Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljunk akkor, ha nem veszik az adást?
Milyen érdekes....az még ok,hogy kolléga gyerekével nem találkoztál,de a rokonokkal baromira tarthatod a kapcsolatot,ha nem láttad még a gyerekeiket,akik mellesleg neked is rokonaid.Persze a szülőktől majd jól jön a nászajándék,meg a pénz...Amúgy meg úgy szokott lenni,hogy megnézem hányan leszünk,aztán ahhoz nézek helyet,hogy elférjünk...és nem kimelentem,hogy a 6-7 éves unokatesómat hagyják otthon,mert nincs hely.
te egy nagyon szuper anyuka leszel majd evvel a hozzáállással,ha lesz gyereked,mad megérted,hogy miért is nem akarják otthon hagyni őket a szülők.
Azért én kíváncsi lennék, hogy szóban hogy jeleztétek a dolgot!
Mi egyetlen "családot" hívtunk meg úgy, hogy csak a szülők. A 2 gyerek már nagykorú, de még otthon élnek. Őket azért nem hívtuk meg, mert akkor meg kéne a bnőiket is, meg "csak" a kolléganőm gyerekei. Szóban én úgy jeleztem, hogy a férjedet is hozd magaddal, majd amikor kérem a visszajelzést, akkor azt fogom kérdezni, hogy mindKETTEN el tudtok jönni?
Több olyan esküvőn voltam, ahova csak felnőtteket vártak (ez jelezve volt a meghívóban). Én biztos nem vinném el az 5 év körüli gyerekeim egy pl volt kollégám unokaöccsének az esküvőjére, pláne ha nem is hívják őket.
Szép gesztus ha gyerekeket is hívnak esküvőre, de akkor sokkal több a szervezni való is. Gyerekmenü, játszósarok, babysitter, stb.... Ráadásul ilyenkor hazamennek szülőstül 7kor.
Én megértem hogy miért nem lesznek gyerekek. Úgy is jelezhetnéd, hogy megkérdezed melyik ételt választották, a gyerekek felől meg nem érdeklődsz (ha menüválasztásos). Érdekes, hogy az "XY-t és kedves párját" kifejezést nem értették.
l22
Ezek szerint nem jeleztétek egyértelműen. Megmondod nekik, hogy a gyerekeiket oldják meg ahogy tudják, őket nem hívjátok meg. Nem lennék meglepve, ha a vendégsereg jó része nem jönne el vagy megsértődne, ugyanis ez bunkóság, még akkor is, ha jogod van hozzá.
Azért nem veszik az adást, mert nem ez a szokás. Jogod van az esküvődön azt csinálni amit akarsz, de ez akkor sem szokás, hogy a meghívott közvetlen családtagjai közül nem mindenkit hívsz meg. Családokat szokás hívni, amibe beletartozik a gyerek is ha van. Vagy akkor ha nem telik rá, szűk esküvőt kell tartani. Nálunk is így volt. Csak a közvetlen családtagok, de szépen néztünk volna ki, ha azt mondtuk volna a sógoroméknak, hogy a lányukat hagyják otthon, mert nincs meghívva.
A gyereknél ha 3 év feletti és 12 év alatti,akkor az étel árának a felét számolják fel.Nem kerülnek annyiba,mint a felnőttek.
Az érdekes,ha a legkisebb gyerek 6 éves a többi idősebb és ti egyik gyereket sem láttátok még. Közel 10 éve nem találkoztatok a családdal? Akkor miért ragaszkodsz a szülőkhöz és miért az a kifogás,hogy a gyereket nem ismered?Persze,hogy nem ismered,mert nem vetted a fáradtságot,hogy elmenj megnézni mikor megszületett.Ha már ilyen szinten modortalanok vagytok,akkor vállald ezt ne csak írásban,hanem szóban is.Hívd fel őket,hogy bocs,de én úgy gondoltam,hogy a gyereked otthon hagyod.Mondd ki,ne csak célozz rá.Ciki?Az.
Hívd fel őket még egyszer és mondd meg. Állj ki a döntésetek mellett. Ha nem érzed gáznak akkor mi a probléma?
Mondjuk én biztos nem mennék el ilyen esküvőre ahol a gyerekem nem látják szívesen, de az ajándékom/pénzem meg igen.
Nem sértődnék meg, ugyanúgy tartanám a kapcsolatot mint azelőtt( bár túl jó ezek szerint nem lehet), de elvárnám, hogy ők se sértődjenek meg, mert nem megyek el és nem ajándékozom.
Mi 1,5 hónap múlva megyünk lagziba, van egy gyerekünk is akit elviszünk ha azt mondják, hogy őt nem vihetjük akkor valószínűleg mi se megyünk. A pár aki meghívott minket tudja, hogy van gyerek, ha így is meghívott akkor azt is számolja bele hogy van egy gyerek is akit nem fogunk itthon hagyni.
Ha nem akarod a gyerekeket ott tudni, akkor felhívod őket, hogy ne haragudj de csak kettőtökre gondoltunk sajnos a keretbe már nem férnek bele a gyerekek. Ha így is elmennek akkor lehet, hogy ők is azt mondják, hogy ne haragudjatok de nem futotta a keret ajándékra meg pénzt se tudnak adni mert az meg kellett a bébiszitternek.
Már bocsi, de ha valaki ennyire távoli rokon, azt mi a töknek hívod meg?
Illetlen dolog meghívni egy család felét.......mert az más, ha meghívsz egy rokont, de a két hónapja tartó kapcsiját nem. Azzal nincs baj. Azzal sem, ha felnőtt gyerekekről van szó, vagy nagyokról. De kisgyerekek nélkül meghívni a fél családot? ÉLetemben ilyet még nem hallottam.
Arra nem gondoltál hogy sokan nem tudják hova tenni a gyereket? Mert mondjuk nincs nagyszülő, vagy vidéken lakik, netán 80 éves, esetleg barát sincs akire rá lehet bízni egy gyereket? Mondjuk a szülők helyében inkább nem mennék, megmondanám neked hogy bocsáss meg de a gyereket nem tudjuk hova tenni. Aztán a te dolgod, hogy azt mondod-e: "Oké, akkor gyertek nyugodtan gyerekkel, semmi gond" Vagy azt mondod-e, hogy "Jaj de kár, hát akkor majd valamikor elmegyünk megmutatni a fotókat és a videót."
6-7 éves gyerekeket nem meghívni, ha a szülőket meghívod, tapintatlan és gáz. Fogadd el.
Valaki írta, hogy ha nem férnek el az ismerősök gyerekei, akkor hívjatok kevesebb ismerőst.....hát kedves válaszoló, ezt a kérdező nem fogja megtenni, mert akkor csak pár sz.aros kölökkel többet kéne kerülgetni az Ő Nagy Napján, de a menyatáncba bedobott pénzösszeg kevesebb lenne :) (mert a gyerekek nem szoktak akkor összeget bedobni, mint a felnőttek, és a kérdező szerintem nem kíván eltekinteni pár tízezrestől annak fejében, hogy ne legyen tapintatlan)
EGyébként kicsi gyerekeket valóban illik meghívni, vagy ha távoli ismik a szülők, akkor őket sem kell meghívni. Persze tudom, akkor kevesebb az ajipénz. Hát ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!