Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljunk akkor, ha nem veszik az adást?
"Húha, most tényleg én leszek a rossz, mert nem hívtam meg azoknak az embereknek a gyerekeit, akiket soha az életben nem láttam..."
Mi a bánatnak hívod meg őket, ha sohasem találkoztatok???
Most miért kell lebarmolni a kérdezőt?
Azért nem vették a lapot, mert eszükbe sem jutott, hogy így értettétek. Egy esküvői meghívóra soha nem szokták külön ráírni, hogy a gyerekek is jöhetnek. Nyilván egyértelmű volt ez nekik akkor is, ha csak xy és párja szerepel rajta. Csinálni sajnos már sok mindent nem lehet ezzel. Ha annyira távoli ismerősök ezek az emberek, akkor nem kellett volna őket a vacsorára is meghívni, csak a szertartásra. Most már vagy túlteszitek magatokat azon, hogy lesznek kölkök és fizetitek a többlet költséget, vagy vállaljátok, hogy vérig sértődnek ha szóltok, hogy ne hozzák őket.
Kétféle meghívószöveg van:
1. xy és párja
2. xy és családja
Aki nem tudja megkülönböztetni őket az magára vessen. Szóljatok nekik, hogy a gyerekek nélkül hívtátok őket.
(Felénk eleve nem szokás kisgyereket lakodalomba vinni)
Ezt tényleg csak úgy tudod elintézni, ha kerek perec közlöd, hogy bocsi, de félreértettetek: CSAK téged és a párodat várjuk, a gyerekeket nem.
Egyébként nem értem, mit kell ezen úgy kiakadni. Mivel a szóban forgó gyerekeket nem ismeri, őket nem KELL meghívni. Én sem hívnék meg senki olyasfélét, akit nem is ismerek, mert a szeretteim, a barátaim között akarom eltölteni. Raádásul ha egy ismeretlen gyereket elvisznek egy neki vadidegen esküvőjére, akkor annak úgyis az a vége legtöbb esetben, hogy a gyerek nyűgös, unatkozik, gyakran nem is érti, hogy miért mki a nénivel foglalkozik, nem érzi át a szertartás fontosságát, mert nem ismeri a házasulandó feleket... aztán az is érthető, ha vki nem annyira tudja elviselni a gyerekeket, akik általában elevenek, futkosnak, rendetlenkednek...
Az az egyetlen bibi, ha a gyereket nem tudják kire hagyni... a nagy többség igenis tudná, csak éppen nem jut eszükbe sem, hogy egyszer a gyerek nélkül is el lehet vhova menni...
"és szóban is jeleztük, hogy csak őket várjuk"
Ezt rajtam kívül tényleg senki nem olvasta??
Akkor ha már valakit taplónak kell nevezni, inkább legyenek a kedves vendégek a taplók, hogy nem akarják felfogni, hogy mi a helyzet. Lehet nemet mondani, de szerintem hülyének tettetni magam, hogy vihessem a kölköket elég nagy pofátlanság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!