Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit csináljunk akkor, ha nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit csináljunk akkor, ha nem veszik az adást?

Figyelt kérdés
Több embert hívtunk úgy, hogy csak őket és a párjukat, a gyerekeket nem. Főleg távolabbi rokonok, munkatársak. Most várjuk a visszajelzéseket és többen kérnek szállást a gyereknek is. Egyértelműen jeleztük, hogy csak őket hívjuk meg.
2012. júl. 10. 22:15
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
62%

Milyen érdekes....az még ok,hogy kolléga gyerekével nem találkoztál,de a rokonokkal baromira tarthatod a kapcsolatot,ha nem láttad még a gyerekeiket,akik mellesleg neked is rokonaid.Persze a szülőktől majd jól jön a nászajándék,meg a pénz...Amúgy meg úgy szokott lenni,hogy megnézem hányan leszünk,aztán ahhoz nézek helyet,hogy elférjünk...és nem kimelentem,hogy a 6-7 éves unokatesómat hagyják otthon,mert nincs hely.

te egy nagyon szuper anyuka leszel majd evvel a hozzáállással,ha lesz gyereked,mad megérted,hogy miért is nem akarják otthon hagyni őket a szülők.

2012. júl. 11. 04:51
 32/52 anonim ***** válasza:
100%

Azért én kíváncsi lennék, hogy szóban hogy jeleztétek a dolgot!

Mi egyetlen "családot" hívtunk meg úgy, hogy csak a szülők. A 2 gyerek már nagykorú, de még otthon élnek. Őket azért nem hívtuk meg, mert akkor meg kéne a bnőiket is, meg "csak" a kolléganőm gyerekei. Szóban én úgy jeleztem, hogy a férjedet is hozd magaddal, majd amikor kérem a visszajelzést, akkor azt fogom kérdezni, hogy mindKETTEN el tudtok jönni?

2012. júl. 11. 06:21
 33/52 anonim ***** válasza:
60%

Több olyan esküvőn voltam, ahova csak felnőtteket vártak (ez jelezve volt a meghívóban). Én biztos nem vinném el az 5 év körüli gyerekeim egy pl volt kollégám unokaöccsének az esküvőjére, pláne ha nem is hívják őket.

Szép gesztus ha gyerekeket is hívnak esküvőre, de akkor sokkal több a szervezni való is. Gyerekmenü, játszósarok, babysitter, stb.... Ráadásul ilyenkor hazamennek szülőstül 7kor.

Én megértem hogy miért nem lesznek gyerekek. Úgy is jelezhetnéd, hogy megkérdezed melyik ételt választották, a gyerekek felől meg nem érdeklődsz (ha menüválasztásos). Érdekes, hogy az "XY-t és kedves párját" kifejezést nem értették.

l22

2012. júl. 11. 08:55
 34/52 anonim ***** válasza:
59%

Ezek szerint nem jeleztétek egyértelműen. Megmondod nekik, hogy a gyerekeiket oldják meg ahogy tudják, őket nem hívjátok meg. Nem lennék meglepve, ha a vendégsereg jó része nem jönne el vagy megsértődne, ugyanis ez bunkóság, még akkor is, ha jogod van hozzá.

Azért nem veszik az adást, mert nem ez a szokás. Jogod van az esküvődön azt csinálni amit akarsz, de ez akkor sem szokás, hogy a meghívott közvetlen családtagjai közül nem mindenkit hívsz meg. Családokat szokás hívni, amibe beletartozik a gyerek is ha van. Vagy akkor ha nem telik rá, szűk esküvőt kell tartani. Nálunk is így volt. Csak a közvetlen családtagok, de szépen néztünk volna ki, ha azt mondtuk volna a sógoroméknak, hogy a lányukat hagyják otthon, mert nincs meghívva.

2012. júl. 11. 09:07
 35/52 anonim ***** válasza:
65%

A gyereknél ha 3 év feletti és 12 év alatti,akkor az étel árának a felét számolják fel.Nem kerülnek annyiba,mint a felnőttek.

Az érdekes,ha a legkisebb gyerek 6 éves a többi idősebb és ti egyik gyereket sem láttátok még. Közel 10 éve nem találkoztatok a családdal? Akkor miért ragaszkodsz a szülőkhöz és miért az a kifogás,hogy a gyereket nem ismered?Persze,hogy nem ismered,mert nem vetted a fáradtságot,hogy elmenj megnézni mikor megszületett.Ha már ilyen szinten modortalanok vagytok,akkor vállald ezt ne csak írásban,hanem szóban is.Hívd fel őket,hogy bocs,de én úgy gondoltam,hogy a gyereked otthon hagyod.Mondd ki,ne csak célozz rá.Ciki?Az.

2012. júl. 11. 10:17
 36/52 anonim ***** válasza:
68%

Hívd fel őket még egyszer és mondd meg. Állj ki a döntésetek mellett. Ha nem érzed gáznak akkor mi a probléma?

Mondjuk én biztos nem mennék el ilyen esküvőre ahol a gyerekem nem látják szívesen, de az ajándékom/pénzem meg igen.

Nem sértődnék meg, ugyanúgy tartanám a kapcsolatot mint azelőtt( bár túl jó ezek szerint nem lehet), de elvárnám, hogy ők se sértődjenek meg, mert nem megyek el és nem ajándékozom.

2012. júl. 11. 12:36
 37/52 anonim ***** válasza:
45%
Miről van szó? Esküvő? VAgy mi a fene? Oda olyan embereket hívsz akiknek nem ismered a gyerekeit? Akkor nem kell annyi embert hívni, csak a felét, de az legyen tisztességes meghívás. Sok ilyen érdekes meghívás van manapság. Esküvő lesz, lakodalom, de tánc az nem, vacsi után takarodó haza. Ez olyan gusztustalan. Akkor minek a nagy buli? Ha én szervezek valamit, akkor azért hívok embereket hogy jól érezzék magukat, és tiszteletben tartom, hogy pl kétgyerekes család, és nem szívesen jönnek a gyerekek nélkül. Addig nyújtózkodj amíg a takaród ér. Ha meg nem ér sokáig, akkor ne az illendőség határain túl akarj rendezkedni, és még azt is ráfogod, hogy azt szeretnéd ha jól éreznék magukat a meghívottak.
2012. júl. 11. 13:24
 38/52 anonim ***** válasza:
77%

Mi 1,5 hónap múlva megyünk lagziba, van egy gyerekünk is akit elviszünk ha azt mondják, hogy őt nem vihetjük akkor valószínűleg mi se megyünk. A pár aki meghívott minket tudja, hogy van gyerek, ha így is meghívott akkor azt is számolja bele hogy van egy gyerek is akit nem fogunk itthon hagyni.

Ha nem akarod a gyerekeket ott tudni, akkor felhívod őket, hogy ne haragudj de csak kettőtökre gondoltunk sajnos a keretbe már nem férnek bele a gyerekek. Ha így is elmennek akkor lehet, hogy ők is azt mondják, hogy ne haragudjatok de nem futotta a keret ajándékra meg pénzt se tudnak adni mert az meg kellett a bébiszitternek.

2012. júl. 11. 14:08
 39/52 anonim ***** válasza:
70%

Már bocsi, de ha valaki ennyire távoli rokon, azt mi a töknek hívod meg?

Illetlen dolog meghívni egy család felét.......mert az más, ha meghívsz egy rokont, de a két hónapja tartó kapcsiját nem. Azzal nincs baj. Azzal sem, ha felnőtt gyerekekről van szó, vagy nagyokról. De kisgyerekek nélkül meghívni a fél családot? ÉLetemben ilyet még nem hallottam.

Arra nem gondoltál hogy sokan nem tudják hova tenni a gyereket? Mert mondjuk nincs nagyszülő, vagy vidéken lakik, netán 80 éves, esetleg barát sincs akire rá lehet bízni egy gyereket? Mondjuk a szülők helyében inkább nem mennék, megmondanám neked hogy bocsáss meg de a gyereket nem tudjuk hova tenni. Aztán a te dolgod, hogy azt mondod-e: "Oké, akkor gyertek nyugodtan gyerekkel, semmi gond" Vagy azt mondod-e, hogy "Jaj de kár, hát akkor majd valamikor elmegyünk megmutatni a fotókat és a videót."

6-7 éves gyerekeket nem meghívni, ha a szülőket meghívod, tapintatlan és gáz. Fogadd el.

2012. júl. 11. 15:10
 40/52 anonim ***** válasza:
61%

Valaki írta, hogy ha nem férnek el az ismerősök gyerekei, akkor hívjatok kevesebb ismerőst.....hát kedves válaszoló, ezt a kérdező nem fogja megtenni, mert akkor csak pár sz.aros kölökkel többet kéne kerülgetni az Ő Nagy Napján, de a menyatáncba bedobott pénzösszeg kevesebb lenne :) (mert a gyerekek nem szoktak akkor összeget bedobni, mint a felnőttek, és a kérdező szerintem nem kíván eltekinteni pár tízezrestől annak fejében, hogy ne legyen tapintatlan)

EGyébként kicsi gyerekeket valóban illik meghívni, vagy ha távoli ismik a szülők, akkor őket sem kell meghívni. Persze tudom, akkor kevesebb az ajipénz. Hát ez van.

2012. júl. 11. 15:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!