júl. 18. 10:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!